HourglassEyes | Lukupiiri | 82 viestiä | 20.11.2024
HourglassEyes | Lukupiiri | 88 viestiä | 18.12.2024
Lautapelit
05.03.2014
Vanamo
Pidän suuresti lautapelailusta. Nykyään sitä tulee harrastettua useissa eri porukoissa: risinglaisten kanssa, muiden kavereiden ja tuttujen kanssa sekä satunnaisesti paikallisten lautapelikerhojen pelikokoontumisissa.
Ennen kaikkea yhteistyöpelit ja pelit vahvoilla teemoilla ovat minun mieleeni. Lisäksi peli kuin peli yleensä paranee, kun siinä on iso pinkka kortteja. :wink:
Suosikkipelieni joukkoon kuuluvat Arkham Horror ja Eldritch Horror, joissa koetetaan pelastaa porukalla maailmaa lovecraftilaisilta hirviöiltä. Yhteistyöpelien joukosta löytyy pitkä lista muitakin mainioita pelejä, kuten Battlestar Galactica, Betrayal at the house on the hill, Last night on earth: the zombie game, Mansions of Madness...
Vahvan teemansa ansiosta farmipeli Agricola on myös loistava. Samoin samojen tekijöiden julkaisema Caverna vaikuttaa yhden pelin perusteella erittäin mainiolta. Eläinten kasvatus ja peltojen viljely on todella hauskaa, kun pelimekaniikka toimii ja pelikomponentit ovat mainioita.
Myös esimerkiksi massiiviset galaksinvalloitukseen keskittyvät pelit kuten Eclipse ja Twilight Imperium ovat makuuni.
Yksi kaikkien aikojen parhaista peleistä on mielestäni klassisen elegantti Riichi Mahjong, mutta sitä ei ole valitettavasti tullut pelattua pitkiin aikoihin. Peli vaatii tasan neljä pelaajaa ja omistautumista sääntöjen opetteluun. Riichi Mahjongissa on pelinappuloina tietokoneella pelattavasta pasianssi-Mahjongistakin tutut laatat, mutta peli itsessään on jotain aivan muuta. Pelissä on tavoitteena muodostaa neljästätoista laatasta sääntöjen mukainen käsi, jolla voi lopettaa pelin ja saada mahdollisimman hyvät pisteet. Peli on laattojensa ansiosta kaunis ja itse pelissä on syvyyttä ja haastetta.

06.03.2014
Emelie
maxOmistan Dominionin ja jopa lisäosankin siihen, ja olen vieläpä pelannut niitä aika paljon, mutta nykyisin kammoksun ajatustakin. Jotenkin se on vaan paljastunut käsittämättömän tylsäksi peliksi alkuinnostuksen jälkeen. Pelin idea on kiinnostava mutta toteutus tosi kuiva, kerätään vaan jotain kolikoita ja läänejä, ilman mitään tunnetta valtakunnan johtamisesta, ja sitten niitä kortteja pitää sekottaa 100 vuotta pelin aikana... Saman tekijän uudempi peli, Kingdom Builder on sen sijaan yksi suosikeistani. Senkin aihe on yhtä päälleliimattu, mutta siinä se ei niin ärsytä.Olen Dominionia pelannut muutaman kerran ja kerran katsellut vierestä kun Kingdom Builderia on pelattu, ja valitsisin ehdottomasti näistä kahdesta Dominionin. Totta kai, kun tarpeeksi kauan pelaa ihan mitä tahansa peliä, se alkaa tympiä. Mutta ainakin vielä pidän Dominionin pelitekniikasta.
Kingdom Builber tuntui minusta lähinnä tylsältä. Tietysti se, että olin juuri hiukan aiemmin pelannut Lords of the Waterdeepia, saattoi vaikuttaa. Waterdeep kun nyt oli kuutioineen paljon monitasoisempi ja kiinnostavampi.
VanamoYhteistyöpelien joukosta löytyy pitkä lista muitakin mainioita pelejä, kuten Battlestar Galactica, Betrayal at the house on the hill, Last night on earth: the zombie game, Mansions of Madness...Millainen peli tuo Mansions of Madness on? Olen muutaman kerran sitä katsellut kaupassa ja harkinnut ostamista, mutta en ole sitten kuitenkaan vielä uskaltanut.
[quote=max]Omistan Dominionin ja jopa lisäosankin siihen, ja olen vieläpä pelannut niitä aika paljon, mutta nykyisin kammoksun ajatustakin. Jotenkin se on vaan paljastunut käsittämättömän tylsäksi peliksi alkuinnostuksen jälkeen. Pelin idea on kiinnostava mutta toteutus tosi kuiva, kerätään vaan jotain kolikoita ja läänejä, ilman mitään tunnetta valtakunnan johtamisesta, ja sitten niitä kortteja pitää sekottaa 100 vuotta pelin aikana... Saman tekijän uudempi peli, Kingdom Builder on sen sijaan yksi suosikeistani. Senkin aihe on yhtä päälleliimattu, mutta siinä se ei niin ärsytä.[/quote]

