Kategoria: Konepaja | 442 viestiä | 216,8 t lukukertaa
Vastannut: Mustelmann, 19.04.2026
Vastannut: kirill potemkin, 19.04.2026
Arvaa mikä kirja!
Vanamo
Hahaa, luin tämän juuri eli Annukka Salaman Käärmeenlumooja! Olevinaan piti vain kokeilla Helmetin uutta e-kirjastoa, mutta huomasinkin sitten jääneeni kirjaan koukkuun ja lukaisin sen vuorokaudessa tietokoneen ruudulta.
Lisätäänpä vielä, että kirja sijoittuu Helsinkiin eli goottilainen kirkko on varmaankin Johanneksenkirkko ja esimerkiksi Wikipediasta löytyi kuva kyseisen kirkon seinässä olevasta gargoilista.
Hahaa, luin tämän juuri eli Annukka Salaman [i]Käärmeenlumooja[/i]! Olevinaan piti vain kokeilla Helmetin uutta e-kirjastoa, mutta huomasinkin sitten jääneeni kirjaan koukkuun ja lukaisin sen vuorokaudessa tietokoneen ruudulta.

Lisätäänpä vielä, että kirja sijoittuu Helsinkiin eli goottilainen kirkko on varmaankin Johanneksenkirkko ja esimerkiksi Wikipediasta löytyi kuva kyseisen kirkon seinässä olevasta [url=http://fi.wikipedia.org/wiki/Gargoili]gargoilista[/url].
Rinja
Jeij, Käärmeenlumoojahan se! Vanamolle vuoro!
Toisin sanoen, ekassa pätkässä arvaamisen kannalta huomionarvoisinta oli puhe kiipeämisestä - jota oravan kykyjä omaava päähenkilö harrastaa joka käänteessä -, eikä suinkaan kirkko. Aikamoisen hämäävä olin, haahaa.
Jeij, Käärmeenlumoojahan se! Vanamolle vuoro! :smile:

Kokeillaanpa mennä tällä:
Kokeillaanpa mennä tällä:

[i]"Kyllä vain. Osaan jo tunnistaa merkit. Huijasit minua kahdesti taskuvarkaan taidoillasi, mutta kolmatta kertaa se temppu ei toimi."[/i]
Ei ole Taikavaraskaan eli annetaanpa toinen vihje:
"Saat kymmenen minuuttia. Minulta tuhraantuisi joka tapauksessa pitempään, jos yrittäisin päästä sinusta eroon ilman almua." Hän ajattelee kelloa, ja laitteen kultainen viisari liikahtaa hivenen. Ryysyläinen hypähtää pystyyn ja nuolaisee huuliaan.
Ei ole Taikavaraskaan eli annetaanpa toinen vihje:

Vanamo
Kvanttivaras on oikea vastaus eli vuoro haplotukselle!
Oli muuten hankala löytää hieman epämääräisempää lainausta kyseisestä kirjasta, kun se vilisee Rajaniemen omaa sanastoa... Päädyin sitten tarjoamaan alkuun hakuammuntaa varkaiden parissa. ;)
Kvanttivaras on oikea vastaus eli vuoro haplotukselle!

Kirjaneito
Hitsi vieköön, luulin jo kerrankin pystyväni antamaan oikean vastauksen, mutta haplotus oli ehtinyt ensin. Kvanttivaras on vielä sen verran tuoreessa muistissa, että olisin tiennyt... :smile: Ja Rinja oli todella juonikas, itsellä ei tullut Käärmeenlumooja mieleenkään. :lol:
haplotus
KirjaneitoHitsi vieköön, luulin jo kerrankin pystyväni antamaan oikean vastauksenSamoja mäkin mietin vastatessani.
Tässä seuraavaa arvuuteltavaa:
Mustalaiset palasivat maaliskuussa. Nyt heillä oli mukanaan kaukoputki ja rummun kokoinen suurennuslasi jonka he esittelivät Amsterdamin juutalaisten uusimpana keksintönä. He sijoittivat kylän toiseen laitaan mustalaisnaisen ja pystyttivät kaukoputken teltan ovelle. Viiden pennin maksusta kansa sai kurkistaa laitteeseen ja katsella naista joka oli ikään kuin käden ulottuvilla.
[quote="Kirjaneito" post=8855]Hitsi vieköön, luulin jo kerrankin pystyväni antamaan oikean vastauksen[/quote]

Samoja mäkin mietin vastatessani. :smile:

Tässä seuraavaa arvuuteltavaa:

haplotus
Ei ole Säkenöivät tytöt. Pitäisi lukea kyllä.
Laitan tarvittaessa illalla seuraavan vihjeen. Siihen asti sana on vapaa!
Ei ole Säkenöivät tytöt. Pitäisi lukea kyllä.

