Satama
Vastannut Mustelmann · 29.09.2026 · 167 viestiä · 28,4 t lukukertaa
Lukumaailma on täällä – näe, mitä kirjahyllysi kertoo sinusta
Tiedotteet
Vastannut Darkki · 28.09.2026 · 2 viestiä · 49 lukukertaa
Leirinuotio
Vastannut LordStenhammar · 27.09.2026 · 264 viestiä · 112,2 t lukukertaa
Lukuhaaste: Helmet 2019
10.12.2019
Jaksaa jaksaa...
16. Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla: Charles Dickens: Saiturin joulu
Rajamaat ylitetään aika reippaasti, mutta sijoittuuhan tuo toki "oikeaan" maailmaan ja sitten nähdään vähän kummitusunia.
1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot: Eoin Colfer: Artemis Fowl
2. Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä: Kevin Kwan: China Rich Girlfriend
3. Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota et yleensä lue: C.S Pacat: Kings rising
4. Kirjailijan ainoa teos: Anna Karhunen ja Tiia Rantanen: Kaverin puolesta kyselen
5. Kirja on ollut ehdolla kotimaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi: Sisko Savonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu
6. Rakkausromaani: André Aciman: Call me by your name
7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt: Mari Manninen: Kiinalainen juttu - 33 Kiina-myyttiä jotka vaativat kumoamista
8. Kirja, jonka lukeminen kuuluu mielestäsi yleissivistykseen: Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti
9. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja: Neil Gaiman & Terry Prachett: Good omens
10. Rodullistetun kirjailijan kirjoittama kirja: Ngozi Ukazu: Check please!
11. Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa: Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin
12. Kirja liittyy Isoon-Britanniaan: Jules Verne: Maailman ympäri 80 päivässä
13. Kotimainen lasten- tai nuortenkirja: Jukka Parkkinen: Viekas mies tuli taloon
14. Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi: Laura Honkasalo: Vie minut jonnekin
19. Et pidä kirjan nimestä: Tuija Lehtinen: Paluu Sumulaaksoon
20. Kirja käsittelee sinulle entuudestaan vierasta kulttuuria: Emma Vepsä: Tie Teheraniin
22. Ilmastonmuutosta käsittelevä kirja
23. Kirjan nimessä on jokin maa: Jouni Hokkanen: Pohjois-Korea - Siperiasta itään
24. Sokkona hyllystä valittu kirja: Adam Kay: Kohta voi vähän kirpaista
25. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin: Anna Kontula: Eduskunta
26. Kirja, jota näet sinulle tuntemattoman henkilön lukevan: Sally Rooney: Keskusteluja ystävien kesken
29. Kirjassa nähdään unia: Jukka Parkkinen: Suvi Kinoksen seitsemän enoa
30. Kirjan kannessa on kaupunkimaisema: Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson: The Bane Chronicles
38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja: George Orwell: Eläinten vallankumous
39. Ihmisen ja eläimen suhteesta kertova kirja: Jukka Parkkinen: Suvi Kinos ja isoisän salattu elämä
40. Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia: Hanya Yanagihara: Pieni elämä
41. Kirja sijoittuu aikakaudelle, jolla olisit halunnut elää: Yoshihiro Takahashi: Akame
42. Kirjailijan nimi viehättää sinua
43. Kirja seuraa lapsen kasvua aikuiseksi: Jukka Parkkinen: Suvi Kinos ja elämän eväät
45. Kirjan nimessä on kieltosana: Édouard Louis: Ei enää Eddy
46. Kirjassa on trans- tai muunsukupuolinen henkilö: Pajtim Statovci: Tiranan sydän
47. Kirjassa on alle 100 sivua: C.S Pacat: The Summer Palace
48. Kirja kertoo kuulo- tai näkövammaisesta henkilöstä: José Saramago: Kertomus sokeudesta
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja: Anna-Leena Härkönen: Kenraaliharjoitus
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja: Henriikka Rönkkönen: Bikinirajatapaus
Jaksaa jaksaa...

16. Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla: [b]Charles Dickens: Saiturin joulu[/b]

1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot: [b]Eoin Colfer: Artemis Fowl[/b]
2. Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä: [b]Kevin Kwan: China Rich Girlfriend[/b]
3. Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota et yleensä lue: [b]C.S Pacat: Kings rising[/b]
4. Kirjailijan ainoa teos: [b]Anna Karhunen ja Tiia Rantanen: Kaverin puolesta kyselen[/b]
5. Kirja on ollut ehdolla kotimaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi: [b]Sisko Savonlahti: Ehkä tänä kesänä kaikki muuttuu[/b]

6. Rakkausromaani: [b]André Aciman: Call me by your name[/b]
7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt: [b]Mari Manninen: Kiinalainen juttu - 33 Kiina-myyttiä jotka vaativat kumoamista[/b]
8. Kirja, jonka lukeminen kuuluu mielestäsi yleissivistykseen: [b]Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti[/b]
9. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja: [b]Neil Gaiman & Terry Prachett: Good omens[/b]
10. Rodullistetun kirjailijan kirjoittama kirja: [b]Ngozi Ukazu: Check please![/b]

11. Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa: [b]Mia Kankimäki: Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin[/b]
12. Kirja liittyy Isoon-Britanniaan: [b]Jules Verne: Maailman ympäri 80 päivässä[/b]
13. Kotimainen lasten- tai nuortenkirja: [b]Jukka Parkkinen: Viekas mies tuli taloon[/b]
14. Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi: [b]Laura Honkasalo: Vie minut jonnekin[/b]

17. Kirjassa on kaksoset: [b]Liane Moriarty: Mustat valkeat valheet[/b]
18. Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja: [b]Neil Gaiman: Norse mythology[/b]
19. Et pidä kirjan nimestä: [b]Tuija Lehtinen: Paluu Sumulaaksoon[/b]
20. Kirja käsittelee sinulle entuudestaan vierasta kulttuuria: [b]Emma Vepsä: Tie Teheraniin[/b]

22. Ilmastonmuutosta käsittelevä kirja
23. Kirjan nimessä on jokin maa: [b]Jouni Hokkanen: Pohjois-Korea - Siperiasta itään[/b]
24. Sokkona hyllystä valittu kirja: [b]Adam Kay: Kohta voi vähän kirpaista[/b]
25. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin: [b]Anna Kontula: Eduskunta[/b]

26. Kirja, jota näet sinulle tuntemattoman henkilön lukevan: [b]Sally Rooney: Keskusteluja ystävien kesken[/b]
27. Pohjoismaisesta mytologiasta ammentava kirja: [b]Ante Aikio: Stallun pata[/b]
29. Kirjassa nähdään unia: [b]Jukka Parkkinen: Suvi Kinoksen seitsemän enoa[/b]
30. Kirjan kannessa on kaupunkimaisema: [b]Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson: The Bane Chronicles[/b]

31. Kirjassa kuljetaan metrolla: [b]Emma Kantanen: Nimi jolla kutsutaan öisin[/b]

37. Pienkustantamon julkaisu: [b]Daniel O'Malley: The Rook[/b]
38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja: [b]George Orwell: Eläinten vallankumous[/b]
39. Ihmisen ja eläimen suhteesta kertova kirja: [b]Jukka Parkkinen: Suvi Kinos ja isoisän salattu elämä[/b]
40. Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia: [b]Hanya Yanagihara: Pieni elämä[/b]

41. Kirja sijoittuu aikakaudelle, jolla olisit halunnut elää: [b]Yoshihiro Takahashi: Akame[/b]
42. Kirjailijan nimi viehättää sinua
43. Kirja seuraa lapsen kasvua aikuiseksi: [b]Jukka Parkkinen: Suvi Kinos ja elämän eväät[/b]
45. Kirjan nimessä on kieltosana: [b]Édouard Louis: Ei enää Eddy[/b]