[quote=Vanamo]Yhteistyöpelien joukosta löytyy pitkä lista muitakin mainioita pelejä, kuten Battlestar Galactica, Betrayal at the house on the hill, Last night on earth: the zombie game, Mansions of Madness...[/quote]

07.03.2014
Maailmanherra
maxDominionin pelaaminen ja katselu vierestä ei eroa mitenkään olennaisesti toisistaan...
Agricola on kyllä mahtava peli, varsinkin lisä-osien kanssa. Tulee enemmän "suo, kuokka ja Jussi"-henkeä. Saman suunnittelijan Le Havrea on tullut pelattua hitusen enemmän mutta Agricolassa kolahtaa enemmän palikoita kohdalleen vaikka paljon yhteistä peleillä onkin.
[quote=max]

Olen Dominionia pelannut muutaman kerran ja kerran katsellut vierestä kun Kingdom Builderia on pelattu, ja valitsisin ehdottomasti näistä kahdesta Dominionin.[/quote]

11.03.2014
max
Pakko suositella vielä kahta Top5 peliä* joita en aiemmin jaksanut eli Galaxy Trucker, jossa vähän ubongon tapaan rakennetaan yhtäaikaa alukset ja sitten teoriassa kuljetetaan niillä tavaraa eli käytännössä katsotaan kun ne romuttuu osa osalta.
Space Alertissa on sama tunnelma, mutta yhteistyönä. Mukana on CD, jossa on 10min 'soundtrackeja' eli tehtäviä. Pelaajat ohjastaa avaruusaluksen miehistöä vähän Roborallyn tapaan korteilla 'ohjelmoimalla' ja lopuksi katsotaan kuinka kaikki törmäilee toisiinsa ja alus räjähtää käsiin.
Escape on Space Alertin 10min cd-ideaa kopioinut uudempi peli, muta sen etuja on lähinnä suomennetut säännöt ja helppous. Jos hankkii vain toisen niin 100x parempi Space Alert!!!! Lisäksi suosittelen lautapelaajille Blizzardin netissä pelattavaa keräilykorttipeli Hearthstonea, joka on tosi koukuttava (ja periaatteessa ilmainen). Se julkaistiin eilen virallisesti Amerikassa eli huomenna Euroopassa.

14.03.2014
Puolikuu
Emelie"Mainio"? Käyttäisin mieluummin adjektiivia kauhea! :lol: Olen kokeillut peliä ja siinä voittaminen tuntui lähinnä mahdottomuudelta. Kiinnostaisi muuten tietää kuinka samanlainen Eldritch Horror on Arkham Horrorin kanssa. Toisin sanoen, onko ne tarpeeksi erilaiset, että olisi mielekästä hankkia myös ensimmäinen.
Tässä ketjussa on moni lemppareistani mainittukin. Salaroolipeleistä tuli mieleen Mayday, jota kokeilin kavereitten kanssa vähän aikaa sitten. Pidän Bangistä kuitenkin enemmän. Paljon on pelejä, joita olisi hauskaa kokeilla, esim. tuo Twilight Imperium.
Agricola on siitä erinomainen peli, että se toimii hyvin soolona. Erityisen mukavaa on, jos sattuu omistamaan sen iPadilla. ;)
[quote="Emelie" post=11457]
[b]Elder Sign[/b] on mainio H.P. Lovecraftin maailmaan sijoittuva peli, se on kevennetty versio Arkham Horrorista.[/quote]

