Noidan sikiö
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Noidan sikiö

Margaret Atwood
Julkaistu: elokuu 13, 2019 (Johnny Kniga)
Alkuperäinen nimi: Hag-Seed
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Noidan sikiö: Shakespearen Myrsky omin sanoin. Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Kristiina Drews. Sidottu, kansipaperi.

Atwoodin noituma Shakespeare on ihmeitä täynnä.

Sydämellinen uudelleentulkinta yhdestä Shakespearen rakastetuimmista näytelmästä, Myrskystä.

William Shakespearen Myrskyssä kerrotaan Milanosta karkotetusta hallitsijasta, Prosperosta, joka elää saarella keskellä merta, kuin avovankilassa.

Atwoodin Noidan sikiössä teatterifestivaalin johdosta syrjäytetty Felix saa mahdollisuuden kostoon – vankilassa, missä hän ohjaa tulkintaa Shakespearen Myrskystä. Myrskyn Prosperolla on tytär, Miranda, ja niin on ollut Felixilläkin. Näytelmään kuollut tytär tulee henkiolentona ja on Felixin elämässä muutenkin läsnä yötä päivää.

Kun vankilan kirjallisuusprojektille halutaan lisää resursseja, Felix onnistuu saamaan paikalle myös päättäjiä, erityisesti ministeriksi kohonneen Tonyn, joka työnsi Felixin vuosikymmen sitten sivuun omasta elämästään, teatterifestivaalin johdosta.

Pitkän odotuksen jälkeen koittaa mahdollisuus lopulliseen kostoon. Noidan sikiö on huikea romaani menettämisestä, jaloilleen nousemisesta ja suloisesta kostosta.

muokattu 30.01.2020

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mifongin kadottama (Mifonki-sarja, #5)Mifongin mahti (Mifonki-sarja, #3)Savuvarkaat (Savuvarkaat, #1)Jäänteiset (Keplo Leutokalma, #5)Punainen pyramidi (Kanen aikakirjat, #1)

Kirja-arvioita (1)

Eija avatar
Kirjoittanut
2.0

Shakespearen Myrsky on tämän tarinan inspiraation lähde. Ongelma vaan itselleni on se, että en ole kiinnostunut Shakespearen näytelmistä, enkä myöskään Myrskyä ole entuudestaan lukenut saati sitten nähnyt näytelmää. Tarinassa näytellään muunnelmaa Myrskystä, mutta tarinan kehyskertomus on myös variaatio Myrskystä. Siinä mielessä ihan oivaltava teos on kyseessä, mutta en ole muistakaan teatterimaailmaa kuvaavista kirjoista erityisemmin pitänyt. Tämä ei ollut poikkeus. (26.8.2019)

Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
KiLLPaTRiCK
Uusin jäsen: Olivia
Jäseniä yhteensä: 9563