46. Kirjassa on trans- tai muunsukupuolinen henkilö: [b]Pajtim Statovci: Tiranan sydän[/b]
47. Kirjassa on alle 100 sivua: [b]C.S Pacat: The Summer Palace[/b]
48. Kirja kertoo kuulo- tai näkövammaisesta henkilöstä: [b]José Saramago: Kertomus sokeudesta[/b]
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja: [b]Anna-Leena Härkönen: Kenraaliharjoitus[/b]
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja: [b]Henriikka Rönkkönen: Bikinirajatapaus[/b]
13.12.2019
HourglassEyes
34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia Wendigo ja muita yliluonnollisia kauhutarinoita (toim. Markku Sadelehto)
- Jokohan nyt onnistaisi ja viimeinen haaste ja haastekohta olisi täynnä...
Markku Sadelehto on koonnut novellikokoelman H.P. Lovecraftin ylistämiltä kertojilta. Omia lemppareitani olivat John Buchan: Vihreä villieläin (The Green Wildebeest, 1927), M. R. James: Apotti Thomasin aarre (The Treasure of Abbot Thomas, 1904) sekä Hanns Heinz Ewers: Hämähäkki (Die Spinne, 1908)
1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot Ozzy Osbourne: Minä, Ozzy
2. Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä Chris Rylander: Gregin Legenda #1 (Eeppisten epäonnistumisten sarja)
3. Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota et yleensä lue Vesa Lahti: Kertosäkeessä kameran silmä
4. Kirjailijan ainoa teos Satu Kivinen: Pese hampaat ennen kuin pussaat
5. Kirja on ollut ehdolla kotimaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia
6. Rakkausromaani J.R. Ward: Blood Truth #Black Dagger Legacy 4
7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt Robert Galbraith: Pahan polku (Cormoran Strike #3)
8. Kirja, jonka lukeminen kuuluu mielestäsi yleissivistykseen Robert Louis Stevenson: Aarresaari
9. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja Elina Rouhiainen: Jäljitetty #Susiraja 3
10. Rodullistetun kirjailijan kirjoittama kirja Michelle Obama: Minun tarinani
11. Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa Naomi Alderman: Voima
12. Kirja liittyy Isoon-Britanniaan Jessica Fellowes: Mitfordin murhat
13. Kotimainen lasten- tai nuortenkirja Arja Puikkonen, Emma Puikkonen: Äänihäkki
14. Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi David Nicholls: Sinä päivänä
15. Kirjassa käsitellään jotain tabua Pajtim Statovci: Bolla
16. Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla Stephen King: Ulkopuolinen
17. Kirjassa on kaksoset Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness (The Dark Artifices#3)
18. Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja Jojo Moyes: Elä rohkeasti (Me before you#3)
19. Et pidä kirjan nimestä Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin 2. Sairaus
20. Kirja käsittelee sinulle entuudestaan vierasta kulttuuria Herman Melville: Moby Dick eli valkoinen valas
21. Julkisuuden henkilön kirjoittama kirja Stephen Hawking: Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin
22. Ilmastonmuutosta käsittelevä kirja Risto Isomäki: Sarasvatin hiekkaa
23. Kirjan nimessä on jokin maa Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittajan Suomi
24. Sokkona hyllystä valittu kirja André Aciman: Call me by your name
25. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin Samanta Schweblin: Houreuni
26. Kirja, jota näet sinulle tuntemattoman henkilön lukevan Terry Pratchett: Mort
27. Pohjoismaisesta mytologiasta ammentava kirja Johanna Sinisalo: Sankarit
28. Kirjan kannessa on kuu Dean Koontz: Kylmä kuu
29. Kirjassa nähdään unia Stephenie Meyer: Life and Death: Twilight reimagined
30. Kirjan kannessa on kaupunkimaisema Antti Tuuri: Aavan meren tuolla puolen
31. Kirjassa kuljetaan metrolla Becky Albertal, Adam Silvera: What if it's us
32. Kirjan nimessä on ammatti Kathryn Stockett: Piiat
33. Olet nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan Mary Shelley: Frenkenstein
34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia Wendigo ja muita yliluonnollisia kauhukertomuksia (toim. Markku Sadelehto)
35. Kirjassa on yritys tai yrittäjä Robert Galbraith: Lethal White (Cormoran Strike#4)
36. Kirjassa ollaan yksin Andy Weir: The Martian
37. Pienkustantamon julkaisu Santa Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit - Pako tornista
38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja John Steinbeck: The Grapes of Wrath
39. Ihmisen ja eläimen suhteesta kertova kirja James Bowen: Bobin maailma
40. Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia E.O. Chorovici: Peilien kirja
41. Kirja sijoittuu aikakaudelle, jolla olisit halunnut elää Kevin Kwan: Ökyrikkaat aasialaiset
42. Kirjailijan nimi viehättää sinua Terry Pratchett: The Last Hero
44. Kirja kertoo Berliinistä Volker Kutscher: Babylon Berlin
45. Kirjan nimessä on kieltosana Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos
46. Kirjassa on trans- tai muunsukupuolinen henkilö Fiona Staples, Brian K. Vaughan: Saga #7
47. Kirjassa on alle 100 sivua Pertti Jarla: Fingerpori 4
48. Kirja kertoo kuulo- tai näkövammaisesta henkilöstä Tommi Kinnunen: Lopotti
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja J.R. Ward: Prisoner of Night
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja Neil Gaiman, Terry Pratchett: Good Omens
1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot Ozzy Osbourne: Minä, Ozzy
45. Kirjan nimessä on kieltosana Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos
47. Kirjassa on alle 100 sivua Pertti Jarla: Fingerpori 4
48. Kirja kertoo kuulo- tai näkövammaisesta henkilöstä Tommi Kinnunen: Lopotti
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja J.R. Ward: Prisoner of Night
34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia [url=https://www.risingshadow.fi/library/book/7657-wendigo-ja-muita-yliluonnollisia-kauhukertomuksia][b][color=red]Wendigo ja muita yliluonnollisia kauhutarinoita (toim. Markku Sadelehto)[/color][/b][/url]