max
PuolikuuJos Pandemic/Pandemia on tuttu, niin Eldritch Horror on vähän kuin Arkham olisi risteytetty sen kanssa. Aika paljon kevyempi, mutta ei todellakaan niin paljoa kuin Elder Sign eli pari tuntia pitää silti varata. Eldritch Horrorissa on paljon potentiaalia, mutta ilman lisäosia se on kyllä lähinnä parin illan hupi - kortit on käytä aika nopeasti läpi. Lisäosia on onneksi tulossa.. Lopulta se on mielestäni kuitenkin turhahko väliinputoaja jota ei ole virtaviivaistettu niin paljoa että sen jaksaisi esim. perus arki-iltana pelata kuten vaikka Elder Signin, mutta se ei myöskään ole samanlainen elämys kuin Arkham Horror.
[quote="Puolikuu" post=12291]
[/quote]
stuwi
Suosittelen kaikille lautapelien ystäville Munchkin lautapeli sarjaa! Todella hauska yhteislautapeli kunhan ensin oppii kyseisen lautapelin säännöt. Munchkinissa on myös useita lisäosia, joita voi ostaa tekemään pelistä vieläkin jännemmän.
Peliä voi pelata kahdella eri tavalla, eli siinä on nopea versio ja hidas monta tuntia kestävä versio.
Itse olen kyseiseen peliin ihastunut aivan valtavasti ja kaikki tuttuni, jotka ovat sitä pelanneet ovat pitäneet siitä lähes yhtä paljon kuin minäkin :smile:
max
Pitää varmaan joskus kokeilla Munchkinin lyhyttä versiota.. Olen kerran Munchhkinia pelannut (toivottavasti pitkää versiota, jos ei, niin en halua tietää millainen pitkä on) ja se kesti niin kaaaaaaauan että vitsi ehti vanheta oikein kunnolla, mikä harmitti kovasti koska pelin idea oli aivan mahtava ja siihen on ilmeisesti kaikkia hauskoja lisäosiakin.
16.03.2014
Ansa
EmelieMillainen peli tuo Mansions of Madness on? Olen muutaman kerran sitä katsellut kaupassa ja harkinnut ostamista, mutta en ole sitten kuitenkaan vielä uskaltanut.Mansions of Madness on miellyttävä, tovin kestävä peli, jossa on paljon valinnanvaraa ja mahdollisuuksia. Ilman lisäosia peli sisältää viisi erilaista pelilautaa, jotka kasataan paloista. Yksi pelaaja toimii ns. pelinjohtajana, joka laittaa muiden pelaajien eteen esteitä ja vihjeitä, joiden avulla kyseinen kartta pelataan läpi. Pelinjohtaja on myös se, joka päättää, millaisen tarinan kyseinen peli kertoo, ja näitä on kolme erilaista vaihtoehtoa. Toisin sanoen peli kattaa 15 erilaista pelikertaa, joten pelattavaa riittää runsaasti.
Itse olen Fluxx-nimistä korttipeliä pelannut runsaasti ja monia eri versioita: perinteistä, Monty Python, Piraatti ja Cthulhu. Jokainen on periaatteeltaan samanlainen, mutta Piraatti ja Cthulhu tuo mukanaan lisää erilaisia kortteja. Monty Python-Fluxxissa voit joutua laulamaan ja Piraatti-versiossa puhumaan niin kuin piraatti, jotta saat lisäkortteja nostettua.
Anima-nimistä korttipeliä on myös tullut pelattua: jokainen pelaaja kerää itselleen ryhmän, jonka avulla selvitettään korteista saatu yksilökohtainen tehtävä. Ensimmäinen, joka tämän tehtävän saa tehtyä, avaa jokaiselle sen viimeisen tehtävän, jolla peli voitetaan. Kahdestaan tätä peliä on hankala pelata, mutta mitä enemmän sitä parempi (ja pitempi) peli on.
Bang! on jo täällä mainittu, samoin kuin muut vanhat luottopelit, joita on tullut pelattua aikoinaan. Imago on myös yksi, jota on tullut pelattua joskus kauan sitten. Itseltäni löytyy myös Kimble ja Guillotine-korttipeli.
[quote="Emelie" post=11799]Millainen peli tuo Mansions of Madness on? Olen muutaman kerran sitä katsellut kaupassa ja harkinnut ostamista, mutta en ole sitten kuitenkaan vielä uskaltanut.[/quote]

[b]Mansions of Madness[/b] on miellyttävä, tovin kestävä peli, jossa on paljon valinnanvaraa ja mahdollisuuksia. Ilman lisäosia peli sisältää viisi erilaista pelilautaa, jotka kasataan paloista. Yksi pelaaja toimii ns. pelinjohtajana, joka laittaa muiden pelaajien eteen esteitä ja vihjeitä, joiden avulla kyseinen kartta pelataan läpi. Pelinjohtaja on myös se, joka päättää, millaisen tarinan kyseinen peli kertoo, ja näitä on kolme erilaista vaihtoehtoa. Toisin sanoen peli kattaa 15 erilaista pelikertaa, joten pelattavaa riittää runsaasti.

Itse olen [b]Fluxx[/b]-nimistä korttipeliä pelannut runsaasti ja monia eri versioita: perinteistä, Monty Python, Piraatti ja Cthulhu. Jokainen on periaatteeltaan samanlainen, mutta Piraatti ja Cthulhu tuo mukanaan lisää erilaisia kortteja. Monty Python-Fluxxissa voit joutua laulamaan ja Piraatti-versiossa puhumaan niin kuin piraatti, jotta saat lisäkortteja nostettua.

