Tyttö ja Jalopeura
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Kirjahyllytilastot

Tyttö ja Jalopeura

Taina Parikka
Julkaistu: maaliskuu 4, 2019
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, romantiikka
Avainsanat: kotimainen, omakustanne, sadut

Kannen kuva: Ida Kalsta. Sidottu.

Hurmaava, hurja ja hulvaton tulkinta rakastetusta Kaunotar ja hirviö-sadusta Neiti Sundmanin seikkailujen kirjoittajalta

Pienen saksalaisen ruhtinaskunnan kruununperijä saa ikävän syntymäpäivälahjan. Nähdäkseen 24-vuotispäivänsä hänen tulee saattaa nainen raskaaksi – sarvipäisen leijonan hahmossa. Vuodet vierivät, kunnes vähää ennen armonajan umpeutumista sievä lääkärintytär palkataan kirjastonhoitajattareksi prinssin syrjäiseen metsästyslinnaan. Siitä alkaa kissa ja hiiri-leikki, joka on vähällä koitua molempien kohtaloksi.

Tyttö ja Jalopeura kertoo ikään kuin aidon ja sensuroimattoman version ranskalaisten lastenkirjailijoiden ja Disneyn salonkikelpoistamasta sadusta lumotun prinssin itsensä kokemana. 1700-luvun lopulle ajoittuva fantasiaromaani ottaa kantaa myös oman aikamme tärkeisiin kysymyksiin, kuten sukupuolirooleihin, yhteiskunnalliseen tasa-arvoon ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

muokattu 04.03.2019

Muita kirjoja joista saatat pitää

Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #1)Miekka ja auringonlaskuNoitalapsi (Noitalapsi, #1)Mustan Douglasin morsianTalvikuningas (Arthur-sarja, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 46 vierailijaa
LordStenhammar, Fievre
Uusin jäsen: Maria Ketola
Jäseniä yhteensä: 9451