14.01.2014
Ekana tuli mieleen Sedgwickin Miekkani laulaa, joten arvaan sen. Siinäkään ei kyllä ehkä kutsuttu mustalaisia mustalaisiksi.
Ekana tuli mieleen Sedgwickin [i]Miekkani laulaa[/i], joten arvaan sen. Siinäkään ei kyllä ehkä kutsuttu mustalaisia mustalaisiksi.
haplotus
Ei osunut Hiistukaan. Nyt kun selaan tätä kirjaa niin ei tästä enää löydy juuri kohtia jotka eivät paljastaisi liikaa... Mut laitetaan vaikkapa tällainen:
Kun merirosvo Francis Drake hyökkäsi Riohachan kaupunkiin tuhatviisisataaluvulla, [hlö X:n] isoäidin äiti säikähti rynnäkkösoittoa ja kanuunoiden laukauksia niin suunnattomasti että menetti hermojensa hallinnan ja istahti vahingossa avotuleen.
Ja laitetaan toinenkin kun aamulla en ehdi:
"Kuolleet eivät vaella", hän sanoi. "Se on sillä lailla että meillä on niitä omantunnon vaivoja." Pari yötä myöhemmin [hlö X] näki [toisen hlö X:n] kylvyssä. Vainaja pesi ruohotukulla kaulalleen hyytynyttä verta

haplotus
No sehän se. Arvasin että meni helposti pääteltäväksi. Jos tulee taas joskus mun vuoro niin täytyy valita se toinen miettimäni kirja. Soveltuu tähän peliin paremmin.
Kappas.
En ole lukenut tuota, mutta tyyli oli vähän tuttua saman tekijän kokoelmasta Surullinen ja uskomaton tarina.
Seuraava kirja, eka vihje:
1. Hän on pökerryksissä ja passiivinen uhri, joka yökkäilee ja pärskii vettä sieraimistaan. Hän ravistelee päätään höllentääkseen huppua ja saadakseen ilmaa. Hän on liian uuvuksissa kyetäkseen keskittymään heidän nälvintäänsä ja ilkuntaansa, kun hänet laitetaan jälleen kahleisiin, huppu vedetään hänen päästään ja sellin ovi paiskataan kiinni hänen takanaan.
Seuraava kirja, eka vihje:
Kappas. :smile: En ole lukenut tuota, mutta tyyli oli vähän tuttua saman tekijän kokoelmasta [i]Surullinen ja uskomaton tarina.[/i]

Seuraava kirja, eka vihje:

1. [i]Hän on pökerryksissä ja passiivinen uhri, joka yökkäilee ja pärskii vettä sieraimistaan. Hän ravistelee päätään höllentääkseen huppua ja saadakseen ilmaa. Hän on liian uuvuksissa kyetäkseen keskittymään heidän nälvintäänsä ja ilkuntaansa, kun hänet laitetaan jälleen kahleisiin, huppu vedetään hänen päästään ja sellin ovi paiskataan kiinni hänen takanaan.[/i]
15.01.2014
2. Vastaanottoaulassa lääkärit ja sairaanhoitajat taistelevat paareista kuin lokit raadosta. Lääkäriharjoittelijat kantavat ruumiita edestakaisin, ja he kompuroivat taakkojensa painosta ja uupumuksesta. Sivukäytävillä on kuolevia - rupien peittämät potilaat on hylätty seinänvierustoille sänkyihin ja letkuihin sidottuina. Lukituissa odotushuoneissa miehet, naiset ja lapset jyskyttävät ikkunoita ja anelevat nyyhkyttäen ulospääsyä.
2. [i] Vastaanottoaulassa lääkärit ja sairaanhoitajat taistelevat paareista kuin lokit raadosta. Lääkäriharjoittelijat kantavat ruumiita edestakaisin, ja he kompuroivat taakkojensa painosta ja uupumuksesta. Sivukäytävillä on kuolevia - rupien peittämät potilaat on hylätty seinänvierustoille sänkyihin ja letkuihin sidottuina. Lukituissa odotushuoneissa miehet, naiset ja lapset jyskyttävät ikkunoita ja anelevat nyyhkyttäen ulospääsyä.[/i]
haplotus
Tähän voisi uskaltautua arvaamaan del Toron ja Hoganin Vitsausta. En ole lukenut, mutta trilogian toiseen osaan törmääminen sai pistämään korvan taakse.
16.01.2014
3. Paapuurin puolella olevalla pienellä saarella seisoo vihertävän harmaa, jättimäinen patsas, jolla on päällään kreikkalainen kaapu ja päässään piikkikärkinen kruunu. Patsaan oikeassa kädessä on miekka ja vasemmassa vaaka, silmillä on side.
- Oikeuden hengetär, vanha nainen sanoo hänen takaansa.
- Missä vitussa me olemme? [*] kysyy.
Vanha nainen käkättää hullun kiilto silmissään.
- Tiedät kyllä missä olemme, kultaseni. Älä väitä, ettet tiedä.
- Oikeuden hengetär, vanha nainen sanoo hänen takaansa.
- Missä vitussa me olemme? [*] kysyy.
Vanha nainen käkättää hullun kiilto silmissään.
- Tiedät kyllä missä olemme, kultaseni. Älä väitä, ettet tiedä.
3. [i] Paapuurin puolella olevalla pienellä saarella seisoo vihertävän harmaa, jättimäinen patsas, jolla on päällään kreikkalainen kaapu ja päässään piikkikärkinen kruunu. Patsaan oikeassa kädessä on miekka ja vasemmassa vaaka, silmillä on side.
- Oikeuden hengetär, vanha nainen sanoo hänen takaansa.
- Missä vitussa me olemme? [/i][*][i] kysyy.
- Tiedät kyllä missä olemme, kultaseni. Älä väitä, ettet tiedä.[/i]
17.01.2014
- Täältä ei pääse pois, [**] sanoo. - Ne ovat pelkkiä tarinoita.
Unohdetut kertovat niitä, [**] muistelee, kyyhöttäessään suojissaan ja valehdellessaan toisilleen. Lähinnä he haluavat jakaa kurjuutensa. Hei kaveri. Olet uusi, vai mitä? Oletko kuullut avaimesta? Etkö? No, heitä rööki niin kerron sulle koko jutun. Jep. Tarina menee näin... Sitten seuraa huima satu jostakusta urheasta Unohdetusta ja matkasta kaupungin alimmille tasoille. Tarina sitkeydestä ja neuvokkuudesta. Kulkurisankarista, joka yrittää tehdä sopimuksen paholaisen kanssa. Koko juttu on vain alustusta katkeralle käänteelle, kammottavalle kohtalolle.
- Täältä ei pääse pois, [**] sanoo. - Ne ovat pelkkiä tarinoita.
4. [i]
- Täältä ei pääse pois, [/i][**][i] sanoo. - Ne ovat pelkkiä tarinoita.
Unohdetut kertovat niitä, [/i][**][i] muistelee, kyyhöttäessään suojissaan ja valehdellessaan toisilleen. Lähinnä he haluavat jakaa kurjuutensa. [/i]Hei kaveri. Olet uusi, vai mitä? Oletko kuullut avaimesta? Etkö? No, heitä rööki niin kerron sulle koko jutun. Jep. Tarina menee näin... [i]Sitten seuraa huima satu jostakusta urheasta Unohdetusta ja matkasta kaupungin alimmille tasoille. Tarina sitkeydestä ja neuvokkuudesta. Kulkurisankarista, joka yrittää tehdä sopimuksen paholaisen kanssa. Koko juttu on vain alustusta katkeralle käänteelle, kammottavalle kohtalolle.[/i]