Ajan lyhyt historia
Keskiarvo 4.33
4.33 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (6)
Kirjahyllytilastot

Ajan lyhyt historia

Stephen Hawking
Julkaistu: 1988 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: A Brief History of Time
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjaluonnontieteet

Alkuteos ilmestynyt 1988. Suomentanut Risto Varteva. Kansi: Mika Tuominen. Sidottu.

Alkuräjähdyksestä mustiin aukkoihin! Aikamme kuuluisin fyysikko kertoo pääteoksessaan seikkaperäisesti, miten nykyinen maailmankuvamme on muodostunut.

Stephen Hawking on vuosisatamme merkittävimpiä tiedemiehiä. Ajan lyhyen historian Hawking kirjoitti meille tavallisille ihmisille, jotta mekin voisimme perehtyä tieteen nykyisiin käsityksiin ajan luonteesta ja maailmankaikkeuden rakenteesta. Hawking kertoo seikkaperäisesti, miten nykyinen maailmankuvamme on kehittynyt aiempien käsitysten pohjalta yhä täydellisemmäksi ja samalla pääsemme tutustumaan huippututkijan ajatuksenkulkuihin.

Hawking johdattelee lukijan syvän avaruuden kaukaisiin galakseihin ja mustiin aukkoihin. Samalla tutustumme myös äärimmäisen pienten kvarkkien ”makuihin” ja ”väreihin”, antimateriaan, hiukkasten spineihin ja erityyppisten aikojen erilaisiin suuntiin – ja kuin huomaamatta olemme tempautuneet tähän kiehtovaan maailmaan.

Yksi Hawkingin hätkähdyttävistä päätelmistä on, että ”reunaton” maailmankaikkeuden malli saattaakin panna yleisesti hyväksytyn alkuräjähdysteorian viralta. Samalla hän asettaa Jumalan aseman kaiken luojana vähintäänkin kyseenalaiseksi.

muokattu 15.03.2018

Muita kirjoja joista saatat pitää

Suuri suunnitelmaSeitsemän lyhyttä luentoa fysiikastaIhmisen jälkeen: Tulevaisuuden eläinkuntaHerra Tompkins fysiikan ihmemaassaHerra Tompkinsin uusi maailma
Paikalla 54 vierailijaa
Uusin jäsen: S P
Jäseniä yhteensä: 9856