Maaginen apteekki

@ Anna Ruhe
Maaginen apteekki - Anna Ruhe 8.18   17

Alkuteos ilmestynyt 2018. Kuvittanut Claudia Carls. Suomentanut Maarit Varpu. Sidottu.

Luzie on kaikkea muuta kuin innoissaan, kun hän muuttaa perheensä kanssa Berliinistä Villa Evieen, vanhaan huvilaan Alankomaiden rajalle. Lämmintä vettä saa vain yskivästä boilerista, kaikkialla leijuu outoja hajuja ja tontilla asuu äreä puutarhuri, joka on ollut osa huvilaa ikimuistoisista ajoista lähtien. Pikkukaupungissa kiertää hurjia huhuja vanhasta huvilasta.

Luzie yrittää yhdessä pikkuveljensä Bennon ja naapuritalon pojan Matsin kanssa selvittää huvilan salaisuuden. He löytävät salaisen huoneen, jonka puuhyllyillä on riveittäin värikkäitä lasipulloja. Huone näyttää apteekin ja velhon työhuoneen sekoitukselta.

Myöhemmin alkaa tapahtua outoja asioita: vain huvilan ylle lankeaa sade, yhä useammat naapurit käyttäytyvät erikoisesti, mutta ennen kaikkea Luzien vanhemmat tuntuvat olevan täysin muissa maailmoissa. Onko värikkäisiin tuoksupulloihin kätketty maagisia voimia? Kenen apteekkihuone on ollut? Ja olisiko ollut parempi, että Luzie ja Mats eivät olisi koskaan löytäneet sitä? Mutta nyt on myöhäistä, sillä seikkailu on jo alkanut...Odotusarvio kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni
* lisää kirja luku-/hankintalistalle saadaksesi tietoa kun kirja julkaistaan *


Kirja julkaistaan joulukuu 31, 2023 (Aurinko)
Alkuperäinen nimi 'Die Duftapotheke: Ein Geheimnis liegt in der Luft'
Tietoja muokattu marraskuu 27, 2023