Siivenisku
Alkuteos ilmestynyt 2023. Suomentanut Laura Haavisto. Basgiathin kartta: Amy Acosta & Elizabeth Turner Stokes. Esilehtien kartta: Melanie Korte. Alkuperäispäällyksen kuvitus ja suunnittelu: Bree Archer & Elizabeth Turner Stokes. Päällyksen kuvat: Shutterstock.
1. laitos 2024. Sidottu, kansipaperi.
2. laitos 2024. Sisältää kaksi uutta lukua. Nidottu.
Goodreads Choice Award (paras romantasiakirja) 2023.
LUKUELÄMYS, JOHON ET OLLUT VALMISTAUTUNUT. ANTAUDU TULIKUUMAAN TAISTELUUN.
Kaksikymmentävuotiaan Violet Sorrengailin oli tarkoitus opiskella kirjuriksi ja elää hiljaista elämää kirjojen ja historian parissa. Nyt Basgiathin sotakorkeakoulun komentaja Sorrengail, Violetin äiti, on kuitenkin määrännyt hänet liittymään satojen kokelaiden joukkoon, joista muokataan pieni mutta voimakas joukko lohikäärmelentäjiä Navarren kuningaskunnan puolustuksen eliitiksi. Suuri osa kokelaista kuolee koulutuksen aikana.
Violet on pienikokoinen ja hauras, joten selviämisen mahdollisuus on pieni. Lohikäärmeet eivät valitse taisteluparikseen ihmisistä heikoimpia vaan polttavat heidät tuhkaksi.
Oppilaat ovat jatkuvassa kuolemanvaarassa myös toistensa joukossa: koska lohikäärmeitä on vähemmän kuin kokelaita, kilpakumppaneista yritetään hankkiutua eroon. Moni haluaa kostaa Violetille myös tämän pahamaineisen piinkovan äidin takia. Erityisen pahalla silmällä häntä katsoo Xaden Riorson, koulun voimakkain ja säälimättömin siivenkomentaja, jonka perheen komentaja Sorrengail on mestauttanut.
Violet tarvitsee kaiken neuvokkuutensa selvitäkseen monista koettelemuksista opinahjossaan, joka kuhisee niin ystäviä, vihollisia kuin rakastajiakin.
Samaan aikaan tilanne kuningaskunnan rajoilla käy rauhattomaksi, Navarren maagiset suojamuurit ovat pettämässä ja kuolonuhrien määrä kasvaa. Joutuuko Violet tovereineen tositoimiin jo ennen valmistumistaan?
“Jännittävä, seksikäs ja uskomattoman viihdyttävä ensimmäinen kirja Yarrosin uudessa sarjassa ilahduttaa romanttisen, toiminnantäyteisen fantasian ystäviä.” – Booklist, tähtiarvio
"Siivenisku on mehevää romantasiaa, jossa ei säästellä seksiä ja myyttisiä petoja." – Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat
Rebecca Yarros
Rebecca Yarros on yhdysvaltalainen kirjailija ja kuuden lapsen äiti. Hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa Siivenisku ampaisi saman tien ilmestyttyään New York Timesin ja Amazonin bestsellerlistojen kärkeen. Amazon Studios on hankkinut romaanin elokuvaoikeudet.
Empyreum-sarjan osia on myyty maailmanlaajuisesti kuusi miljoonaa kappaletta.
Empyrean-sarjan avausosassa Violet aloittaa opiskelunsa lohikäärmeratsastajaksi. Homma on kaikkea muuta kuin sitä, mitä hän elämältään tahtoisi. Mutta vaihtoehtoja ei ole ja hän aloittaa eloonjäämiskamppailun koulussa, josta joko valmistutaan tai jossa kuollaan.
Tätä sarjaa on somessa hehkutettu valtavasti, eikä syyttä. Tässä on kaikkea, mitä kirjalta toivon! Kutkuttavaa dialogia, jännittävä juoni, kiihkeitä suhteita ja LOHIKÄÄRMEITÄ. Mainitsinko jo lohikäärmeet, koska KYLLÄ!
Okei, olen siis valtavan innoissani nyt tästä kirjasta. Menee ehdottomasti lempikirjojeni joukkoon niin että heilahtaa. Suosittelen ainakin laillani Sarah J. Maasin tuotantoa fanittaville.
Ihan jees kirja. Parempi olisi ollut ilman teini angstia ja romantiikkaa yms turhaa lätinää.
Maailma ja juoni oli kuitenkin sen verran mielenkiintoiset, että aion lukea myös seuraavan.
Paljon parempi alkuperäisellä kielellä.
Pitkästä aikaa kunnon lohikäärmefantasiaa mielekkäillä ja varpaillaan pitävillä juonenkäänteillä.
Kiva maailma, henkilöhahmot ja kerrontatyyli tekevät kirjasta paremman kuin osasin kuvitella. Rakastuin useampaan hahmoon ja luojan kiitos, tarinassa ei ole tarkoitus pitää kaikkia hengissä hinnalla millä hyvänsä, vaan hahmoilla on lupa kuolla kuten lentäjien kuuluukin.
Marraskuuta odotellessa.
Olisin antanut 10 jos ei olisi ollut turhaa teini seksiä. Näin 50+ fantasian lukijana se oli turhaa. Juoni ei ollut orpo joka pelastaa maailman, hyvä niin.