Timanttidynastia
Enkelten raivon tekijältä nyt huikea sukuromaani, hätkähdyttävä, mieleenpainuva kertomus Blackwellin perheen vaiheista yli sadan vuoden ajalta. Kuvaus kunnianhimosta, vallasta ja sen käytöstä, intohimosta, rakkaudesta – ja suuresta rahasta. Romaanin tapahtumapaikkoja ovat Etelä-Afrikan timanttikentät, Pariisin slummit, Englannin porvariskodit, Amerikan upeimmat loistohotellit.
Eräät syntyvät hopealusikka suussa: Kate Blackwellin lusikka on kultaa ja timantteja, kun hän syntyy buurisodan aikaan Etelä-Afrikassa.
Aikanaan kaunis Kate seuraa isäänsä perheyrityksen johtajaksi ja saa sen ennen näkemättömään nousuun. Myös yksityiselämänsä ratkaisut Kate tekee yhä mahtavammaksi kasvavan perhedynastian hyväksi. Ja perhekin kasvaa, jatkuu, lisääntyy.
Juhliessaan 90. syntymäpäiväänsä Kate Blackwell on arvostettu kuin kuningatar. Mutta hän ajattelee: Entä jos ihmiset tietäisivät! Maljoja kohottavien lähisukulaisten joukossa on murhaaja, ihmisraunio, parantumaton mielenvikainen – kuitenkin myös dynastian jatkaja.
Blackwellien tarina on tarina loistosta ja rappiosta, järkyttävistä ihmiskohtaloista, vaarallisista salaisuuksista, mutta myös uhrautuvasta rakkaudesta, ystävyydestä, peräänantamattomasta yrittämisestä.
Sidney Sheldon
Amerikkalainen menestyskirjailija Sidney Sheldon, alkuperäiseltä sukunimeltään Schehtel, syntyi 1917 Chicagossa ja kuoli 2007 keuhkokuumeeseen kotonaan Kaliforniassa.
Sheldon menestyi elokuva- ja tv-käsikirjoitusten sekä näytelmien tekijänä ennen kirjailijanuraansa. Hän ehti valloittaa niin Hollywoodin kuin Broadwayn, mutta viihtyi itse parhaiten romaanikirjailijan roolissaan.
Sheldon opiskeli yliopistossa, mutta joutui keskeyttämään opintonsa talousvaikeuksien vuoksi toisena vuotenaan. Tämän jälkeen hän elätti itsensä muun muassa tehdastyöläisenä, hotellipalvelijana ja radiokuuluttajana. Muutettuaan Los Angelesiin hän toimi niin tuottajana ja ohjaajana kuin käsikirjoittajanakin.
Vuonna 1969 ilmestyi Sheldonin ensimmäinen romaani Kuin rotta loukossaan. Se voitti Edgar Allan Poe -palkinnon. Toinen romaani Sydänyön tuolla puolen nousi vuonna 1974 The New York Timesin menekkilistalle 52 viikoksi. Siitä avautui Sheldonin maailmanlaajuinen myyntimenestys.