Dragonil avatar
Satama
Vastannut Mustelmann · 29.09.2026 · 167 viestiä · 28,4 t lukukertaa
Darkki avatar
Lukumaailma on täällä – näe, mitä kirjahyllysi kertoo sinusta
Tiedotteet
Vastannut Darkki · 28.09.2026 · 2 viestiä · 49 lukukertaa
LordStenhammar avatar
Leirinuotio
Vastannut LordStenhammar · 27.09.2026 · 264 viestiä · 112,2 t lukukertaa

Lukuhaaste: Helmet 2019

09.08.2019
Pisania avatar
12. Kirja liittyy Isoon-Britanniaan Stuart Turton: The seven deaths of Evelyn Hardcastle

Kirjailija on britti ja tapahtumapaikkana on perienglantilainen kartano. Tämän kirjan myötä Helmet on saatu päätökseen, wihii!

50/50

15.08.2019
36. Kirjassa ollaan yksin Andy Weir: The Martian

- Voiko enempää yksin olla, kun puolitoista vuotta Marsissa...? Olisi mennyt myös Olen nähnyt elokuvan -kohtaan, mutta onhan tuolla hyllyssä ainakin noita Pottereita odottamassa...

24/50

16.08.2019
Eija avatar
39. Ihmisen ja eläimen suhteesta kertova kirja - Karen Joy Fowler: Olimme ihan suunniltamme

Tämä aihe on merkittävä sisältö tarinassa.

40/50

17.08.2019
38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja John Steinbeck: The Grapes of Wrath

- Kirja oli jonkun aikaa kiellettynä Kaliforniassa, koska se ei anna kovin imartelevaa kuvaa heistä itsestään.

Tämä oli kolmas kirja, minkä olen Steinbeckiltä koskaan lukenut. Jokseenkin toivon, että se voisi olla myös viimeinen. Steinbeckin kirjat ovat olleet poikkeuksetta hyvin masentavia ajankuvauksia, eikä niistä liiemmin löydy iloisia hetkiä. Yksi hyvä puoli niissä kuitenkin on, ne ovat lyhyitä. Ehkä vielä joskus Edenistä itään täytyy lukaista.

25/50

19.08.2019
39. Ihmisen ja eläimen suhteesta kertova kirja James Bowen: Bobin maailma

- Toinen kirja ihastuttavasta katukatti Bobista, kissasta joka muutti toipuvan narkkarin/katusoittajan elämän Lontoossa.

26/50

21.08.2019
Emelie avatar
5. Kirja on ollut ehdolla kotimaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi: Uusi Maa (Margaret Atwood)

Tähtiavaeltaja-voittaja. Täytyy myöntää, että tämä teos ei napannut yhtään. Oli todella vaikea päästä mukaan tarinaan, koska en muistanut hahmoista yhtään mitään, ja minulle ei ollut aikaisemmissakaan teoksissa muodostunut mitään tunnesidettä heihin, joten koko teos oli aika yhdentekevä.

16. Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla: Kellontekijän tytär (Kate Morton)

Tämä oli hieno monikerroksinen tarina, jossa useat eri hahmot eri kohdista aikajatkumoa pääsivät ääneen. Mysteerin ratkaisu oli ehkä hiukan tylsähkö minun makuuni muuten kiehtovassa tarinassa.

17. Kirjassa on kaksoset: Storm of Locusts (Rebecca Roanhorse)

Maggie Hoskien seikkailut jatkuvat. Tässä teoksessa ei päästä samalle kiinnostavuuden tasolle kuin sarjan aloituksessa, ja olen kahden vaiheilla sen suhteen, että jaksanko jatkaa tätä sarjaa (ellei sen jatko-osat sitten ole Hugo-ehdokkaina tulevaisuudessa).

48. Kirja kertoo kuulo- tai näkövammaisesta henkilöstä: Free Hand (E.M. Lindsey)

Tylsä höttöromantiikkateos, mutta menee tähän haastekohtaan sillä toinen päähenkilö oli kuuro.

41/50 luettu (18/50 spefiä, 9/50 omasta hyllystä)

21.08.2019
37. Pienkustantamon julkaisu: Daniel O'Malley: The Rook

En tiedä mikä katsotaan pienkustantamoksi, mutta Head Of Zeus väittää olevansa independent publishing house, joten se riittää mulle.

35/50

25.08.2019
HourglassEyes avatar
35. Kirjassa on yritys tai yrittäjä Robert Galbraith: Lethal White (Cormoran Strike#4)

- Cormoran Strike on yksityisetsivä.

Minulla alkaa olla jonkinasteisia epäilyksiä siitä saanko tänä vuonna yhtään lukuhaastetta loppuun, lukutahtini on ollut jokseenkin erilaista kuin aikaisempina vuosina, mutta vielä en ole valmis kuitenkaan luovuttamaan...

27/50

Skie avatar
8. Kirja, jonka lukeminen kuuluu mielestäsi yleissivistykseen: Tove Jansson: Muumipeikko ja pyrstötähti

Kuuluu ainakin omaan yleissivistykseeni oleellisella tavalla.

