Maailmanpalo
Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Erkka Koljonen. Voittaja-sarja. Nidottu.
Neuvostoliittolaiset pitävät Amerikkaa säälimättömässä otteessaan kolmannen maailmansodan jälkeen. Valtaansa lujittaakseen he suunnittelevat niin ilkeätä tekoa, että ihmiskunta ei ehkä koskaan selviytyisi iskusta. Entinen CIA:n agentti, aseasiantuntija ja henkiinjäämisen mestari John Thomas Rourke on ainoa, jolla on toiveita saada heidät pysäytetyksi.
Mutta neuvostoliittolaiset eivät pelkää Rourkea. He pelkäävät samaa kuin hän: maapallon ilmakehä on vaarassa syttyä tuleen, leimahtaa äkisti globaaliksi kuolettavaksi maailmanpaloksi!
Vaikka Rourke on lopulta löytänyt perheensä, jälleennäkeminen jää lyhyeksi, ellei hän keksi keinoa selviytya maailmanpalosta. Kun koko ihmiskunta on vaarassa palaa itse luomassaan helvetissä, seuraa viimeinen – ja ehkä kohtalokas – koe Rourken kyvyistä Voittajana...
Jerry Ahern
Jerome Ahern (Yhdysvallat, 1946–2012) oli kirjailija Sharon Ahernin puoliso. Ahern on kirjoittanut myös nimellä Axel Kilgore muun muassa Palkkasoturi-taskukirjasarjaa. Katso myös Nick Carter.
Ahern tunnetaan parhaiten suursodan jälkeiseen Amerikkaan sijoittuvasta Voittaja-sarjastaan (1981–88). Luettelossa Action- ja Kuukauden action -sarjoissa ilmestyneet teokset kuuluvat alun perin Voittaja-sarjaan.
Action
Viihdeviikarit Oy yhdisti 80-luvulla useita pokkarisarjojaan tämän Action-nimikkeen alle, koska se tuli halvemmaksi kuin jatkaa kaikkien sarjojen julkaisemista erillisinä julkaisuina.
Jerry Ahernin Action- ja Kuukauden action -pokkarisarjoissa ilmestyneet teokset kuuluvat oikeasti siis Voittaja -sarjan alaisuuteen.
Action sisältää 10 kirjaa.
Pääsarja Voittaja