Kirjailijatietokanta - ehdotuksia ja kommentteja
16.10.2013
Tämä voisi nyt olla tälläinen yleinen ketju, johon muutkin voisivat laittaa kirjatietokantaan liittyviä kommentteja, pohdintoja ja ehdotuksia keskitetysti, ettei tarvitse aina uutta ketjua perustaa.
Voisiko kirjasuositteluista poistaa kokoelma-kategoriaan kuuluvat kirjat? Minulle se nimittäin äsken ehdotti Susan Cooperin Pimeä nousee -sarjan yhteisnidettä 1-4 (siis tätä). Sitä ei tosin ole muistettu merkitä kokoelma-kategoriaan, eli vika voi olla siinäkin. Joka tapauksessa, kun sarja on luettu yksitellen ja ne on kaikki arvosteltu ja lisätty omaan hyllyyn, niin minä ainakaan en ole tykännyt merkitä yhteisnidettä miksikään (ellei sitten omistetuksi), jolloin tietokanta ehdottaessaan kirjoja luulee, etten ole sitä lukenut, vaikka selvästi kiinnostusta samanlaisiin (samoihin) kirjoihin on ollut.

Voisiko kirjasuositteluista poistaa kokoelma-kategoriaan kuuluvat kirjat? Minulle se nimittäin äsken ehdotti Susan Cooperin Pimeä nousee -sarjan yhteisnidettä 1-4 (siis [url=http://www.risingshadow.fi/library?action=book&book_id=5839]tätä[/url]). Sitä ei tosin ole muistettu merkitä kokoelma-kategoriaan, eli vika voi olla siinäkin. Joka tapauksessa, kun sarja on luettu yksitellen ja ne on kaikki arvosteltu ja lisätty omaan hyllyyn, niin minä ainakaan en ole tykännyt merkitä yhteisnidettä miksikään (ellei sitten omistetuksi), jolloin tietokanta ehdottaessaan kirjoja luulee, etten ole sitä lukenut, vaikka selvästi kiinnostusta samanlaisiin (samoihin) kirjoihin on ollut.
Muokannut Darkki (16.10.2013)
16.10.2013
Omista kirjasuosituksien asetuksista (oma kirjahylly) voi määrittää millaisista kirjatyyleistä kirjasuositukset tulevat. Oletuksena kaikki tyylilajit ovat valittuna päälle. Jos sieltä valitsee kokoelman pois, niin tällöin et saa kirjasuosituksia enää kokoelmista.
Tuossa mainitsemassasi kirjassa tosiaan puuttui luokituksesta kokoelma. Muokkasin kirjan tiedon kuntoon.

09.11.2013
Olisiko mahdollista saada sellainen piilota toiminne myös muihin viimeaikaisiin tapahtumiin kuin kirjan arvosanan antamiseen, kuten merkitty omistetuksi tapahtumaan. Haluaisin pääasiassa, että omassa viimeisimmät tapahtumat kohdassa olisi vain luetut kirjat ja mieluiten niin, että merkinnästä tulisi päiväys eikä kuinka kauan sitten merkintä on tehty.
Huomasin enkkupuolella, että muutamia luetuksi merkittyjäni kirjoja puuttui recent actions kohdasta, vaikka niitä en ollut piilottanut. Poistin tietokantojen synkronoinnin nyt käytöstä, jos se jotenkin sekoittaa, kun arvosanan olin niihin kirjoihin antanut suomi puolella…

09.11.2013
Jos kirjahyllyjen synkronointi on päällä, niin antaessa arvosanaa suomipuolella muuttuu sen tila myös enkkupuolella vaikka kirjalle olisi siellä antanut jo aivan saman arvosanan aiemmin.

10.11.2013
Tein testinä nyt kirjatietokantaan, että aikaleimana näytetään päivämäärää jos aikaa on kulunut tapahtumasta yli 10 päivää. Jos aikaa on kulunut alle 10 päivää, niin edelleen näytetään montako päivää, tuntia ja minuuttia on kulunut tapahtumasta.
15.11.2013
Tietäisikö joku sanoa, onko jossain näistä kirjoista jotain spekulatiivisen fiktion piirteitä (esim. fantasiaa)? Eli sopisivatko lisättäviksi tänne tietokantaan. Kirjasto on antanut näille asiasanaksi "maaginen realismi", mutten tarkemmin tunne kirjojen sisältöä.
Louise Erdrich: Pyöreä talo
Cristina López Barrio: Mahdottomien rakkauksien talo
Juha Ruusuvuori: Tarzanin hauta
José Saramago: Ricardo Reisin viimeinen vuosi
Antero Viinikainen: Pentti Saarikosken toinen tuleminen
Tässä ketjussa saa vinkata tai kysyä muitakin kirjoja, joiden epäilisi voivan sopia Risingin tietokantaan. (Kirjan pystyy nykyään lisäämään myös suoraan tietokantaan, jos tietää sen sinne sopivaksi. Ohjeet tuolla: Linkki.)
Louise Erdrich: Pyöreä talo
Juha Ruusuvuori: Tarzanin hauta
José Saramago: Ricardo Reisin viimeinen vuosi
Antero Viinikainen: Pentti Saarikosken toinen tuleminen

