Keijukaisten lähteillä
Keskiarvo 4.05
4.05 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Keijukaisten lähteillä

Suvi Niinisalo
Julkaistu: lokakuu 5, 2004 (Atena)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: keijut, kotimainen, mytologia

Sidottu, kansipaperi.

Sisältö: Kansanuskomusten keijukaiset. Romantiikan ja fantasian 1800-luku. Keijukaisia ja keijujen kaltaisia olentoja kuvataiteessa. Baletti keijujen tanssi. Keijukaiskuvituksia ja -kertomuksia 1800-luvulta. Kuvitustaiteen kukoistuskausi; eurooppalaisia keijukaishahmoja. Suomalaisen kuvitustaiteen keijukaiset. Kalmanhajuisesta henkiolennosta sinipiiaksi. Lähteet ja kirjallisuus.

Keijukaiset ovat kiehtoneet ihmisiä kautta aikojen. Mutta mitä keijukaiset oikeastaan ovat, ja mistä satukirjojen sivuilta tutut keijut ovat saaneet hahmonsa? Alun perin keijukaiset olivat kansanuskomusten pelottavia pahoja henkiä, sittemmin eroottisia kaunokaisia Kesäyön unelmassa ja lopulta hurmaavia pikku olentoja Peter Panissa ja muissa saduissa. Kaunis tietokirja vie keijukaisten lähteille ja kertoo, mitä kaikkea keijukuvien taakse kätkeytyy; millaisia uskomuksia ja tarinoita näistä olennoista on kerrottu. Suvi Niinisalo lähestyy aihettaan myös tunnettujen taiteilijoiden maalausten ja piirrosten kautta. Teoksessa on noin 70 taideteosta maailmalta ja Suomesta, osa aiemmin julkaisemattomia.

Filosofian maisteri Suvi Niinisalo tutkii keijukaisia taiteessa. Hän on kirjoittanut useita artikkeleja sekä luennoinut aiheesta.

muokattu 24.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Leena Krohn ja allegorian kaupungitH. G. Wells (Taidetta ja kulttuuria: yleistajuisia kirjoitelmia, #3)Science fictionPalapeli: Arvosteluja, haastatteluja, keskusteluja 1985–2000Kotimaisia nykykertojia 5 (Kotimaisia nykykertojia, #5)
Paikalla 3 jäsentä ja 55 vierailijaa
Temutzin94, Fievre, LordStenhammar
Uusin jäsen: Temutzin94
Jäseniä yhteensä: 9662