Risingshadow

James Frey, Nils Johnson-Shelton
Pelin säännöt (Endgame–trilogia #3) - James Frey, Nils Johnson-Shelton
  ★ 6.70 / 31
1★2★3★44★35★96★67★28★59★210★

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Ulla Selkälä. Sidottu, kansipaperi.

Loppupelin hyytävä finaali!

Vahvimmat ovat jäljellä.
Viimeinen avain on vielä löytämättä.
Maailman kohtalo on näiden pelaajien käsissä.

Endgame-trilogian polttopisteessä on kaksitoista ikivanhaa sukua. Yksi nuori pelaaja joka suvusta harjoittelee vuorollaan tuhoisaa Loppupeliä varten, jota ei ollut vielä koskaan vielä koettu – ennen koollekutsua. Kun Loppupeli alkoi, pelaajat lähtivät matkaan etsimään kolmea muinaista avainta, joiden avulla sekä heidän oma sukunsa että koko maailma voivat pelastua. Kaksi avainta on nyt löytynyt, ja vielä mukana olevien pelaajien on löydettävä viimeinen avain – ennen kuin Loppupeli tuhoaa kaiken lopullisesti.

Adlibris: tarkista saatavuus

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Ei rekisteröitymistä - Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!
Muokannut 24.03.2025
Luokitus: Scifi, Nuortenkirjallisuus, Seikkailu
Julkaistu: lokakuu 17, 2016 (WSOY)
Alkuperäinen nimi Rules of the Game

James Frey

James Frey (s. 1969) on kirjoittanut useita kansainvälisiä menestysteoksia. Frey asuu New Yorkissa.

Endgame–trilogia

Endgame–trilogia sisältää 3 kirjaa — sarja on kokonaan valmis.

Loppupeli (Endgame–trilogia #1)
  ★ 7.74 / 77
Taivaan avain (Endgame–trilogia #2)
  ★ 7.72 / 39
Pelin säännöt (Endgame–trilogia #3)
  ★ 6.70 / 31

30.11.2018
HeirOfMist avatar
HeirOfMist
Kirjoja 25, Kirja-arviot 10, Viestit 1
★★★★★★★★★☆ 9 / 10

Sama kun sarjan aikaisempiin osiin eli nälkäpeli faneille suosittelen

17.11.2017
HourglassEyes avatar
HourglassEyes
Kirjoja 493, Kirja-arviot 53, Viestit 2682
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Sarjan päätösosa on paitsi lyhyin myös sen heikoin kirja. Olin antamassa kirjalle kaksi tähteä, mutta lopun juonikuviot nostivat lopulta arviotani yhdellä.

Vaikka Pelin säännöt on melkein puolta pienempi edeltäjiään on sisältö heikkoa ja osa tekstistä tuntuu tässäkin turhalta tilan täytöltä. Viimeiset pelaajat sinkoilevat ympäri maapalloa kaikkien yrittäessä löytää viimeisen avaimen, toiset pelatakseen loppuun, toiset lopettaakseen pelin lopullisesti.

Lopun tapahtumat kuitenkin yllättävät joidenkin pelaajien kohdalla sen verran ettei tapahtumat ole täysin ennalta-arvattavissa.

12.10.2017
jp avatar
jp
Kirjoja 58, Kirja-arviot 11, Viestit 0
★★★★★★★★★☆ 9 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Aluksi epäilin ottaa kirjasarjan hyllystä luettavaksi. Se poikkesi monin tavoin kirjoista joita normaalisti luin. Aloitin kuitenkin sarjan lukemisen ja myöhemmin huomasin etten voinut lopettaa. Sarja on loistava. Siinä on taistelua, mysteerejä, surua, iloa, romantiikkaa ja hitusen huumoria. Oikea Unelmien täyttymys!!

Sarah ja Jago kuitenkin kuolivat ja itkin hyvin suuresti ja häpeilemättä sitä. En ollut todellakaan osannut odottaa sitä! Parhaat hahmot! Kuolivat!

Suosittelen lukemaan. Älä jää tästä paitsi!

31.03.2017
rudi92 avatar
rudi92
Kirjoja 241, Kirja-arviot 189, Viestit 6
★★★★★★★★★★ 10 / 10
Sisältää juonipaljastuksia

Pelin säännöt päättää yhden mahtavan ja juoneltaan omaperäisen sarjan mahtavasti. Pidin kirjan - ja koko sarjan - synkästä tunnelmasts ja väkivallasta. Koko sarja saa minulta täydet pisteet mahtavasta juonesta ja siitä, ettei se kaunistele mitään.

Hahmoista sen verran, että pidin tosi paljon Sarahista, Jagosta ja Maccabeesta sekä Alicesta ja Chiyokosta, jotka kuolivat aikaisemmissa osissa. Hilal, Shari ja Aisling olivat täysin mitäänsanomattomia, jotenkin mauttoma ja hajuttomia tyyppejä. Siksi minua ainakin ärsytti suunnattomasti se, että nimenomaan nuo kolme jotenkin mitätöntä hahmoa olivat sitten juuri ne ainoat, jotka selvisivät. Kaiken lisäksi olin täysin järkyttynyt, että Sarah ja Jago kuolivat. Olin jotenkin ajatellut, että he ainakin selviäisivät, mutta toisin kävi.

Mutta se, että omat suosikkihahmoni kuolivat, ei huonontanut sarjan mahtavuutta. Koko sarja on todella loistava, synkkä, väkivaltainen ja on siellä mukana ripaus huumoriakin. Olen iloinen, että päätin aikoinani ostaa sarjan ensimmäisen osan. En ole katunut sitä hetkeäkään.

Takaisin ylös
  • Risingshadow
  • Selaa
  • James Frey
  • Nils Johnson-Shelton
  • Endgame–trilogia
  • Pelin säännöt
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.

Tietosuoja