John Steakley

John Steakley

John Steakley (1951–2010) oli yhdysvaltalainen kirjailija. Hän oli parhaiten tunnettu romaanistaan Vampyyrinmetsästäjät (1990). Kirjoittamista Steakley rakasti jo lapsena ja halusi tulla juuri tieteiskirjailijaksi. ”Luulen, että kirjailijaksi tullaan ahneuden takia. Haluaisi elää monta elämää, mutta ei voi elää niitä kaikkia. Päädyt kirjoittamaan kirjan, koska kukaan ei ole käsitellyt henkilökohtaista fantasiaasi.”

Steakley opiskeli Southern Methodist Universityssa ja työskenteli näyttelijänä, yksityisetsivänä ja autonkuljettajana. Hän teki käsikirjoituksia pienen budjetin kauhuelokuviin Dallasissa ja hänen elokuva-alalla toimiva ystävänsä esitteli hänet Hollywoodin studioille. Yhdestäkään Steakleyn Hollywoodissa tekemästä käsikirjoituksesta ei tehty elokuvaa, mutta hän sai kokemusta kirjailijuutta varten. Steakleyn esikoisromaani julkaistiin 1984. John Carpenter ohjasi Vampyyrinmetsästäjistä laimeahkon vastaanoton saaneen elokuvan vuonna 1998. Steakley oli kaksi kertaa naimisissa. Hän osallistui mielellään paikallisiin science fiction -kokoontumisiin. Steakley kuoli kotonaan McKinneyssä Teksasissa taisteltuaan viisi vuotta sairautta vastaan.

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjailijasta tai hänen teoksistaan? Jaa ajatuksesi ja liity keskusteluun!

Teoksia kirjailijalta John Steakley
★ 6.26 / 8