[b]Anima[/b]-nimistä korttipeliä on myös tullut pelattua: jokainen pelaaja kerää itselleen ryhmän, jonka avulla selvitettään korteista saatu yksilökohtainen tehtävä. Ensimmäinen, joka tämän tehtävän saa tehtyä, avaa jokaiselle sen viimeisen tehtävän, jolla peli voitetaan. Kahdestaan tätä peliä on hankala pelata, mutta mitä enemmän sitä parempi (ja pitempi) peli on.

[b]Bang![/b] on jo täällä mainittu, samoin kuin muut vanhat luottopelit, joita on tullut pelattua aikoinaan. [b]Imago[/b] on myös yksi, jota on tullut pelattua joskus kauan sitten. Itseltäni löytyy myös [b]Kimble[/b] ja [b]Guillotine[/b]-korttipeli.
17.03.2014
Emelie
Puolikuu:lol: Olen tuota pelannut jonkun verran ja varmaan noin puolet peleistä on päättynyt ihmisten häviöön. Minulla on välillä aivan käsittämättömän huono noppatuuri, joten suurin osa mun pelaamisestani menee siihen, että yritän pitää hahmoni hengissä. Siltikin pidän tuosta pelistä paljon enemmän kuin Arkham Horrorista, Elder Signin pelaaminen on jotenkin niin paljon selkeämpää. Mutta myönnettäköön, välillä tulee paniikkiahdistus kuin vastustajaksi valikoitunut hirviö herää. :PEmelie"Mainio"? Käyttäisin mieluummin adjektiivia kauhea! :lol: Olen kokeillut peliä ja siinä voittaminen tuntui lähinnä mahdottomuudelta.
Ja kiitos Ansa Mansion of Madness pelin kuvauksesta. :) Nyt tekee enemmän ja enemmän mieli hankkia se.
[quote=Puolikuu]
[quote=Emelie]
Elder Sign on mainio H.P. Lovecraftin maailmaan sijoittuva peli, se on kevennetty versio Arkham Horrorista.[/quote]

"Mainio"? Käyttäisin mieluummin adjektiivia kauhea! :lol: Olen kokeillut peliä ja siinä voittaminen tuntui lähinnä mahdottomuudelta.[/quote]

24.03.2014
Zyana
Lautapelejä tulee pelattua melkoisen paljon. Kouvolassa asuessani halu pelata lautapelejä oli suuri, mutta peliporukkaa ei tahtonut löytyä. Tutuistakin suurin osa halusi pelata lähinnä Aliasta, josta en itse pidä tippaakaan. Jyväskylässä ja Joensuussa tätä ongelmaa ei ole ollut.
Viimeisen vuoden aikana olen pelannut ylivoimaisest eniten Eclipseä. Loistava peli mielestäni, vaikka sääntöjä onkin melkoisesti ja peli vie aikaa. Tänne on parin vuoden sisällä muodostunut monia peliporukoita, joissa pelataan lähinnä vain Eclipseä. Tuon pelin suosion kasvu täällä hieman hämmästyttää itseäni, sillä moni siitä innostunut ei pelaa lautapelejä muuten ollenkaan. Mutta väittäisin että tämä on vaan tietämättömyyttä siitä, kuinka loistavia lautapelejä nykyisin on saatavissa. Kunha tietää mistä etsiä.
Itse kohtaan vieläkin raivostuttavan paljon ihmettelyä harrastustani kohtaan. Valitettavasti ainakin omat sukulaiseni mieltävät lautapelit lasten puuhasteluksi ja pelien olevan laatutasoa Afrikan tähti.
Yksi suosikkipeleistäni jo kymmenen vuoden ajan on ollut Tikal. Siinä pelaajat lähettävät tutkijoitaan viidakkoon kaivamaan esiin temppeleitä ja aarteita ja taistelemaan niiden herruudesta. Muita suosikkejani ovat Agricola, Puerto Rico, Catan ja 7 Wonders.

27.03.2014
Dragan
Olen esitellyt muutamia lautapelejä blogissani. Linkit vievät esittelyihin.
Menolippu - Eurooppa
Last Night on Earth: The Zombie Game
Zombies!!! 4: The End (2004)
Minä tahtoisin pelata enemmän lautapelejä, mutta viimeaikoina peliporukkani on hajaantunut niin kovin suuresti eri suuntiin että on vaikea järjestää peli-iltoja. Erityisesti monimutkaisempia genrepelejä olisi kiva päästä pelaamaan.
Menolippu - Eurooppa
Last Night on Earth: The Zombie Game
Zombies!!! 4: The End (2004)
Olen esitellyt muutamia lautapelejä blogissani. Linkit vievät esittelyihin.