50/50

1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot [color=black]Ozzy Osbourne: Minä, Ozzy[/color]
2. Kirjassa etsitään kadonnutta ihmistä tai esinettä [color=black]Chris Rylander: Gregin Legenda #1 (Eeppisten epäonnistumisten sarja)[/color]
3. Kirja sellaisesta kirjallisuuden lajista, jota et yleensä lue [color=black]Vesa Lahti: Kertosäkeessä kameran silmä[/color]
4. Kirjailijan ainoa teos [color=black]Satu Kivinen: Pese hampaat ennen kuin pussaat[/color]
5. Kirja on ollut ehdolla kotimaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi [color=black]Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia
[/color]

6. Rakkausromaani [color=black]J.R. Ward: Blood Truth #Black Dagger Legacy 4[/color]
7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt [color=black]Robert Galbraith: Pahan polku (Cormoran Strike #3)[/color]
8. Kirja, jonka lukeminen kuuluu mielestäsi yleissivistykseen[color=black] Robert Louis Stevenson: Aarresaari[/color]
9. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja [color=black]Elina Rouhiainen: Jäljitetty #Susiraja 3[/color]
10. Rodullistetun kirjailijan kirjoittama kirja[color=black] Michelle Obama: Minun tarinani[/color]

11. Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa [color=black]Naomi Alderman: Voima[/color]
12. Kirja liittyy Isoon-Britanniaan [color=black]Jessica Fellowes: Mitfordin murhat[/color]
13. Kotimainen lasten- tai nuortenkirja [color=black]Arja Puikkonen, Emma Puikkonen: Äänihäkki[/color]
14. Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi [color=black]David Nicholls: Sinä päivänä[/color]
15. Kirjassa käsitellään jotain tabua [color=black]Pajtim Statovci: Bolla[/color]

16. Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla [color=black]Stephen King: Ulkopuolinen[/color]
17. Kirjassa on kaksoset [color=black]Cassandra Clare: Queen of Air and Darkness (The Dark Artifices#3)[/color]
18. Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja [color=black]Jojo Moyes: Elä rohkeasti (Me before you#3)[/color]
19. Et pidä kirjan nimestä [color=black]Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin 2. Sairaus[/color]
20. Kirja käsittelee sinulle entuudestaan vierasta kulttuuria [color=black]Herman Melville: Moby Dick eli valkoinen valas
[/color]
21. Julkisuuden henkilön kirjoittama kirja [color=black]Stephen Hawking: Lyhyet vastaukset suuriin kysymyksiin[/color]
22. Ilmastonmuutosta käsittelevä kirja [color=black]Risto Isomäki: Sarasvatin hiekkaa[/color]
23. Kirjan nimessä on jokin maa [color=black]Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittajan Suomi[/color]
24. Sokkona hyllystä valittu kirja [color=black]André Aciman: Call me by your name[/color]
25. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoa et ole lukenut aiemmin [color=black]Samanta Schweblin: Houreuni[/color]

26. Kirja, jota näet sinulle tuntemattoman henkilön lukevan [color=black]Terry Pratchett: Mort[/color]
27. Pohjoismaisesta mytologiasta ammentava kirja [color=black]Johanna Sinisalo: Sankarit[/color]
28. Kirjan kannessa on kuu [color=black]Dean Koontz: Kylmä kuu[/color]
29. Kirjassa nähdään unia [color=black]Stephenie Meyer: Life and Death: Twilight reimagined[/color]
30. Kirjan kannessa on kaupunkimaisema [color=black]Antti Tuuri: Aavan meren tuolla puolen[/color]

