visitor avatar
Vastannut: Ageha, 19.04.2026

Viimeisin kirjahankinta

03.07.2014
Elenna avatar
Kävin kuin kävinkin pyörähtämässä Vanhan kirjallisuuden päivillä viime lauantaina. Tahdonvoima petti ja näpit eivät kirjapaljouden keskellä pysyneet kurissa, joten sorruin taas tuhlailemaan rahojani... Seuraavat teokset lähtivät mukaan:

Esko Miettinen: Velhon uskontunnustus - Raamattu ja fantasiakulttuuri kohtaavat
Ray Bradbury: Lokakuun maa
Boris Pasternak: Tohtori Zivago
Ernest Hemingway: Vanhus ja meri
06.07.2014
FreakyMike avatar
Tässä saldo perjantain divarikierrokselta Helsingissä ja Vantaalla. Olisikohan ollut 11 eri kauppaa kun tarkkaan muistelen. Rahaa paloi yhteensä melkein 200 euroa, mutta ei se varmaan kovin pitkään kirvele, koska teen näin isoja kierroksia vain kerran vuodessa.

Susan Cooper: Pimeä nousee IV-V (pokkari)
Umberto Eco: Baudolino
Michael Ende: Tarina Vailla loppua (pokkari)
Lian Hearn: Satakielilattia
Yrjö Kohonen: Länteen
Björn Landström: Viinimaan matka
Onni Palaste: Simo Hurtta
Ursula Pohjolan-Pirhonen: Lumikuninkaan sydän ja muita romaaneja (Yhteisnide Kauppamies-trilogiasta ja kahdesta yksittäisestä kirjasta)
Wilbur Smith: Niilin valtias
Sirpa Tabet: Hämärän lapset
Oscar Wilde: Dorian Grayn muotokuva (pokkari)

Noiden lisäksi tuli ostettua myös yksi "Outoja tarinoita" novelliantologiasarjan pokkari, mutta huomasin kotona että se löytyikin jo hyllystä.. :P

Sarjakuvat jne:

Mauri Kunnas: Koirien Kalevala (Heh.. Kotona on nyt varmaan jo neljä erilaista versiota kalevalasta, mutta aina löytyy tilaa uusille jos kuvitus on hieno.)
Jacques Martin: Alix 16 - Baabelin Torni
Jouko Nuora: Kultainen nuoruus
Post-apokalyptinen Helvetti-Marvin
6 Mustanaamio-lehteä joissa on Thorgal tai Tom Strong jatkosarjaa
13 Petri Hiltusen Kalkkaro liuskalehteä (Pitää varmaan siirtyä jatkossa suoraan tilaajaksi, jotta säästyisi vähän enemmän rahaa kuin irtonumeroita ostellessa..)

Kierroksella löytyi myös tämmöisiä CD-levyjä:

Tilasin Adlibrisestä tai Suomalaisesta seuraavat kirjat:

Stephen King - Kuvun alla
Kami Garcia & Margaret Stohl - Lumoava Kirous
John Stephens - Smaragdiatlas

Yhteensä 12€. Pokkariale oli kyseessä. Tuntuvat mielenkiintosilta.
Aavis avatar
Pienestä kirjapuodista Umberto Eco: Ruusun nimi ja Akateemisesta William Makepeace Thackeray: Vanity Fair. Molemmat lähtivät mukaan lähinnä siksi, että olen viime aikoina jotenkin ihastunut tiettyihin klassikkosarjoihin (erityisesti nämä Penguinin kangaskantiset ja WSOY:n öh mikä se on). :D

Vanity Fair lähti noin viidellätoista eurolla ja Ruusun nimi sitten melkein kaksinkertaiseen hintaan... mutta ehkä sitä voi silloin tällöin tukea myös vähän pienempiä kirjakauppoja. Ehkä.
Pisania avatar
Hommasin työharjoitteluni päättymisen "kunniaksi" 1500+ sivua nuortenfantasiaa. Koska Adlibriksestä sai järkyttävän edullisesti (á 5,60€) jo aloittamieni sarjojen jatko-osia, tunsin suurta houkutusta tilaamiseen ja tilasinkin. Ostin siis viime vuoden puolella lukemani Ysabeau S. Wilcen Flora-trilogian kakkos- ja kolmososan Flora's dare ja Flora's fury. Lisäksi jo vuosia sitten luetun Frances Hardingen tuiki mahtavan Kärpästytön valitettavasti suomentamaton jatko-osa Fly trap oli vähän niin kuin pakko saada.

