Käyttäjän ShadowElf avatar

ShadowElf

Noviisi· Taso 6

LUKIJAN OMA ÄÄNI

Kirja-arviot

Käyttäjän ShadowElf omat ajatukset lukemistaan kirjoista. Nämä ovat lukijan kirjoittamia kirja-arvioita, eivät Risingshadow’n toimituksellisia arvosteluja.

2 kirja-arviota
Järjestä kirja-arvioitaJärjestys: Kirjoituspäivä · Uusin ensin
Abhorsen

KIRJA-ARVIO

Abhorsen

Garth Nix

10/10Kirjoitettu 11.3.2007

Tämä on yksi parhaista kirjoista, jonka olen lukenut. Vanha valtakunata-trilogian päätösosa, joka pitää otteessaan yhtä tiukasti kuin kaksi aiempaakin osaa. Tarinassa on riemua, taikuutta, jännitystä ja surua ja aivan omanlaisensa maailma. Tai periaatteessa mukana on kaksi maailmaa; vanha valtakunta ja nykyaikainen maailma sen ulkopuolella.

Henkilöt ovat persoonallisia ja miellyttäviä ja tarinaan on helppo uppoutua mukaan. Kirja on melko paksu, mutta sen luki todella nopeasti sillä tylsiä kohtia ei juurikaan ollut. Kirja kuuluu ehdottomiin suosikkeihini ja suosittelen sitä lämpimästi jokaiselle fantasian ystävälle, niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin.

Suden veli

KIRJA-ARVIO

Suden veli

Michelle Paver

8/10Kirjoitettu 9.3.2007

Kirja on mukaansatempaava ja hyvin kirjoitettu. Helppolukuisuus ja ohuus tekevät siitä sopivan nuorille fantasiasta kiinnostuneille, mutta myös aikuiset voivat löytää tiettyä viehätystä tästä teoksesta. Tarina tempaisee heti mukaansa alusta alkaen esitellen tarinan "pahan" ja päähenkilön.

Suden eläimelle ominainen viattomuus käy hyvin ilmi niistä kappaleista, joissa kertoja tarkastelee maailmaa suden näkulmasta. Se antaa kirjalle oman leimansa poiketen tavallisista ihmisen nökökulmasta kirjoitetuista kirjoista.

Jo ensimmäisestä osasta löytyy iloa ja surua sekä jännittäviä tilanteita. Seuraavaa osaa jää odottamaan mielenkiinnolla, vaikka aihe sinällään on melko kliseinen. Erona muihin fantasiakirjoihin, joissa on poika ja hänen kumppaninsa, tämä sarja tosiaan sijoittuu esihistoriaan eikä niinkään tyypilliseen fantasiamaailmaan.