18. Eurooppalaisen kirjailijan kirjoittama kirja: Neil Gaiman: Norse mythology

Gaiman on britti.

37/50

31. Kirjassa kuljetaan metrolla Becky Albertal, Adam Silvera: What if it's us

- Tarina sijoittii New Yorkiin, joten metro on aika yleinen kulkuväline.

28/50

Pisania avatar
Hauska pieni yhteensattuma, tms. viime viikolla Helmetiin liittyen. Olin muutaman päivän työkeikalla ja asiakas pyysi kirjasuositusta nimenomaan kohtaa 50 varten. :smirk: Eipä ole aiemmin päässyt käymään.
49. Vuonna 2019 julkaistu kirja: Anna-Leena Härkönen: Kenraaliharjoitus

Yllättäen kyseessä siis tänä vuonna julkaistu kirja.

38/50

19. Et pidä kirjan nimestä - Margaret Atwood: Noidan sikiö

Ei ole kovinkaan houkuttelevan oloinen nimi tämä. Mielikuva jotenkin ällöttävä.:huh:

41/50

29.08.2019
24. Sokkona hyllystä valittu kirja: Adam Kay: Kohta voi vähän kirpaista

Ihan "sokkona" eli ilman odotuksia Storytelin valikosta valittu.

39/50

30.08.2019
HourglassEyes avatar
8. Kirja, jonka lukeminen kuuluu mielestäsi yleissivistykseen Robert Louis Stevenson: Aarresaari

- Eiköhän tämä ole vanhojen seikkailukirjojen klassikko.

29/50

31.08.2019
9. Alle 18-vuotiaan suosittelema kirja Elina Rouhiainen: Jäljitetty #Susiraja 3

- Jo edeltävinä vuosina olen onnistunut saamaan Rouhiaisen Susiraja -sarjan kirjat näihin alle 18-vuotiaiden suosittelukohtiin. Yksi osa olisi vielä jäljellä, ehkä ensi vuonnakin tämä sama kohta jatkaa mukana..? Kyseessä siis jo vuosia sitten erään työpaikkani harjoittelijan suosittelema kirjasarja.

30/50

01.09.2019
6. Rakkausromaani J.R. Ward: Blood Truth #Black Dagger Legacy 4

- Wardin Black Dagger -kirjoissa rakkautta, romantiikkaa, draamaa ja toimintaa piisaa.

31/50

05.09.2019
10. Rodullistetun kirjailijan kirjoittama kirja - Isaac Asimov: Teräsluolat

Haasteen Facebook ryhmässä mainittiin, että Isaac Asimov on rodullistettu kirjailija. Selvä, uskotaan, vaikka en tiedä tähän perusteluja. Ehkä liittyy juutalaisuuteen jotenkin.

42/50

06.09.2019
33. Olet nähnyt kirjasta tehdyn elokuvan Mary Shelley: Frankenstein

- Boris Karloffin tähdittämä mustavalkoinen versio on tullut katsottua pariin otteeseen.

32/50

11.09.2019
1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot Ozzy Osbourne: Minä, Ozzy

- Ozzyn oma naamataulu komeilee kirjan kannessa.

33/50

12.09.2019
Eija avatar
34. Kirjassa on usean kirjoittajan kirjoituksia - Isaac Asimov Science Fiction: Valikoima 1

Kirjoittajia ja novelleja on antologiassa kuusi.

Eniten pidin Asimovin tarinasta Robottiunta, missä tiedemies oli kehitellyt robotin aivoja niin, että se uneksi ja luuli olevansa ihminen. Pidin myös Pat Murphyn Vuoriston uhka novellista, missä etsitään ihmisen kaltaista viiliä, jetiä. Walter Jon Williamsin Panzerpoika on 3. luku Rautahermoista (eri suomentajat). Lucius Shepardin R & R pienoisromaani on Nebula ja Locus palkinnon voittaja ja esiintyy useammassakin Best of lukulistassa kärkipäässä. Itse en ymmärtänyt tämän sotaan sijoittuvan novellin hienoutta. Oli se kuitenkin parempi kuin Ian Watsonin Ikkunat novelli, joka ei sitten pudonnut yhtään.

43/50

13.09.2019
4. Kirjailijan ainoa teos Satu Kivinen: Pese hampaat ennen kuin pussaat

- En ainakaan löytänyt nopealla googlettelulla muita teoksia. Tämä on esikoisteos.

34/50

13.09.2019
45. Kirjan nimessä on kieltosana Anna-Leena Härkönen: Ei kiitos

- Nappasin kirjan aamulla käsilaukkuun kampaajalla luettavaksi. Tuli sitten lukaistua kotona loppuun.

35/50

14.09.2019
HourglassEyes avatar
5. Kirja on ollut ehdolla kotimaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi Mauri Kunnas: Koiramäen Suomen historia

- Junior Finlandia ehdokas 2017. Huutava vääryys ettei voittanut.

36/50

22.09.2019
Skie avatar
30. Kirjan kannessa on kaupunkimaisema: Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson: The Bane Chronicles

Oikein kuin silmiä siristää, voi kasvojen ja sinisen savun seasta erottaa pilvenpiirtäjiä ja niiden valoja.

40/50