I'm a happy bunny. Huomenna vielä Booktorille, jospa sieltäkin tarttuisi jotain hauskaa mukaan...

Muok. Kyy-hyllä! Astrid Lindgrenin Melukylä-trilogian viimeinen osa Kyllä meillä oli hauskaa. Wihii! Sarja kasassa! :cheesy:
Muokannut Pisania (11.07.2014)
Johanna avatar
Punaisenristin kontista ostin L.M.Alcottin Pikkumiehiä, Kun ruusu puhkeaa ja Tytöistä parhain kirjat 2€/kpl. Nyt on koko sarja koossa! Brian Jacques Redwallin taru 10 3€uroa, Margaret Weis & Tracy Hickman Akharanin Profeetta ja Labyrinttiin 3€uroa/kpl sekä Hellsing manga 4 2€uroa.

Fantasiapelistä Vampire Crisis sekä Kirottu suudelma (Näitä myydään suomeksi pelkästään fantasiapelissä).

Kirjaston "saa ottaa" hyllyltä Wilbur Smith Niilin valtias pokkari sekä Joanne Harris Karamellikengät kirja.
Skie avatar
Kirjaston poistohyllystä mukaan tarttui taas kirjoja. Tällä kertaa yllättäen suomalaisten kirjailijoiden:

Mika Waltarin Mikael Karvajalka, Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa, Viivi Hyvösen Mahlaa suonissa.

Mikään näistä ei ole ennestään tuttu, mutta kaikki löytyvät siltä epämääräiseltä "luen tämän sitten joskus" -listalta.
12.07.2014
Pianisti avatar
Toteutin pitkään suunnitellun kirjaostoksen: hain Shadowrisen Helsingin Akateemisesta. Valitettavasti Shadowheart ei ollut saatavilla.

Löysin yllättäen myös The Causal Angelin, joka julkaistiin vasta toissapäivänä. Hyvä tutustua myös Rajaniemen englanniksi kirjoittamiseen.

Minun pitäisi lukea nyt viimeistä osaa Taru kolmesta miekasta, mutta nämä uudet tuntuvat paljon kiinnostavammilta...
Kirjaostokset kuukauden ajalta:

Erään Info-kirjakaupan varastontyhjennyskopasta Katja Kaukosen Vihkivedet (3 euroa) ja Bernard Cornwellin Kuninkaiden kuolema (5 euroa). Minulla on ollut pitkään suunnitelmissa lukea Kaukosen Odelma, mutten ole vielä lukenut.. mutta siltä varuin, että tykkään. Uhtred-sarjaa kerään omaksi, vaikken oikein ennätäkään lukemaan. Nyt on taas oman hyllyn uhtredit ajan tasalla. Hetken aikaa.

Adlibriksen kesä-alesta Anders Fagerin Pohjoiset kultit (4,70 euroa), John Ajvide Lindqvistin Kultatukka, tähtönen (4,60 e) ja Glen Duncanin Viimeinen ihmissusi (8,80 e). Pohjoiset kultit olisi saanut halvalla jo jostain aiemmasta alennusmyynnistä, jäi silloin vähän kaihertamaan. Minulla on ollut lempparinovellini (Mummon matka) kännykässä valokuvina, sainpahan nyt poistaa nekin. Lindqvistiä en olisi ostanut, jollei olisi ollut noin halpa, kovakantinen kirja. Duncan on varsinainen ilon aiheeni, en olisi uskonut saavani noin halvalla näin pian. Toivottavasti ei tarkoita, että on myynyt niin huonosti, että täytyy hommautua eroon...

Kirpputorilta Fan-sarjan kolme pokkaria, maksoivat yhteensä 4,50 euroa. Shoredanin kellot, joka on ollut lukulistalla lähinnä Zelaznyn novellin takia. Melanie Temin Petojen suku, josta ei oikeastaan ole mitään erityisiä odotuksia, mutta joskus tehnyt mieli katsoa, millainen on. James Herbertin Rotat, joka on kuulostanut niin erikoiselta, että on tehnyt mieli lukea, vaikken edes uskalla uskoa pitäväni.

