Kivineitsyt
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Kivineitsyt

Barry Unsworth
Julkaistu: 1986 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Stone Virgin
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, romantiikka

Alkuteos ilmestynyt 1985. Suomentanut Aira Buffa. Päällyksen kuva: Carol Wald. Päällyksen typografia: Liisa Holm. Sidottu, kansipaperi.

Simon Raikes, englantilainen kuvapatsaiden entistäjä, saa tehtäväkseen puhdistaa vuosisatojen liasta Venetsian 1400-luvun veistotaiteen mestariluomuksen, kivisen Madonnan patsaan. Raikes uppoutuu työhön, ja sitä mukaa kuin veistos tulee esiin, Raikes kietoutuu sen jumalallisen, eroottisen lumon valtaan.

Hänen mieleensä nousee pakottavia kysymyksiä. Kuka oli Kivineitsyen onneton veistäjä? Kuinka väkevästi häneen vaikutti Madonnan malli, ilotyttö Bianca? Mikä yhteys oli Francescalla, kolmesataa vuotta myöhemmin eläneellä venetsialaiskaunottarella, Kivineitsyen historiaan?

Raikesin mielessä menneisyys tunkeutuu nykyisyyteen, sulautuu siihen ja valtaa sen kokonaan. Hänen venetsialainen rakastettunsa Chiara saa hänen silmissään uusia, mystisiä piirteitä. Kun Madonnan kasvot vihdoin paljastuvat vuosisatojen patinan alta, niiden hymyssä on jotakin kuvaamattoman tuttua.

Kivineitsyt on huomattavan englantilaisen kirjailijan, Barry Unsworthin, ensimmäinen suomennettu romaani, hänen kansainvälinen läpimurtonsa.

muokattu 24.05.2012

Muita kirjoja joista saatat pitää

Toinen koitos (Valitun aikakirjat, #2)Tapaaminen Elämän kanssaSmaragdinvihreä (Rakkaus ei katso aikaa, #3)Huokausten poukama (Tähdet-trilogia, #2)Tyttö ja Jalopeura
Paikalla 54 vierailijaa
Uusin jäsen: Maria Tiktok
Jäseniä yhteensä: 9582