Noidan sikiö
Keskiarvo 3.00
3.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (7)
Kirjahyllytilastot

Noidan sikiö

Margaret Atwood
Julkaistu: elokuu 13, 2019 (Johnny Kniga)
Alkuperäinen nimi: Hag-Seed
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia

Alkuteos ilmestynyt 2016. Suomentanut Kristiina Drews. Sidottu, kansipaperi.

Atwoodin noituma Shakespeare on ihmeitä täynnä.

Sydämellinen uudelleentulkinta yhdestä Shakespearen rakastetuimmista näytelmästä, Myrskystä.

William Shakespearen Myrskyssä kerrotaan Milanosta karkotetusta hallitsijasta, Prosperosta, joka elää saarella keskellä merta, kuin avovankilassa.

Atwoodin Noidan sikiössä teatterifestivaalin johdosta syrjäytetty Felix saa mahdollisuuden kostoon – vankilassa, missä hän ohjaa tulkintaa Shakespearen Myrskystä. Myrskyn Prosperolla on tytär, Miranda, ja niin on ollut Felixilläkin. Näytelmään kuollut tytär tulee henkiolentona ja on Felixin elämässä muutenkin läsnä yötä päivää.

Kun vankilan kirjallisuusprojektille halutaan lisää resursseja, Felix onnistuu saamaan paikalle myös päättäjiä, erityisesti ministeriksi kohonneen Tonyn, joka työnsi Felixin vuosikymmen sitten sivuun omasta elämästään, teatterifestivaalin johdosta.

Pitkän odotuksen jälkeen koittaa mahdollisuus lopulliseen kostoon. Noidan sikiö on huikea romaani menettämisestä, jaloilleen nousemisesta ja suloisesta kostosta.

(muokattu 22.08.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ihmissutta ken pelkäisi (Lammasdekkari, #2)Painajaisakatemia 3: Hornan hirviöt (Painajaisakatemia, #3)Varjojen kaupungit I–IIIVarjelija (The Body Jumper, #3)Tyttö joka putosi Satumaan alle ja juhli varjojen valtakunnassa (Satumaa, #2)
Paikalla 3 jäsentä ja 68 vierailijaa
Thialfi, Fievre, LordStenhammar
Uusin jäsen: Aada
Jäseniä yhteensä: 8770