2013
[url=http://www.basambooks.com/kirja/978-952-260-165-0/pyorea-talo/#.UoTsc-o8KM8]Louise Erdrich: Pyöreä talo[/url]
[url=http://www.ivanrotta.com/?page_id=77]F. G. Haghenbeck: Pyhän lehden kirja[/url]
[url=http://www.siltalapublishing.fi/fi/kirja/kotimainen-kaunokirjallisuus/17/huopaaminen]Antti Leikas: Huopaaminen[/url]
[url=http://www.karisto.fi/portal/suomi/kustannusliike/kirjat/?action=kirja&pid=1724]Vladimir Lortšenkov: Lentävä traktori[/url]

2012
[url=http://www.atenakustannus.fi/kirjat/kirja/459]Satu Grönroos: Lumen syli[/url]
[url=http://www.bazarforlag.fi/asema/mahdottomien-rakkauksien-talo/6431]Cristina López Barrio: Mahdottomien rakkauksien talo[/url]
[url=http://www.wsoy.fi/kirjat/-/product/no/9789510391396]Juha Ruusuvuori: Tarzanin hauta[/url]
[url=http://www.tammi.fi/kirjat/-/product/no/9789513162320]José Saramago: Ricardo Reisin viimeinen vuosi[/url]
[url=http://www.like.fi/kirjat/pentti-saarikosken-toinen-tuleminen]Antero Viinikainen: Pentti Saarikosken toinen tuleminen[/url]

Tässä ketjussa saa vinkata tai kysyä muitakin kirjoja, joiden epäilisi voivan sopia Risingin tietokantaan. (Kirjan pystyy nykyään lisäämään myös suoraan tietokantaan, jos tietää sen sinne sopivaksi. Ohjeet tuolla: [url=http://www.risingshadow.fi/forum/saannot-ja-ohjeet/710-kirjojen-lisaaminen-kirjatietokantaan]Linkki[/url].)
17.11.2013
Dynierax
En löytänyt tätä ketjua uudelta foorumilta, ja ajattelin että tarvetta varmaan kuitenkin on... Jos jossain olisi ollut ketju jo valmiina, niin siirtäkää ihmeessä jatkoksi!
Alla oleva teos on edellinen osa tietokannassakin olevalle Käärmekiven arvoitujselle:
Linkki: http://www.kustannusmakela.fi/app/product/view/-/id/290/cat_id/14
Kuvauksen perusteella myös tämä on samaan sarjaan kuuluva (ja odottaa pinossa lukemistaan...):

17.11.2013
Kirjoja voi lisätä nykyään kantaan myös itse, kas tuolla ohjeet: http://www.risingshadow.fi/forum/saannot-ja-ohjeet/710-kirjojen-lisaaminen-kirjatietokantaan
07.12.2013
FreyjaMichael Moorcockin Leviatan maan päällä -kirjan esittelytekstissä oleva linkki englanninkieliseen kirjaan on virheellinen ja arvosana synkronoituu siten väärälle kirjalle enkkukannassa. Olisi mukavaa, jos se tulisi korjatuksi.Korjattu linkitys.
[quote="Freyja" post=6671]Michael Moorcockin [url=http://www.risingshadow.fi/library?action=book&book_id=6953]Leviatan maan päällä[/url] -kirjan esittelytekstissä oleva linkki englanninkieliseen kirjaan on virheellinen ja arvosana synkronoituu siten väärälle kirjalle enkkukannassa. Olisi mukavaa, jos se tulisi korjatuksi.[/quote]

Korjattu linkitys.
鬼
114 kirjaa, 1 viesti
Mihin pystyy ilmoittamaan havaitsemiaan virheitä?
Lisäksi miten pystyy päivittämään kirjojen kansikuvia?
Mihin pystyy ilmoittamaan havaitsemiaan virheitä?

