Pelin säännöt
Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Ulla Selkälä. Sidottu, kansipaperi.
Loppupelin hyytävä finaali!
Vahvimmat ovat jäljellä.
Viimeinen avain on vielä löytämättä.
Maailman kohtalo on näiden pelaajien käsissä.
Endgame-trilogian polttopisteessä on kaksitoista ikivanhaa sukua. Yksi nuori pelaaja joka suvusta harjoittelee vuorollaan tuhoisaa Loppupeliä varten, jota ei ollut vielä koskaan vielä koettu – ennen koollekutsua. Kun Loppupeli alkoi, pelaajat lähtivät matkaan etsimään kolmea muinaista avainta, joiden avulla sekä heidän oma sukunsa että koko maailma voivat pelastua. Kaksi avainta on nyt löytynyt, ja vielä mukana olevien pelaajien on löydettävä viimeinen avain – ennen kuin Loppupeli tuhoaa kaiken lopullisesti.
Käyttäjät lukeneet myös
James Frey
James Frey (s. 1969) on yhdysvaltalainen kirjailija.
Freyltä on suomennettu omaelämäkerralliseksi väitetty mutta suurelta osin sepitetyksi osoittautunut muistelmateos Miljoonia sirpaleita (2006) ja hänen yhdessä Nils Johnson-Sheltonin kanssa kirjoittamansa Endgame-trilogia.
Ehdottomasti sarjan paras osa. Kirja ei ollut yhtä väkivaltainen kuin aiemmat osat, pelistä ja Tekijöistä selvisi jälleen paljon lisää ja keskittyminen oli siirtynyt huomattavasti enemmän omiin lempihahmoihini.
Yllättävää myös oli, että hahmojen juonisuoja loppui puolenvälin paikkeilla jotakuinkin seinään. Tosin siksi tuntui välillä vaikealta uskoa, että hahmot olisivat todella kuolleet. Itseäni juonisuojan loppuminen ei muuten kuitenkaan haitannut, sillä se vain lisäsi jännitystä siitä, selviävätkö omat lempihahmoni. Toisaalta joidenkin kuolleiden hahmojen osalta tarina jäi ehkä turhan keskeneräiseksi ja heistä pitävälle lukijalle se voi tuntua epätyydyttävältä lopetukselta.
Sarjan päätösosa on paitsi lyhyin myös sen heikoin kirja. Olin antamassa kirjalle kaksi tähteä, mutta lopun juonikuviot nostivat lopulta arviotani yhdellä.
Vaikka Pelin säännöt on melkein puolta pienempi edeltäjiään on sisältö heikkoa ja osa tekstistä tuntuu tässäkin turhalta tilan täytöltä. Viimeiset pelaajat sinkoilevat ympäri maapalloa kaikkien yrittäessä löytää viimeisen avaimen, toiset pelatakseen loppuun, toiset lopettaakseen pelin lopullisesti.
Lopun tapahtumat kuitenkin yllättävät joidenkin pelaajien kohdalla sen verran ettei tapahtumat ole täysin ennalta-arvattavissa.
Sama kun sarjan aikaisempiin osiin eli nälkäpeli faneille suosittelen