[url=http://spefimies.blogspot.fi/2014/03/lautapeli-menolippu-eurooppa.html]Menolippu - Eurooppa [/url]

[url=http://spefimies.blogspot.fi/2014/03/maaliskuun-lautapeli-last-night-on.html]Last Night on Earth: The Zombie Game [/url]

[url=http://spefimies.blogspot.fi/2014/03/lautapeli-zombies-4-end.html]Zombies!!! 4: The End (2004)[/url]

09.04.2014
Dragan
Viikonlopun peli-illassa tuli pitkästä aikaa pelattua Red Novemberia
Linkki vie blogipostaukseeni aiheesta. Kyseessä on riemuikas yhteistyöpeli, jossa pelaajat ohjastavat tonttuja varsin vahinkoalttiissa sukellusveneessä. Kiva välipeli, joka ei ota itseään turhan vakavasti.
Viikonlopun peli-illassa tuli pitkästä aikaa pelattua [url=http://spefimies.blogspot.fi/2014/04/huhtikuun-lautapeli-red-november.html]Red Novemberia[/url]

Emelie
Törmäsin Fantasiapeleissä Sherlock Holmes Consulting Detective nimiseen peliin ja hiukan heräteostoksena hankin sen. Nyt olen ihan koukussa. Peli on siis gamebook (pelikirja?) eli jokaisessa tarinassa annetaan alkutilanne ja sitten pelaaja itse päättää mitä johtolankaa seuraa. Käytännössä peli menee tapauskirjaa eli johtolankoja lukiessa ja pohtiessa, että minne seuraavaksi. Tässä tosiaan liikutaan Sherlock Holmesin maailmassa ja yhtenä tavoitteena onkin saada enemmän pisteitä kuin Holmes tapauksen saatettua päätökseen. Pelissä on erityisen hienoa se, että sitä pystyy pelaamaan yksin ja se nojaa vahvasti siihen, että osaa päätellä asioita. Holmesia on kyllä todella hankala päihittää, enkä ole edes ekan kerran jälkeen yrittänyt. Ennemmin teen perusteellista (amatööri-)salapoliisityötä ja tutkin johtolankoja kunnolla ja upottaudun maailmaan kuin yritän päästä mahdollisimman vähällä. Tässä peliversiossa on 10 tapausta ja ilmeisesti kesällä julkaistaan 10 lisää.
Ovatko muut törmänneet tähän tai tällaisiin peleihin? Osaako joku suositella jotain vastaavaa peliä? Törmäsin asiaa tutkiessa myös Arkham Investigator nimiseen vastaavan kaltaiseen peliin, joka voisi olla myös kiinnostava.
Törmäsin Fantasiapeleissä [url=https://boardgamegeek.com/boardgame/2511/sherlock-holmes-consulting-detective]Sherlock Holmes Consulting Detective [/url] nimiseen peliin ja hiukan heräteostoksena hankin sen. Nyt olen ihan koukussa. Peli on siis gamebook (pelikirja?) eli jokaisessa tarinassa annetaan alkutilanne ja sitten pelaaja itse päättää mitä johtolankaa seuraa. Käytännössä peli menee tapauskirjaa eli johtolankoja lukiessa ja pohtiessa, että minne seuraavaksi. Tässä tosiaan liikutaan Sherlock Holmesin maailmassa ja yhtenä tavoitteena onkin saada enemmän pisteitä kuin Holmes tapauksen saatettua päätökseen. Pelissä on erityisen hienoa se, että sitä pystyy pelaamaan yksin ja se nojaa vahvasti siihen, että osaa päätellä asioita. Holmesia on kyllä todella hankala päihittää, enkä ole edes ekan kerran jälkeen yrittänyt. Ennemmin teen perusteellista (amatööri-)salapoliisityötä ja tutkin johtolankoja kunnolla ja upottaudun maailmaan kuin yritän päästä mahdollisimman vähällä. Tässä peliversiossa on 10 tapausta ja ilmeisesti kesällä julkaistaan 10 lisää.