Muokannut Darkki (07.12.2013)
07.12.2013
Siirsin viestisi tähän oikeaan ketjuun, eli täällä voi ilmoittaa kirjatietokannan virheistä.
Korjasin tuon kirjan osanumeron kuntoon.
Uutta kirjaa lisätessä voi kaikki käyttäjät lisätä kirjoille kansikuvia. Myöhempää kun kirja löytyy jo kirjatietokannastamme, niin ainoastaan ylläpitomme voi muokata kirjan tietoja.

09.12.2013
Huoleton
Tuli eilen mieleen, että olisi hienoa jos saisin arvostelemani kirjat näkymään paremmuusjärjestyksessä kirjailijan mukaan. Helpottaisi kirjastossa uusien kirjojen etsintää. Eli siis arvostelut olisi niputettu niin, että vain kirjailijan nimi näkyy yhdessä sarakkeessa, toisessa lukemani kirjojen määrä, kolmannessa keskiarvo arvosanoille ja mahdollisesti olisi vielä sarake, jossa näkyisi montako kirjaa kirjailija on kirjoittanut.
16.01.2014
The Big Bad Wolf
Taas kerran kirjakauppa etuilee... Veronica Rothin Outolintu osui silmään jo tänään Suomalaisessa kirjakaupassa, vaikka ilmestymispäivä on vasta tammikuun lopulla.
Taas kerran kirjakauppa etuilee... Veronica Rothin [i]Outolintu[/i] osui silmään jo tänään Suomalaisessa kirjakaupassa, vaikka ilmestymispäivä on vasta tammikuun lopulla.
23.01.2014
Tohtori
Täällä voikin varmaan sanoa, jos omissa kirjoissa on jotain fiksattavaa?
Tuomas Saloranta: Hopea-arkun metsästäjät -- Tämä on merkitty ilmestyväksi tammikuussa, ja ilmestyikin juuri tänään. :)
Murhamystiikkaa: Okkulttisia etsivätarinoita (Aavetaajuus #1) -- On laitettu ilmestyväksi 14.1.2014, mikä olikin tarkoitus, mutta julkaisu on viivästynyt. Lähti just painoon, eli jos ei ihmeitä tapahdu niin ilmestyy helmikuussa.
Ja hän huutaa: Splatterpunk-antologia (Aavetaajuus #2) -- On laitettu myös ilmestyväksi 14.1.2014, mutta siinä on varmaan tapahtunut virhe jossain kohtaa prosessia, koska tämän piti alkujaankin ilmestyä vasta helmikuussa. Nyt kun Murhamystiikkaa myöhästyi, tämä siirtyy maaliskuulle ettei tule ruuhkaa.
Täällä voikin varmaan sanoa, jos omissa kirjoissa on jotain fiksattavaa?

23.01.2014
VMNMike Pohjola itse sanoi, että hänen kirjansa, 1827 - Inferno, ilmestynee ensi vuonna. Ei tänä elokuussa.Merkkasin tuon nyt vuodelle 2015. Ehkä jostain kantautuu jälleen uutisia, jos kirja ilmestyykin jo aiemmin. :smile:
"Tohtori"Täällä voikin varmaan sanoa, jos omissa kirjoissa on jotain fiksattavaa?Kyllä, kiitos tiedoista! Päivitin nämä.
[quote="VMN" post=9406]Mike Pohjola itse sanoi, että hänen kirjansa, 1827 - Inferno, ilmestynee ensi vuonna. Ei tänä elokuussa.[/quote]

[quote="Tohtori"]Täällä voikin varmaan sanoa, jos omissa kirjoissa on jotain fiksattavaa?[/quote]
Kyllä, kiitos tiedoista! Päivitin nämä.
26.01.2014
Lupus
Kirjaston etusivulla hakukentän alapuolella olevassa Aakkosellinen kirjailijahaku -kohdassa on U:n paikalla Y. Ilmeisesti W-alkuisia kirjailijoita ei voi selata aakkosellisesti ollenkaan? Oletin että he olisivat samalla sivulla V-alkuisten kanssa, mutteivät ole.
29.01.2014
Lupus
Kiitos.
Olen muuten jo pitkään miettinyt miksei englanninkielisessä tietokannassa ole samanlaista aakkosellista kirjailijahakua kuin suomenkielisessä. Vai onko se vain piilotettu johonkin?
Kiitos.

30.01.2014
Sini
Enkkupuolen tietokanta on niin paljon isompi kuin tämä suomenkielinen, ettei siellä voida pitää aakkosellista hakua - liian kuormittava.
- Keskustelut
- Viisasten kivi