31. Kirjassa kuljetaan metrolla [color=black]Becky Albertal, Adam Silvera: What if it's us[/color]
32. Kirjan nimessä on ammatti [color=black]Kathryn Stockett: Piiat[/color]
33. Olet nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan [color=black]Mary Shelley: Frenkenstein[/color]
34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia [color=black]Wendigo ja muita yliluonnollisia kauhukertomuksia (toim. Markku Sadelehto)[/color]
35. Kirjassa on yritys tai yrittäjä [color=black]Robert Galbraith: Lethal White (Cormoran Strike#4)
36. Kirjassa ollaan yksin [color=black]Andy Weir: The Martian[/color]
37. Pienkustantamon julkaisu [color=black]Santa Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit - Pako tornista[/color]
38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja [color=black]John Steinbeck: The Grapes of Wrath[/color]
39. Ihmisen ja eläimen suhteesta kertova kirja [color=black]James Bowen: Bobin maailma[/color]
40. Kirja käsittelee mielenterveyden ongelmia [color=black]E.O. Chorovici: Peilien kirja[/color]

41. Kirja sijoittuu aikakaudelle, jolla olisit halunnut elää[color=black] Kevin Kwan: Ökyrikkaat aasialaiset[/color]
42. Kirjailijan nimi viehättää sinua [color=black]Terry Pratchett: The Last Hero[/color]
43. Kirja seuraa lapsen kasvua aikuiseksi Sofia Lundberg: Punainen osoitekirja
44. Kirja kertoo Berliinistä [color=black]Volker Kutscher: Babylon Berlin[/color]
45. Kirjan nimessä on kieltosana[color=black] Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos
[/color]
46. Kirjassa on trans- tai muunsukupuolinen henkilö [color=black]Fiona Staples, Brian K. Vaughan: Saga #7[/color]
47. Kirjassa on alle 100 sivua [color=black]Pertti Jarla: Fingerpori 4[/color]
48. Kirja kertoo kuulo- tai näkövammaisesta henkilöstä [color=black]Tommi Kinnunen: Lopotti[/color]
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja [color=black]J.R. Ward: Prisoner of Night[/color]
50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja [color=black]Neil Gaiman, Terry Pratchett: Good Omens[/color] [u][/u]
Muokannut HourglassEyes (13.12.2019)
13.12.2019
HourglassEyes
Jep. Ja olen jo alkanut varovaisesti kartoittaa uusia haasteita, vaikka tuntuvatkin hullun vaikeilta.:concentrate Tapojen mahti on suunnaton...
30.12.2019
Skie
34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia: Raisa Mattila ja Julia Thurén: Lapsiperheen parisuhdekirja
Sain toivoa haasteeseen huomattuani laittaa tähän kohtaan tämän aiemmin lukemani kirjan.
42. Kirjailijan nimi viehättää sinua: Ottessa Moshfegh: My year of rest and relaxation
Ei ole vielä tullut vastaan yhtään kirjailijan nimeä joka olisi erityisesti viehättänyt, mutta ainakin nimi on erikoinen.
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja: Anna-Leena Härkönen: Kenraaliharjoitus
34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia: [b]Raisa Mattila ja Julia Thurén: Lapsiperheen parisuhdekirja[/b]

42. Kirjailijan nimi viehättää sinua: [b]Ottessa Moshfegh: My year of rest and relaxation[/b]

31.12.2019
Skie
Ei sillä että tiukoille olisi tämän haasteen kanssa mennyt...
22. Ilmastonmuutosta käsittelevä kirja: Ulla Donner: Sontaa
Kirja paremminkin sivuaa aihetta, mutta beggars can't be choosers.
44. Kirja kertoo Berliinistä: Christopher Isherwood: Cabaret - Jäähyväiset Berliinille
22. Ilmastonmuutosta käsittelevä kirja: Ulla Donner: Sontaa
Kirja paremminkin sivuaa aihetta, mutta beggars can't be choosers.
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja: Anna-Leena Härkönen: Kenraaliharjoitus
Ei sillä että tiukoille olisi tämän haasteen kanssa mennyt...

22. Ilmastonmuutosta käsittelevä kirja: [b]Ulla Donner: Sontaa[/b]
Kirja paremminkin sivuaa aihetta, mutta [i]beggars can't be choosers[/i].

44. Kirja kertoo Berliinistä: [b]Christopher Isherwood: Cabaret - Jäähyväiset Berliinille[/b]

22. Ilmastonmuutosta käsittelevä kirja: [b]Ulla Donner: Sontaa[/b]

31.12.2019
HourglassEyes
Onnittelut Skielle, ajoitushan oli erinomainen!
Onnittelut Skielle, ajoitushan oli erinomainen!