Ovatko muut törmänneet tähän tai tällaisiin peleihin? Osaako joku suositella jotain vastaavaa peliä? Törmäsin asiaa tutkiessa myös [url=https://boardgamegeek.com/boardgame/138963/arkham-investigator]Arkham Investigator[/url] nimiseen vastaavan kaltaiseen peliin, joka voisi olla myös kiinnostava.
14.03.2016
EmelieTörmäsin Fantasiapeleissä Sherlock Holmes Consulting Detective nimiseen peliinVaikuttaa heti mielenkiintoiselta! Täytynee tutkia peliä heti kun ensi viikolla on asiaa Fantasiapeleihin. Eri asia on, kestääkö budjetti kaikkien kirjaostojen jälkeen...
[quote="Emelie" post=44375]Törmäsin Fantasiapeleissä [url=https://boardgamegeek.com/boardgame/2511/sherlock-holmes-consulting-detective]Sherlock Holmes Consulting Detective nimiseen peliin [/url] [/quote]

Emelie
Tuo oli ainoa kappale Helsingin liikkeen hyllyssä (voi olla, että täydentävät hyllyjä sitä mukaa kun pelejä menee), mutta kannattaa kysyä, jos ei näy. :) Ei ollut mikään kovin pahan hintainenkaan, ja minusta tuntuu, jo nyt kaksi tapausta pengottuani läpi, että olen saanut rahoilleni vastinetta.
Puolikuu
Nyt kun tuli puheeksi, niin mulla oli toi Holmes-peli lainassa kirjastosta se vaikutti ihan huippukivalta, sääli vain etten ehtinyt pelaamaan! Emelien viesti sai mut harkitsemaan pelin ostamista ihan itselle, kun ei se niin hirveän kalliskaan ole.
Joulun jälkeen on tullut pelattua Lord of the Rings-yhteistyöpeliä. Eräänlainen rahantuhlauspeli kyseessä, paketissa tulee mukana kolme skenaariota ja kun ne on pelannut, voi ostaa lisää. Lisäpaketeissa tulee myös uusia hahmoja sekä muuta mukavaa, jolla voi parantaa omaa pakkaansa. Tosin jo näistä ensimmäisestä kolmesta viimeinen seikkailu on niin haastava, että se on vieläkin useiden yrittämisten jälkeen selvittämättä. Ylipäänsä peli on varsin julma pelaajia kohtaan. Siinä missä Arkham Horrorissa pelaajille tapahtuu aina välillä jopa jotain positiivista ja lahdattuja hirviöitä voi vaihtaa rahaksi, tässä pelaajaraukkoja ei palkita kuin uusilla nihkeillä vihulaisilla. Koukuttava peli ja voi myös pelata soolona. Tämä tuo tosin lisähaastetta peliin kaksinpeliin verrattuna. Saatavana myös nightmare-pakkoja todellisille masokisteille.

Joulun jälkeen on tullut pelattua [url=https://boardgamegeek.com/boardgame/77423/lord-rings-card-game ]Lord of the Rings[/url]-yhteistyöpeliä. Eräänlainen rahantuhlauspeli kyseessä, paketissa tulee mukana kolme skenaariota ja kun ne on pelannut, voi ostaa lisää. Lisäpaketeissa tulee myös uusia hahmoja sekä muuta mukavaa, jolla voi parantaa omaa pakkaansa. Tosin jo näistä ensimmäisestä kolmesta viimeinen seikkailu on niin haastava, että se on vieläkin useiden yrittämisten jälkeen selvittämättä. Ylipäänsä peli on varsin julma pelaajia kohtaan. Siinä missä Arkham Horrorissa pelaajille tapahtuu aina välillä jopa jotain positiivista ja lahdattuja hirviöitä voi vaihtaa rahaksi, tässä pelaajaraukkoja ei palkita kuin uusilla nihkeillä vihulaisilla. Koukuttava peli ja voi myös pelata soolona. Tämä tuo tosin lisähaastetta peliin kaksinpeliin verrattuna. Saatavana myös nightmare-pakkoja todellisille masokisteille.
18.03.2016
Doc Nicholson
Aloitimme kuukausi sitten kerholla Hexasimin mainion sotapelin Liberty Roads. Muutama kerta on pelattu aiemminkin, ja täytyy sanoa, että on aivan loistava sotapeli. Riittävän suuri, että mittakaava tuntuu "oikealta", mutta silti suhteellisen helppo ja nopeatempoinen. Tapahtumat ovat dramaattisia ja tilanne elää.
Kyseessä on siis toiseen maailmansotaan sijoittuva heksa-sotapeli. Peli kuvaa länsirintaman tapahtumia maihinnoususta (kesä 1944) sodan loppuun (kevät 1945). Skaala on aika iso (heksa on 25 km, vuoro 1-2 viikkoa), mutta koko Ranskan, Belgian ja Hollannin kattava kartta on suuri ja näyttävä. Peliaika sijoittunee jonnekin 20-25 tunnin hujakoille, eli peli on jossain raskaahkon ja monsteripelin välimaastossa, vähän pelaajan kokemusmaailmasta riippuen. :grin:
Monessa suhteessa peli on aika perinteinen, mutta kampanja on erinomaisesti luotu. Pelaajilla on kartalla vapaus tehdä asioita hyvinkin vapaasti, mutta laudan ulkopuoliset seikat (logistiikka- ja huoltotilanne, itärintaman vaatimukset, Hitlerin kulloinenkin mielentila) asettavat jonkin verran rajoitteita suunnitelmille. Vapaus tehdä asiat omalla tavallaan alkaa heti pelin alusta, kun liittoutuneet valitsevat, mille rannalle kesäkuun (ja myöhemmin elokuun) maihinnousu tehdään. Onko Normandia oikeasti paras valinta?
Tällä kertaa liittoutuneet päätyivät suorittamaan maihinnousunsa Bretagnen pohjoisrannikolle, ja saksalaiset luovuttivat niemimaan melko suosiolla. Heinä-elokuun taisteluiden jälkeen rintama on stabiloitunut hetkeksi Le Mansin edustalle. Liittoutuneet vetävät henkeä, ja toivovat säiden parantuvan tulevilla viikoilla. Samaan aikaan liittoutuneiden yllättävä maihinnousu Hollantiin sotkee pakkaa saksalaisten osalta...
[img ]http://i1168.photobucket.com/albums/r484/Niilo_Kalakoski/FullSizeRender-5_zpshu37t5cj.jpg[/img]

