Käyttäjän Lonely Reader avatar

Lonely Reader

Aloittelija· Taso 18

LUKIJAN OMA ÄÄNI

Kirja-arviot

Käyttäjän Lonely Reader omat ajatukset lukemistaan kirjoista. Nämä ovat lukijan kirjoittamia kirja-arvioita, eivät Risingshadow’n toimituksellisia arvosteluja.

42 kirja-arviota
Järjestä kirja-arvioitaJärjestys: Kirjoituspäivä · Uusin ensin
Kohtalon perilliset

Kohtalon perilliset

Darren Shan

10/10Kirjoitettu 25.12.2013
Näytä spoileriksi merkitty arvio

Kyllä tuo Darren Shan on aikamoinen vampyyriprinssi. Ei periksi anna eikä ystäviä hylkää. Tunteetkin ovat paikalla toisin kuin eräällä mainitsemattomalla.(Steve leopardilla)
Oli se kyllä harmillista lopussa kun Darren kuoli ja jätti Debbien, Annien, Dariuksen, Vancan, Alicen, kaikki vampyyrit ja friikkisirkuslaiset. Debbie, Annie ja Darius ovat varmaan pois tolaltaan.totta kai myös Vanca sun muut. Se myös harmittaa että ei kerrottu miten niille kävi kun Darren kuoli. Totta kai ymmärrän että Darrenhan sitä päiväkirjaa ^kirjoittî^ joten ei hän voinut tietää. Darren muutti käsityksen ettei omaa tulevaisuuttaan voi muuttaa. K-H talo sai kunnolla nenilleen. Se oli oikein hänelle. Paratiisi varmaan on hyvä paikka. Ehkä jopa taivaan tapainen. Vielä että tästä Kirjasarjasta alusta loppuun asti asiat kerrottiin niin tarkasti ja uskottavasti että luulisi vampyyrien oikeasti olevan olemassa, Ja kun kerran sanottiin että Darren käski lähettää päiväkirjat Nuorelle Darrenille niin ehkä Nuori Darren ehkä oikeasti julkaisi ne ja nämä tapahtumat onkin totta ja jos vamppyyreitä on niin silloinhan noidat (kuten Evanna:)), ihmissudet ja kaikki muutkin taruolennot ovat totta. Miettikääpä sitä.

Sininen kuu

Sininen kuu

Alyson Noël

8/10Kirjoitettu 24.12.2013
Näytä spoileriksi merkitty arvio

Jotenkin mulle tuli tästä osasta sellainen tunne että ihmisestä tulee parempi ja sisäisesti rauhallisempi kun kuolee.(kiitos Rileyn) Kohta jossa se meni menneisyyteen oli vähän sekava ja jotkut sanat/huomautukset/tapahtumat olisin mielihyvin jättänyt pois ja jotenkin tuntuu että koko kirjasarja tulee olemaan pelkkää Damen on kuolemansairas, Everin pitää pelastaa hänet ja etsiä vastalääke.

Delfiinin saari

Delfiinin saari

Michelle Paver

10/10Kirjoitettu 25.11.2013
Näytä spoileriksi merkitty arvio

Aluksi kun huomasin tämän kirjan hyllyllä, en tiennyt oliko kirja hyvä vaiko huono. Ihan outo kirjailija. Ei entuudestaan tuttu. Luin takakannen, mietin lukisinko ja ajattelin että miksikäs ei. Voisi olla ihan hyvä kirja. Kun nyt tässä luin ajattelin ensiksi että aika sekava mutta sitten kun pääsi juoneen mukaan en malttanut päästää sitä käsistäni.

Hylas oli alkujaankin aivan ihana ihminen. Suretti se Nopsan kohtalo ja Issin katoaminen. Sitten kun sitä kirjaa luki eteenpäin yksi asia tuli selväksi. Inhoan niitä variksia ( enkä nyt tarkoita lintuja) Vaikka kyse olikin Pronssikaudesta inhottaa kun pakotetaan naimisiin ja säälin siitä Pirraa. Pirran avuttomuus ihmetytti. Oli kyllä Ihme ettei hänelle opetettu mitään. Henki oli aivan ihana enkä yhtään ihmettele mistä kirja on saanut nimensä. Voisin kuvitella miten kamalaa on kun ystävät pettää ja soturit vainoavat joka nurkassa. Taas käy sääliksi jotakuta. :)

Olen lukenut monta kirjaa jotka perustuvat johonkin menneeseen aikakauteen yms . Esim kreikkan ja egyptin mythologiaan ja nyt tähän pronssikauteen. KIrjaesimerkkejä on Rick Riordanin percy jacksonit, olympoksen sankarit ja kanen aikakirjat.

