HeirOfMist - kirjahylly
Lukutrendit

Suosikki kirjani
Viimeisimmät tapahtumat
Sain luettua tämän kirjan ja pakko sanoa että suosittelen kaikille fantasian ystäville. Lisäsin suosikiksi. Mielestäni tämä on paras kirja mitä olen toistaiseksi lukenut, ja sarjan toiselle osalle on korkeat odotukset. Ainoa miinus on että mielestäni Kelsier kuoli liian aikaisin sarjassa. Mutta ei se niin paljoa häirinnyt, sillä taistelu kohtaukset oli hienosti kuvailtu, pidin siitä että kerrottiin että mitä henkilöt milloinkin polttivat.
Henkilöista pidin eniten Kelsieristä, sillä hän on uhkarohkea mutta ei halua muita vaaraan. Hän on hyvä taistelemaan, mutta toivoin että häntä ei olisi tapettu.
Vin oli kirjan alussa ujo tyttö joka muuttui kirjassa ihan eri ihmiseksi, hän kuulu hänen veljensä äänen päässään, ja se häritsi minua suunnattomasti.
Muut koplalaiset olivat taitavia omassa allomantian taidossaan. Heistä en jaksa kirjoittaa esittelyä mutta lukekaa kirja.
Kirja on todella realistisesti kirjoitettu, niin todentuntuista että voisi olla mahdollistakin. Suosittelen scifin ystäville.
Suosittelen kirjaa synkemmät fantasian faneille, itse annoin vain 3/5 sillä en ole synkän fantasian fani mutta silti nautin kirjasta ja seuraavaa odotellessa.
Kirjan lopussa jäi monta kysymystä auki joihin vastaukset ovat luultavasti seuraavissa kirjoissa joita ei valitettavasti ole suomennettu, mielestäni huono päätös. Epäilen että niitä suomennetaan sillä tämä julkaistiin melkein kymmenen vuotta sitten. Luultavasti luen seuraavat osat englanniksi. Kirja olisi ollut 5 tähteä mutta jatko osia ei ole suomennettu niin vähensin yhden tähden sillä kirjan loppuu sellaiseen tilanteeseen että seuraavat kirjat pitäisi suomentaa.
Sama kun sarjan aikaisempiin osiin eli nälkäpeli faneille suosittelen
Sama kun edelliseen eli suostittelen nälkäpelin faneille tätä kirjaa
Suosittelen kirjaa/koko sarjaa kaikille ketkä pitävät Nälkäpelistä
Eli siis kirjaan oli luotu hieno maailma ja tähän maailmaan on kirjoitettu koko sarja (toisin kunin Katri Alatalon Käärmeiden kaupunki johon on kirjoitettu erittäin hieno maailma mutta se on vain yhtä kirjaa varten). Pidin kirjasta erittäin paljon. Mare oli lempihahmoni kirjan alusta lähtien, koska hän oli normaali ihminen ja silti hänellä oli erikoisia voimia, se että hän hallitsee sähköä. Calista pidin siihen asti että paljastui että hän on kruununprinssi, toivoin että mare olisi paritettu hänelle eikä Mavenille, kirjan lopussa aloin pitää hänestä sillä hän oli lopussa Maren kanssa pakosalla. Mavenista en pitänyt missään vaiheessa, sillä hän ei ollut yhtä tärkeä kuin Cal. Maven ärsytti minua koko kirjan ajan, ja kun hänen petos paljastui lopussa niin aloin vihata häntä.
- Members
- HeirOfMist