Finnconin scifi-kirppikseltä Justina Robsonin Aitoa peliä (8 euroa), Michael Moorcockin Elric Melnibonélainen (3 e) ja M. John Harrisonin Pastellikaupunki (2 e). Robsonin kirja olisi ehkä pitänyt ostaa uutena, jotta näkyisi kustantamon myyntitilastoissa, mutta kun oli halpa... Jos sitten sarjan tokan osan. (Muistelin, että se olisi ilmestynyt tai ainkin ollut ilmestymässä jo keväällä, mutta onkin vasta tulossa. Jollei ilmesty lainkaan, on se sitten minun vikani.) Elric-seikkailuja olen lukenut vain yhden suomennetun novellin verran ja ihan pidin, mutta en ole saanut tartuttua alkuteoksiin. Jos tuota yhtä suomennosta nyt sitten lukisi. Harrisonin kirjasta muistin, että Jussi pitää siitä. Kiitos myyjille, jotka vieneet kirjojaan kiertoon! :cheesy: En tällä kertaa ostanut conista kirjoja uutena, täytyy koittaa sitten olla syksyllä Kirjamessujen aikaan varoissaan.
tpi avatar
Kuten aikaisemminkin olen sanonut, ne Eddingsien käännökset ovat surkeita ja tuhoavat huumorista 83%. Jos vain jotenkin onnistuu, nämä jos jotain kannattaa lukea alkukielellä. Ovat oikeasti hauskoja. Se mikä käännöksessä tuntuu typerältä kliseelta tuntuu alkuperäisessä kliseellä leikittelyltä ja sen pilkkaamiselta.
Dyn avatar
Finnconin scifikirppikseltä lähti mukaan Robert Holdstockin Norsunluuportti kuudella eurolla ja Ursula K Le Guinin Osattomien planeetta vaivaisella kymmenellä eurolla. Molempia kirjailijoita keräilevänä immeisenä pidän näitä oikein hyvinä löytöinä. :smile:
Kirjaneito avatar
Kävin katsomassa Tähtiin kirjoitetun virheen ja minuun iski järjetön halu lukea kirja uudelleen. Ja koska siskon omistama yksilö ei kelpaa, piti ostaa oma :roll: Ostin englanniksi koska halvempi hinta (10.90€) ja hienompi kansi. Samalla reissulla tarttui mukaan myös Jennifer E. Smithin This Is What Happy Looks Like samaan hintaan. The Fault In Our Stars särkee kuitenkin sydämeni ja tämä vaikuttaa sopivalta parantavalta hattarakirjalta. (Lisäksi rakastan Smithin suomennettua kirjaa Tilastollinen todennäköisyys kohdata se ainoa oikea.) Sain myös Akateemisen pokkaripassin täyteen, nyt täytyy enää päättää minkä kirjan sillä ostaisi...
visitor avatar
1 viesti
Yöpartio, 2 €, tarttui kouraan kirpparilta. Ihan iskemättömän näköinen, tuskin luettukaan. Kannattaa pitää silmät auki :)
14.07.2014
Robert Shea, & Robert Anton Wilson: Pyramidin silmä eli Illuminatus!-trilogian eka osa. Kirjoja on näkynyt viime aikoina alennuksessa, muttei ole tullut hankittua, vaikka onkin kiinnostanut. Nyt maksoi kierrätyksessä 3,20 euroa, eikä kunto häpeä uutta, joten lähti matkaan.

Luin jo ensimmäiset 30 sivua, enkä ymmärrä, kuinka tästä on saatu trilogia. Kaiken muunhan minä siis ymmärsin. Kertakaikkisesti. Juu... :lol:
14.07.2014
Ansa avatar
Tilasin viime viikolla kolme teosta, joista yksikään ei ole vielä saapunut. Näitä siis odottelen:

Andrzej Sapkowski: Baptism of Fire
Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane
Michael Turner Soulfire: Dragon Fall Volume 2 (sarjakuva-albumi)
15.07.2014
Emelie avatar
Kirjahyllyyn löysivät tiensä (Hiistun ja Riturin avustuksella :tongue: )

Stephen King: Tukikohta 1 & 2
Neil Gaiman: Neverwhere - maanalainen Lontoo

Gaimanin kirjan olen lukenut joskus aikoja sitten ja sen voisi lukea uudestaankin. Tukikohtaa olen puolestani yrittänyt etsiä kirjastoista sitä löytämättä (ja en jostain syystä jaksanut varata sitä...), joten nyt se löytyy hyllystä.

