Kategoria: Teatteri | 906 viestiä | 197,6 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 16.08.2026
Atorox 2016 - Risingin raati
05.03.2016
Jälleen on tullut aika äänestää Atorox-voittajasta ja näin ollen olisi tarkoitus saada kasaan Risingin raati.
Jos homma ei ole ennestään tuttu, niin tarkoituksena olisi lukea 20-30 novellia viime vuoden spefisatoa ja äänestää niistä parhaita. Äänestäjäksi voi ilmoittautua kuka tahansa, joka sitoutuu lukemaan kaikki novellit, mutta ainakin Risingilla olemme jo useampana vuonna lukeneet noita novelleja lukupiirimäisesti.
"Turun Science Fiction Seura ry:n jakama Atorox on maamme vanhin tieteiskirjallisuuspalkinto. Se myönnetään vuosittain edellisen vuoden parhaalle ensimmäistä kertaa julkaistulle kotimaiselle science fiction- tai fantasianovellille. Palkinnon saajan päättävät lukjoiden muodostamat raadit sekä yksityiset äänestäjät. Jokainen suomalainen sf-seura voi asettaa oman raadin, ja myös seurojen ulkopuoliset voivat ilmoittautua yksityishenkilöinä mukaan äänestämään.
Lisätietoja täältä
Homma toimii käytännössä siten, että meikäläinen perustaa Lukupiiriin kuudelle viikolle ketjut, joihin novellit on jaettu suurin piirtein siten, että jokaiselle viikolle tulisi saman verran luettavaa. Eli viitisen novellia per viikko. Jokainen halukas lukee novellit ja kirjoittelee niistä ketjuun mielipiteitään. Olemme myös tavanneet kokoontua pääkaupunkiseudulla keskustelemaan kunkin viikon novelleista kasvotusten.
Tänä vuonna äänestämisen deadline on 23.5. eli aikaa novellien lukemiseen tulee olemaan noin kaksi kuukautta.
Mikäli haluat raatiin mukaan, ilmoittaudu minulle yksityisviestillä viimeistään 20.3. ja kerro nimesi ja sähköpostiosoitteesi.
Lisätietoja täältä

[url=http://www.tsfs.fi/?toiminta/atorox.html]Lisätietoja täältä[/url]

19.03.2016
Muistutellaanpa, että huomenna on viimeinen päivä ilmoittautua Risingin raatiin. Eli jos innostuneita lukijoita on, niin sähköpostia meikäläisen suuntaan, jotta saat Atorox-tiimiltä tunnukset novellien lukemista varten.
07.07.2016
Ja tuloksia.
Turun Science Fiction Seura ry. jakoi tieteiskirjallisuuspalkinto Atoroxin scifi- ja fantasiatapahtuma Finnconissa Tampereella lauantaina 2. heinäkuuta. Atorox-palkinto myönnetään parhaalle edellisenä vuonna julkaistulle kotimaiselle tieteis- tai fantasianovellille.
Vuoden 2016 Atorox-palkinnon voitti Magdalena Hain novelli Kaunis Ululian, joka ilmestyi antologiassa Kristallimeri. Toisen sijan sai Oskari Rantalan Portti-lehdessä ilmestynyt Didin historiat ja kolmanneksi kiri Spin-lehdessä julkaistu Tuukka Tenhusen Ugrilainen tapaus.
Turun Science Fiction Seura ry. on jakanut Atorox-palkinnon vuodesta 1983 lähtien. Tänä vuonna palkinnosta kilpaili 20 novellia, ja äänestämässä oli 62 suomalaista scifin ja fantasian ystävää.
Atorox 2016 – kymmenen kärki
1. Magdalena Hai: Kaunis Ululian (Kristallimeri)
2. Oskari Rantala: Didin historiat (Portti 4/14)
3. Tuukka Tenhunen: Ugrilainen tapaus (Spin 4/14)
4. J. S. Meresmaa: Hyvä emo (Käärmeenliekit)
5. Anne Leinonen: Tilastollisesti syyllinen (Pienen rasian jumala)
6. Jussi Katajala: Pohjoistuulen tuolla puolen (Kristallimeri)
7. Janos Honkonen: Itse ilma syttyi tuleen (Käärmeenliekit)
8. Jussi Katajala: Korkea kiertorata (Korpin silmät kaiken näkevät)
9. Magdalena Hai: Vainaansuo (Rocknomicon)
10. Heikki Nevala: Rungot kuin siivekkäät käärmeet (Käärmeenliekit)
Onnittelut TSFS ry:n puolesta kaikille sijoittuneille ja etenkin voittajalle!
Ja tuloksia.

[quote]

Atorox 2016 – kymmenen kärki
1. Magdalena Hai: Kaunis Ululian (Kristallimeri)
2. Oskari Rantala: Didin historiat (Portti 4/14)
3. Tuukka Tenhunen: Ugrilainen tapaus (Spin 4/14)
4. J. S. Meresmaa: Hyvä emo (Käärmeenliekit)
5. Anne Leinonen: Tilastollisesti syyllinen (Pienen rasian jumala)
6. Jussi Katajala: Pohjoistuulen tuolla puolen (Kristallimeri)
7. Janos Honkonen: Itse ilma syttyi tuleen (Käärmeenliekit)
8. Jussi Katajala: Korkea kiertorata (Korpin silmät kaiken näkevät)
9. Magdalena Hai: Vainaansuo (Rocknomicon)
10. Heikki Nevala: Rungot kuin siivekkäät käärmeet (Käärmeenliekit)

Onnittelut TSFS ry:n puolesta kaikille sijoittuneille ja etenkin voittajalle![/quote]