Ajattelin että taas yksi kirja jolla ei ole jatkoa eli vain yksiosainen kirja kun etenin loppua kohden mutta kun luin loppuun olin onnellinen että kirja jatkuu ja että Hylas ei vieläkään päässyt ongelmistaan ja vaarat uhkaavat joka paikassa. Harmi vain että seuraava kirja, niinkuin useimmatkin ilmestyvät vasta seuraavana vuonna. :(
Jaa mutta eipä muuta ihana kirja. Lukekaa ihmeessä!

Eksynyt sankari

Eksynyt sankari

10/10Kirjoitettu 17.11.2013

Siis ihan mahtavaa oli että percy jacksonin seikkailut eivät loppuneet vaikka se kirjasarja loppui. Tässä uudessakin sarjassa on percy joten se tuo isoa plussaa, vaikkei juuri tässä nimenomaisessa kirjassa. Olen lukenut kaikki percy jacksonit ja jo kaikki olympoksen sankaritkin. Sen vaan voin sanoa etten koskaan lakkaa fanittamasta Rick Riordania.

Merenjumalan poika

Merenjumalan poika

10/10Kirjoitettu 17.11.2013

Olen lukenut kirjan kauan sitten mutta vasta vähän aikaa sitten sain tietää miten kirjoitetaan arvostelu joten...
No mutta kuitenkin meillä oli koulussa äidinkielessä tehtävä että piti lukea kirja ja tehdä siitä kirja-arvostelu. En itse tehnyt tästä kirjasta vaikka Riordan onkin minun mielestäni paras kirjoittaja ikinä. Ja taas eksyin aiheesta, niin olin ruveta kiljumaan ja hyppimään ilmaan kun huomasin että minun ihastukseni (olen 12.v ja 6 luokalla) teki tästä samaisesta kirjasta jonka olin juuri itse lukenut ja aloittanut Ateenan merkkiä niin kirjaesitelmän. Oikeasti siis kukaan mun kavereista ei pidä kirjoista paitsi yks. Ne vaan jauhaa et miks luet kirjoja ne on tylsiä. No arvatkaa mitä? Mun mielestä ei. Varsinkaan fantasiakirjat. :) Olen lukenut myös ateenan merkin joten House of hades odotan innolla saapumistasi kirjakauppoihin ja kirjastoihin.

Athenen merkki

Athenen merkki

10/10Kirjoitettu 5.11.2013Muokattu 8.1.2014
Näytä spoileriksi merkitty arvio

Kun huomasin tän sarjan aloin melkeen kiljua ja meinasin hypätä kattoon. Ihailen Rick Riordania siitä että hän osaa kuvailla henkilöitä ja ympäristöä upeasti, huumirintaju on aivan omaa luokkaansa vaikka onkin fantasiakirja eikä mikään huumorikirja. Missään minun lukemassa kirjassa ei ole ollut näin hyvää huumoria ja siitä vielä iso plussa että tiimi ei ole vain Percy&kumppanit vaan ihan oikeasti 7 puoliveristä pelastamassa maailmaa.( joo, hiukan matkittu The big bad wolf ja kirjaneidolta mutta ei sitä voisi paremmin kuvailla) Loppukin oli niin ihana kun percy hyppäsi Annabethin perään tartarokseen jottei joutuisi olla erossa hänestä taas kerran. Ja kuten haadeksen lapsi Nico ystävällisesti huomautti. (ei noin suorasukaisesti eikä varmaan edes samalla lailla mutta ajatus on sama) He ovat vahvempia yhdessä kuin erikseen.

Sitten vielä lisäisin miksei vielä näe milloin haadeksen talo ilmestyy suomeksi. Arvatenkin se tulee v 2014 kesällä. eli tänä vuonna ja ajattelin että se kerrottaisiin heti kun vuosi vaihtuu joten milloinkas se ilmestyy? Onko kellään tietoa ja voisko sen laittaa pikaisesti viestillä? Jos on? kiitos.