Käytiin myös viime viikolla pienellä divarikierrokselle ja mukaan ei tarttunut kuin Christopher Hitchensin Arguably. Jostain syystä en enää juurikaan löydä ostettavaa divareista tai kirjakaupoista...
15.07.2014
Nylkky avatar
Tuli adlibrisista tilattua pari kirjaa.

Dekkarit:

Fantasia:
Andrzej Sapkowski Tulikaste
16.07.2014
Johanna avatar
Kävin ekaa kertaa Ideaparkissa. Kirja Kärkkäisestä ostin Emeile Zola Naisten paratiisi (pidin tv-sarjasta), Nälkäpeli ja Vihanliekit (Matkijanärheä en ostanut kun se löytyy jo ennestään). Kaikki kirja maksoivat 10€uroa/kpl.

Samana päivänä matkalla kotiin, pysähdyin Hämeenlinnassa :heart: kirppareiden takia (jos olisi ollut enemmän aikaa olisin käynyt fiilistelemässä entistä asuinkaupunkia). Mukaan lähti yhdestä ja samasta pöydästä mangaa. Neiti Koume 1, Vampire Knight 12 ja Trinity Blood 14. Kaikki 1,90€uroa/kpl.
17.07.2014
Nylkky avatar
Kirjastonpoisto hyllystä Star Wars Jedioppilas sarjan kaikki muut paitsi 4 osa hintaa oli 50 cent/kpl :D

Innokas Star Wars fani tietää mitä lukee kahvilla :D
17.07.2014
HourglassEyes avatar
Alemyynnistä pari pupu kirjaa (itselle ja lahjaksi), Tom Bombadilin seikkailut, Pratchettin World of Poo & Bram Stokerin Draculan vieras :heart:
20.07.2014
Saki avatar
Viimeisin hankintani taisi olla Veronica Rothin Outolintu. Etsiskelin kirjaa elokuvan katsomisen jälkeen koska elokuva oli todella hyvä. Löysin sen sitten kirjakaupasta hintaan 19,50€. Olen tosin tilannut siitä samaisesta kirjakaupasta Rick Riordanin Haadeksen talon mutta se ei ole vielä saapunut joten en tiedä lasketaanko sitä vielä hankinnaksi. :tongue:
20.07.2014
FreakyMike avatar
Kotikuntani kulttuuriviikko päättyi tänään ja siellä oli paljon kaikenlaisia näyttelyitä ja muuta järjestettyä toimintaa. Viikonloppu meni antiikki & keräily kesäpäivillä, missä olen ollut myymässä omia metallituotteitani jo 2006 vuodesta saakka. Kävin aikaisemmin viikolla myös Änkilän tavaratorilla ja pääkirjaston poistomyynneissä.

Tässä kaikki viikon aikana hankitut kirjat.

Dag Hemdal: Aarniometsän hirmuvaltias

Rien Poortvliet & Wil Huygen: Nukku-Matti
Elsa Beskow: Hattulan väki
Elsa Beskow: Nappu, Nutta ja pikku Terho
Elsa Beskow: Pellen uudet vaatteet

Kaikille tuli hintaa yhteensä 16 euroa.
21.07.2014
Dragonil avatar
Oman kotikaupunkini yksi ainoa divari ei oikein päivity kovin usein, joten päätin täällä etelässä ollessani etsiä jonkun divarin ihan mielenkiinnon vuoksi. Aivan uskomaton paikka... Eddingsien kirjoja kymmenin kappalein, kaikkia kirjoja mitä olen aina halunnut...

