Noidan sikiö - Margaret Atwood6.00

Noidan sikiö: Shakespearen Myrsky omin sanoin. Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Kristiina Drews. Sidottu, kansipaperi.

Atwoodin noituma Shakespeare on ihmeitä täynnä.

Sydämellinen uudelleentulkinta yhdestä Shakespearen rakastetuimmista näytelmästä, Myrskystä.

William Shakespearen Myrskyssä kerrotaan Milanosta karkotetusta hallitsijasta, Prosperosta, joka elää saarella keskellä merta, kuin avovankilassa.

Atwoodin Noidan sikiössä teatterifestivaalin johdosta syrjäytetty Felix saa mahdollisuuden kostoon – vankilassa, missä hän ohjaa tulkintaa Shakespearen Myrskystä. Myrskyn Prosperolla on tytär, Miranda, ja niin on ollut Felixilläkin. Näytelmään kuollut tytär tulee henkiolentona ja on Felixin elämässä muutenkin läsnä yötä päivää.

Kun vankilan kirjallisuusprojektille halutaan lisää resursseja, Felix onnistuu saamaan paikalle myös päättäjiä, erityisesti ministeriksi kohonneen Tonyn, joka työnsi Felixin vuosikymmen sitten sivuun omasta elämästään, teatterifestivaalin johdosta.

Pitkän odotuksen jälkeen koittaa mahdollisuus lopulliseen kostoon. Noidan sikiö on huikea romaani menettämisestä, jaloilleen nousemisesta ja suloisesta kostosta.

Keskustelua: Margaret Atwood :: viestejä 12 kpl
Arvosana kirjalle


Julkaistu: elokuu 13, 2019
Kustantaja: Johnny Kniga
Tyylit: fantasia
Alkuperäinen nimi: Hag-Seed
Arvosanalla: 6.00/10
Arvosanoja: 7
Muokattu: tammikuu 30, 2020

Kirja-arvioita

4/10 |
joulukuu 25, 2019
Shakespearen Myrsky on tämän tarinan inspiraation lähde. Ongelma vaan itselleni on se, että en ole kiinnostunut Shakespearen näytelmistä, enkä myöskään Myrskyä ole entuudestaan lukenut saati sitten nähnyt näytelmää. Tarinassa ...