Täytyy sanoa tylysti, että "nyt vasta"? Kunnioitettavaan ikään kirjailija pääsi, enkä muista kuulleeni että pollakaan olisi iän myötä hänellä heikentynyt. Toivottavasti pystyn itse samaan.
Hieno kirjailija, jonka Maameri-tarinat osaltaan vaikuttivat (tohtori Sykerön rinnalla) käsitykseeni siitä mitä fantasian pitää olla, ja että fantasia voi olla ihan oikeasti fiksua ja ajatuksia herättävää. Sormusten herrat ja muut tolkienit ovat toki mahtavaa tavaraa, mutta tekivät Le Guiniin verrattuna pahaa jälkeä genrelle kliseisten jäljittelijöiden muodossa.
Fiksu nainen taas jaksoi jo varhain painaa feminismin ja naisten oikeuksien puolesta menemättä kuitenkaan telaketjujen puolelle, vaikka myönnänkin idealismin paistaneen silloin tällöin vähän liikaakin kirjoista tarinan kustannuksella.

Luin Maameren tarinoiden kaksi ensimmäistä osaa joskus teininä ja tykkäsinkin niistä, mutta kolmatta osaa en koskaan saanut loppuun. Pitäisiköhän joskus yrittää uudestaan...?
Pimeyden vasemman käden sain viimein luettua viime vuonna löydettyäni sen kirpputorilta. Oli oikein hyvää tekstiä ja erinomaista maailmanrakennusta.
RIP ;___;

[i]Pimeyden vasemman käden[/i] sain viimein luettua viime vuonna löydettyäni sen kirpputorilta. Oli oikein hyvää tekstiä ja erinomaista maailmanrakennusta.

RIP ;___;
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.