Kauaa en kerennyt paikassa oleskella, käsiini tarttui vain kaksi kirjaa:

David Eddingsin Kellin näkijätär (Mallorean taru 5) ja Timothy Zahnin Imperiumin perillinen. Ensimmäinen oli täysin harkittu ostos, Mallorean taru on seuraavana listalla, kun belgarionin tarun onnistuin löytämään. Toinen oli puhtaasti random, kirja tuli vastaan ja vaikutti mielenkiintoiselta. Se siis kertoo tapahtumista viisi vuotta Jedin paluun jälkeen. Kummatkin ovat kovakantisia, yhteishinnaksi 28€.

Huomenna lähdetään täältä Turusta Helsinkiin, ja uusien divareiden etsiminen alkaa...
21.07.2014
Kirppikseltä ja kierrätyksestä:

J. R. R. Tolkien: Härskarringen
Eli Taru sormusten herrasta -yhteislaitos ruotsiksi, kovakantinen leffakannella, Norstedts 2001, maksoi 3,50 euroa. Voisihan sitä joskus vaikka kokeilla, muistaako kieltä enää yhtään... Mutta varsinainen syy tähän ostokseen: Alan Leen kuvitus, 50 värikuvasivua. :cool: Vietin pari hilpeää tuntia leikkelemällä mattoveitsellä kuvasivut irti kirjasta. Sopivat nyt täydellisesti suomalaisen TSH:ni väliin, kunhan saan edes vähän katsottua, mihin kohtaan mikäkin kuva kuuluisi. Sen verran ruotsia osaan, että moni kuva oli sijoitettu alkujaan ihan väärään paikkaan. Olisihan se voinut olla fiksumpaa pitää kirja ehjänä, mutta jos joskus pääsee käymään niin, ettei enää huvita (lukemisen jälkeen, köh) säilöä ruotsalaiskirjaa kaapeissa, niin onpahan nyt ainakin kuvat tallessa. Ja tuo suomalainen muutoinkin minulle rakkaampi, niin mukava ajatella, että juuri siinä on nyt nätit kuvat.

Kahdella eurolla Jonathan Littellin Hyväntahtoiset, jota olen joskus hypistellyt kirjastossa, mutten ole viitsinyt lainata, koska massiivinen kirja. Kuvitteellisen natsin muistelmat. Aikoinaan yläkoulun hissantunnilla saimme tehdä kirjallisen työn vapaavalintaisesta itseä kiinnostavasta, 1900-luvun alkupuoliskoon edes jotensakin liittyvästä aiheesta ja minun alkuperäinen aiheeni oli "Miten tavallisista saksalaisista tuli natseja?". Aika pian huomasin, että kysymys on laajahko, joten vaihdoin aihetta ja kirjoitin esitelmän Antoine de Saint-Exupéryn elämästä. Toivottavasti Littelliä on onnistanut edes vähän paremmin.

Lisäksi 3,20 eurolla Venäläis-suomalainen sanakirja, kahden kirjan laitos vuodelta 1912. Hetki piti miettiä, onko näissä kirjoissa nyt kaikki aakkoset edustettuina (ei, en osaa aakkosjärjestystä ulkoa :roll: ), mutta on ne. Minulla on kyllä uusikin sanakirja, mutta vanhat laajat sanakirjat ovat hyvin käytännöllisiä, jos jossain törmää johonkin vanhaan tavallista oudompaan sanaan.
23.07.2014
haplotus avatar
Uusin kirjahankintani ei oikeastaan ole lainkaan uusi, vaan pikemminkin hyvin vanha. Lasken sen kuitenkin uudeksi, sillä en tiennyt omistavani tätä kirjaa.

Saavuttiin tänään perheen kanssa äitini luokse parin päivän vierailulle ja ajattelin samalla tarkistaa, mitä kirjoja olen aikanaan jättänyt varastoon muuttaessani omilleni. Ajatuksena oli löytää ja sitä kautta vihdoin myös lukea Fritz Leiberin Vaeltaja. No, Vaeltajaa ei näkynyt vaikka olen melko varma että sen pitäisi jossain olla, mutta ilokseni löysin kyllä Joe Haldemanin teoksen Loputon sota. Minulla ei ole mitään muistikuvaa siitä että olisin kirjan joskus hankkinut, mutta niin se vain kirjastopoistona jostain on ilmestynyt. En valita tätä käännettä, mutta alkaa epäilyttämään onko koko Vaeltajaa koskaan ollutkaan. :tongue: