MoonEye - kirjahylly
Kirjamakuni juuri nyt

Viimeisimmät tapahtumat
Ihan hirveä kirja. Ensinnäkin kamalan raaka, ei ollenkaan lapsille sopiva kirja. Ja päähenkilökin kuolee, eihän kirjassa niin voi käydä, pitäisi kai kirjailijan sen verran tajuta!! Ei kannata lukea, et voi tykätä tästä.
Kirja oli ihan hyvä, mutta jotain jäi puuttumaan. Henkilöt olivat melko persoonallisia kaikki, mutta niistä olisi pitänyt kertoa enemmän.
Koska luin ensimmäisen osan oli pakko lukea myös jatko-osat. Sarjan idea on ihan hyvä, mutta juoneen olisi voinut panostaa enemmän. Toinen osa oli ehkä jonkin verran ensimmäistä parempi, ei siis surkea muttei maailman paraskaan (pottereita kun on vaikea päihittää.) =)
Sarjan paras osa. Tässä oli mukana se tunnelma, joka aiemmissa osissa jäi puuttumaan.
Kirjassa on liikaa tylsää tarpomista, fontti on vaikeasti ymmärrettävä ja riviväli lähes olematon. Tarina etenee jokseenkin hitaasti, mutta jos jaksaa uppoutua voi kirjasta pitää. Hahmot ovat onnistuneita. Kirjan pohjalta tehty elokuvatrilogia on kirjoja parempi.
Tosi hyvä! Mahtava idea xD kaikki potterfanit, kannattaa lukea vaikkei tietenkään potter-romaaneja päihitäkään. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat oli vähän parempi.
Harryn, Ronin ja Hermionen kommentit on niin parhaita xD kannattaa lukea, erittäin hyvä lisäys Potter-maailman yksityiskohtiin. En jaksanut ensimmäisellä lukukerralla lukea kaikkien ihmeotusten kuvauksia, sillä keskityin Harryn kommenttejen ja havainnollistuksien bongaamiseen, mutta myöhemmin luin kannesta kanteen. Suosittelen, jos tykkäät pottereista :)
En pitänyt tästä niin paljon kuin kansikuvan, nimen ja kirjoittajan perusteella kuvittelin, vaikka muita Riordanin kirjoja on tullut hyvillä mielin luettua. Kirja ei ollut surkea eivätkä hahmot huonoja, mutta tarina oli vähän pitkäveteinen. Meni kauan ennenkuin sain tämän luettua loppuun (vaikka yleensä luen muut riordanin kirjat tosi nopeasti.) Sitä paitsi aloitin monta muuta kirjaa tämän ollessa vielä kesken ja luin ne loppuun ennenkuin kahlasin tämän läpi. Oli siinä tietenkin hyviäkin kohtia, mutta väliin mahtui myös jotain tylsää. Ehkä ongelma on siinä, että tähän oli hankala uppoutua (toisin kuin muihin saman kirjoittajan kirjoihin.) Ehkäpä Riordanille sopii paremmin minämuodossa kirjoittaminen...
Luin nämä kaikki kolme kirjaa sen jälkeen, kun kaksi kaveriani olivat ne lukeneet ja suosittelivat minullekin. Pakko sanoa, että upea trilogia. Nämä olivat ensimmäisiä dystopiatyyppisiä kirjoja jotka luin, ja sen jälkeen esim. Ally Condien Rajalla sun muut ovat tuntuneet vähän laimeilta. Pidin Collinsin kirjoitustyylistä ja pidin siitä, millainen päähenkilö Katniss on, vaikka hän muuttuikin viimeistä kirjaa kohti paljon kylmemmäksi ja sulkeutuneemmaksi. Matkijanärhessä ei ollut itse peliä, joten se ei ehkä siksi ollut niin hyvä kuin edeltävät osat. Ensimmäinen osa ei ollut niin raaka, mutta tämä oli jo huomattavasti raaempi, joskaan raakuudella ei sen suuremmin mässäilty, mikä oli hyvä asia. En oli varma olenko Gale/Katniss -parituksen puolella enemmän kuin Peeta/Katniss, koska molemmat ottivat välillä aivoon ja toivoin, että Gale häipyisi kuvioista. Kuitenkin sarjan moneen kertaan luettuani hän on alkanut tuntua Katnissille oikeammalta, vaikkei heistä loppujen lopuksi paria tullutkaan. Harmittaa, ettei Matkijanärhen lopussa kerrottu tarkemmin, mitä Galelle tapahtui ja mitä hänelle kuului Katnissin ja Peetan lapsien synnyttyä. Suosikkihahmojani olivat varmaan Finnic, Cinna ja Prim - ikävä vain, että he ja monet muut hienot hahmot kuolivat. Pakko sanoa, että itkin hyvin paljon juuri siinä kohdasa Matkijanärhen lopussa, missä Katniss ja Buttercup tapasivat Katnissin vanhassa kodissa, ja Katniss syötti sille pekonia ja hoivasi ja nukkui sen kanssa. En tiedä miksi näiden kahden hahmon välisen vihan päättyminen ja ystävystyminen kosketti niin paljon minua...♥ Kaiken kaikkiaan tämä sarja on uskomaton verrattuna Collinsin aikaisempaan sarjaan (ylismaan gregor) josta luin vain ensimmäisen osan. Jopa äitini tykkäsi Nälkäpelistä ja suosittelee sitä nykyään monille. Aion katsoa elokuvat heti kun mahdollista, vaikka olen melko varma, että tässäkin tapauksessa (niinkuin useimmite) kirjat ovat leffoja paremmat.
- Members
- MoonEye