20.08.2016
punnort
Kortti- ja vastaavista peleistä tuli joskus kirjoiteltua tällainen vihkonen: https://app.box.com/s/b3ozqc3jgmsjjkmpar8xigeqz7nlwavu

04.12.2016
Ostin eilen Vuoden (aikuisten)Strategiapeli -voittajan, Castle's of Mad King Ludwig, jota oli tietysti pakko kokeilla heti. Ensimmäinen pelikerta meni tietysti harjoitellessa, mutta tänä aamuna otettu uusinta ottelu paljasti pelin hauskuuden, kun ei tarvinnut enää tuskailla , jotta mitenkä jokainen sääntökohta taas menikään.
Plussaa pelille siitä, että voi pelata ihan näin kaksistaan ja että pelissä on säännöt jopa yksinpeluulle, mikäli pelikaveria ei löydy. Rakentaminen vaatii jonkun verran tilaa, joten kannattaa raivata vapaaksi reiluhko pöytä tai pelata lattialla.
Linnan rakentaminen on yllättävän hauskaa (ja haasteellista), kunhan ensi alkuun mutkikkaalta vaikuttava pisteidenlasku järjestelmä alkaa sujua luontevammin. Taktitointi kannattaa ja erilaisten bonusten johdosta lopputulos saattaa kääntää tilanteen altavastaajan eduksi.
Omat vuorot vaativat miettimistä, joten peliaikaa kannattaa varata 1,5 - 2 tuntia, ainakin. Laatikon kyljessä peliajaksi olikin arvioitu n. 90 min.
Ensituntumalta antaisin asteikolla 1-5 neljä plussan, miinusta annan lähinnä säännöistä puuttuvista muutamasta tarkentavasta yksityiskohdasta, jotka on vain oletettava menevän oikein. Ei mitään maata kaatavaa kuitenkaan. Carcassonen ystävät saattaisivat pitää tästä, veikkaisin.
Ostin eilen Vuoden (aikuisten)Strategiapeli -voittajan, [url=http://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/castles-of-mad-king-ludwig/][color=green]Castle's of Mad King Ludwig[/color][/url], jota oli tietysti pakko kokeilla heti. Ensimmäinen pelikerta meni tietysti harjoitellessa, mutta tänä aamuna otettu uusinta ottelu paljasti pelin hauskuuden, kun ei tarvinnut enää tuskailla , jotta mitenkä jokainen sääntökohta taas menikään.

