Kalman kehtolaulu

@ Rebecca Netley
Kalman kehtolaulu - Rebecca Netley 7.00   2

Alkuteos ilmestynyt 2021. Suomentanut Satu Loitsu. Kansi: Alex Murray. Nidottu.

Kun kuulet sen, on jo liian myöhäistä

Rebecca Netleyn Kalman kehtolaulu on hyytävän tunnelmallinen kummitustarina syrjäisestä kartanosta 1860-luvun Skotlannissa

Yksinäinen Elspeth Swansome palkataan yhdeksänvuotiaan Maryn lastenhoitajaksi syrjäiselle Skelthsean saarelle Skotlannin rannikolle. Mary ei ole puhunut sanaakaan ääneen sen jälkeen, kun hänen kaksoisveljensä William menehtyi yllättäen ja lasten edellinen hoitaja katosi saarelta jäljettömiin.

Kukaan ei suostu puhumaan siitä, mitä Williamille tapahtui. Kukaan ei myöskään kerro, miksi kartanon käytävillä kuuluu öisin hypnoottinen kehtolaulu. Tai sitä, miksi tyhjiin huoneisiin ilmestyy outoja nukkeja ja aavemainen vihellys kaikuu kartanon seinissä yön saapuessa.

Eräänä talvisena päivänä kiristyvä pakkanen katkaisee yhteydet mantereelle juuri kun Elspeth ja Mary ovat saarella kahdestaan. Kartanon synkkien varjojen keskellä Elspeth joutuu pohtimaan painajaisista pahinta: ovatko he Maryn kanssa sittenkään yksin?

Rebecca Netleyn esikoisteos Kalman kehtolaulu on selkäpiitä hyytävä kauhukertomus, joka jää kummittelemaan lukijan mieleen kuin kartanon seinissä kaikuva vihellys.Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 17, 2023 (Bazar)
Alkuperäinen nimi The Whistling
Tietoja muokattu lokakuu 17, 2023