Muokannut HourglassEyes (04.12.2016)
25.04.2024
Aulis
War of the Ring
Tuli pitkästä aikaa pelattua muutama erä uuden Kings of Middle-earth -lisäosan innoittamana. Vaikuttaa uusi lisäosa ihan mukavalta.
Jos kenelle peli ei ole entuudestaan tuttu, niin kyseessä on noppa- ja korttivetoinen pääasiassa kaksinpeli, jossa toinen pelaa pahisten armeijoilla (Sauron liittolaisineen) ja toinen hyvisten (ns. Keski-Maan vapaat kansat) armeijoilla ja Sormuksen saattueella. Hyvisten tavoite on tuhota Mahtisormus ennen kuin pahikset valloittavat Keski-Maan tai Frodo sortuu taakkansa alla. Hyvikset voivat voittaa myös sotimalla, mutta se on vähintäänkin haastavaa.
Peliin on ilmestynyt kolme lisäosaa, jotka pääasiassa tuovat mukaan figuureina ja monipuolisempina elementtejä, jotka peruspelissä ovat vain korteissa. Lisäosat ovat:
Lords of Middle-earth: Tuo peliin hyviksille Elrondin, Galadrielin ja vaihtoehtoiset saattueen jäsenet. Pahiksille Balrogin, Gothmogin ja vaihtoehtoiset versiot Noitakuninkaasta ja Sauronin suusta. Lisäksi peliin tulee Smeagol hämmentämään saattueen matkaa (Klonkkuhan löytyy jo peruspelistä
Warriors of Middle-earth: Tuo peliin kummallekin puolelle 3 ryhmittymää, joita voi käyttää taisteluissa. Hyviksille entit, kotkat ja Dunhargin vainajat. Pahiksille Umbarin merirosvot, mustainmaalaiset ja hämähäkit.
Kings of Middle-earth: Tuo peliin Dain Rautajalan, Thranduilin, Theodenin, Denethorin ja Brandin, joita pahikset voivat yrittää korruptoida. Pahiksille 3 uutta hahmoa (Ugluk, The Black Serpent ja The Shadow of Mirkwood).
Ehkä paras puoli pelissä on erilaisten "mitä jos olisikin käynyt näin" -skenaarioiden fiilistely. Tämä on mahdollista, koska ainoa elementti pelissä, mikä menee pakosti alkuperäisen tarinan mukaan on se, että Frodo ja Sam ovat erottamattomat ja kuljettavat Sormusta Tuomiovuorelle. Kaikella muulla voi kikkailla miten haluaa. Otan esimerkin yhdestä hiljattain pelaamastani pelistä:
Parin tunnin vääntämisen jälkeen oltiin tilanteessa, jossa pahuus oli saanut vallan Denethorista ja Theodenista, minkä johdosta Rohan ja suurin osa Gondorista oli vallattu (Merri kaatui urheasti puolustaessaan Helmin syvännettä). Ainoastaan pieni gondorilaisten joukko Aragornin johdolla piti pintansa Dol Amrothissa. Entit olivat onnistuneet tuhoamaan Sarumanin Orthancissa. Frodo, Sam ja Klonkku olivat saavuttaneet Tuomiovuoren, mutta heikossa kunnossa.
Ratkaisevaksi osoittautuivat taistelut Harmaissa satamissa ja Lorienissa. Satamissa haltioiden ja kääpiöiden yhteisarmeija mukanaan Pippin onnistui tuhoamaan Sauronin joukot, jotka olivat matkallaan vallanneet Konnun. Lorienissa haltioiden armeija johdossaan Gandalf Valkoinen, Galadriel ja Boromir pitivät pitkään puoliaan Noitakuninkaan ja Sauronin suun johtamaa örkkiarmeijaa vastaan. Apuun saapui pohjoisesta Brandin armeija vahvistettuna Gimlillä. Yhdessä he onnistuivat tuhoamaan örkkiarmeijan johtajineen kokonaan. Näillä voitoilla saatiin pelattua sen verran aikaa, että Frodo ja Sam ehtivät päämääräänsä ja Sormus saatiin tuhottua. Jos Lorien ja Harmaat satamat olisi vallattu, pahikset olisivat voittaneet.
Eeppistä.

Eeppistä.

[b]War of the Ring[/b]

[b]Lords of Middle-earth[/b]: Tuo peliin hyviksille Elrondin, Galadrielin ja vaihtoehtoiset saattueen jäsenet. Pahiksille Balrogin, Gothmogin ja vaihtoehtoiset versiot Noitakuninkaasta ja Sauronin suusta. Lisäksi peliin tulee Smeagol hämmentämään saattueen matkaa (Klonkkuhan löytyy jo peruspelistä [img]/media/kunena/emoticons/rs_wink.gif[/img]).

[b]Warriors of Middle-earth[/b]: Tuo peliin kummallekin puolelle 3 ryhmittymää, joita voi käyttää taisteluissa. Hyviksille entit, kotkat ja Dunhargin vainajat. Pahiksille Umbarin merirosvot, mustainmaalaiset ja hämähäkit.

[b]Kings of Middle-earth[/b]: Tuo peliin Dain Rautajalan, Thranduilin, Theodenin, Denethorin ja Brandin, joita pahikset voivat yrittää korruptoida. Pahiksille 3 uutta hahmoa (Ugluk, The Black Serpent ja The Shadow of Mirkwood).

Sääntökuormaahan tässä pelissä on pirusti ja aikaa menee kiitettävästi, mutta on se kyllä sen arvoistakin. [img]/media/kunena/emoticons/rs_rolleyes.png[/img] Lähdemateriaalista on onnistuttu hämmästyttävän hyvin ammentamaan pelimekaniikkoihin.

Eeppistä. [img]/media/kunena/emoticons/rs_cool.png[/img]
- Keskustelut