Vastannut: kirill potemkin, 22.04.2026
Vastannut: Mustelmann, 19.04.2026
Viimeisin kirjahankinta
28.12.2020
FreakyMike
Tämän vuoden puolella ei varmaankaan ehdi hankkimaan enempiä kirjoja, joten tässä kaikki edellisen listaukseni jälkeen ostetut tai saadut teokset. Pääosa taitaa olla Imatran Sumashopista, Abarat, Bolitho ja kansanpukukirja löytyivät savonlinnan Wanha Pöllö antikvariaatista ja keskiajan taideaarteita esittelevä kuvateos oli sukulaiselta saatu kirjastopoisto.

07.01.2021
sinidean
Paikallisesta kierrätyskeskuksesta löysin ilokseni keräilemääni Kuolemanportti-sarjaan osat Haltioiden tähti ja Labyrinttiin :grin: (nyt puuttuu enää kaksi osaa, jotta sarja olisi täydellinen). Maksoivat muuten vain 4 eur/kpl, mikä on huomattavasti vähemmän kuin esim. kirjamessuilla eri antikvariaattien pyytämät hinnat! :shock:
29.01.2021
Jussi
En ole kirjoittanut ketjuun vähään aikaan, joten päätin listata viime kuukausien kirjahankintojani.
Aloitetaan uusimmalla. Ostin tänään Tori.fistä Brandon Sandersonin yli 1200-sivuisen Rhythm of Warin käytettynä kympillä. Hinnan päälle tuli vielä 5,90 euron postikulut. Kyseessä on isokokoinen nidottu laitos, eli kovakantisen kokoinen "trade paperback". Rhythm of War on marraskuussa ilmestynyt The Stormlight Archive -hittifantasiasarjan neljäs osa. Ei mikään erityisen halpa ostos, mutta vastaava versio maksoi Akateemisessa uutena 24,95 euroa, kun vierailin Helsingissä pari viikkoa sitten.
Tilasin muutama päivä sitten Booky.fistä kolme kirjaa, jotka eivät ole vielä saapuneet:
- Guy Gavriel Kay: A Brightness Long Ago (8,80 €)
- Lois McMaster Bujold: Penric's Progress (6,40 €)
- David Drake: The Storm (7 €)
Postimaksu oli 3,90 euroa. Kayn kirja on kovakantinen, muut kaksi pokkareita. A Brightness Long Ago on Bookyssa tarjouksessa sidottuna, ja siksi innostuin ostamaan sen. Penric's Progress on yhteisnide, joka sisältää kolme fantasiapienoisromaania. Draken scifiromaani on Time of Heroes -sarjan toinen osa.
Ostin syksyllä George R.R. Martinin Miekkamyrskyn kovakantisena Petri Hiltusen kuvittamana laitoksena Antikvaari.fistä. Hinta oli 15 euroa, ja päälle tuli 5,90 euron toimitusmaksu. Kirjan luvattiin olevan erinomaisessa kunnossa, ja se piti paikkansa. Tästäkin tuli aika kallis käytetyksi, mutta uutena kovakantinen laitos maksaa yli 40 euroa Suomalaisessa.
Nyt kun enää yksi puuttui, niin täytyi saada hyllyyn myös Korppien kestit kovakantisena... Pari viikkoa sitten ostin sen helsinkiläisestä divarista. Hintana oli 20 euroa, mutta sain kahden euron vaihtohyvityksen eräästä luopumastani kirjasta. Olin kyseisen pokkarin ottanut vaihtohyllystä, eli en ollut maksanut siitä mitään. Korppien kestit ei ole niin hienossa kunnossa kuin ostamani Miekkamyrsky, mutta tämäkin on hyväkuntoinen kappale. Omistin molemmat suomennokset ennestään pehmeäkantisina, Miekkamyrskyn kahdeksi niteeksi jaettuna.
Samalla Helsingin-reissulla mukaani tarttui myös John Gwynnen A Time of Dread. Ostin pokkarin Suomalaisen Kirjakaupan poistokorista viitosella. Teos avaa Of Blood and Bone -nimisen eeppisen fantasiatrilogian. Tykkään Gwynnen edellisestä sarjasta The Faithful and the Fallen, ja tämä on jatkoa sille.
Tilasin kuun alussa neljä käytettyä englanninkielistä pokkaria samalta myyjältä Huuto.netistä. Hinnaksi tuli 15 euroa plus 5,90 euron postimaksu. Kirjat olivat:
- Terry Pratchett: The Bromeliad Trilogy
- Iain M. Banks: Against a Dark Background
- David Gemmell: Stormrider
- John Steakley: Armor
Olen ketjussa puhunut siitä, että kerään Pratchettin Discworld-kirjoja kovakantisina. Bromeliad-trilogia ei ole Kiekkomaailmaa, joten sen pystyin hankkimaan yhteispainospokkarina. Gemmellin teos on The Rigante -fantasiasarjan neljäs ja viimeinen osa. Olen lukenut sen ennestään, toisin kuin Banksin ja Steakleyn yksittäisiä scifiromaaneja.
Ostin marraskuun lopulla SPR:n Kontista Joensuusta kaksi käytettyä englanninkielistä pokkaria: Patrick Rothfussin The Slow Regard of Silent Thingsin ja Adrian Tchaikovskyn The Tiger and the Wolfin. Kumpikin maksoi puolitoista euroa. Rothfussin suomentamaton pienoisromaani on osa Kuninkaansurmaajan kronikkaa, ja olen lukenut sen kerran kirjastosta. Tuotteliaalta Tchaikovskylta en ole lukenut mitään. Hänen kirjansa avaa Echoes of the Fall -fantasiatrilogian.
Aiemmin syksyllä ostin samasta myymälästä Bernard Cornwellin yksittäisen historiallisen romaanin Azincourt. Kovakantisen suomennetun kirjan hintana oli 2,50 euroa.
Ostin loppuvuodesta yhden kirjan uudestaan, vain kansipaperin takia. Muutama vuosi sitten eräs antikvariaatti lopetti Joensuussa, ja tyhjennysmyynnissä kaikki kirjat olivat euron kappale. Poimin silloin Stephen Kingin ja Peter Straubin Pimeyden talon (Talismaanin jatko-osa) kovakantisena. Kirjasta puuttui kansipaperi.
Joensuun Sokoksen S-outletissa oli pari kuukautta sitten kampanja: kaikki kirjat eurolla. Ostin Pimeyden talon uudestaan: nyt kansipaperillisen ja käyttämättömän kappaleen. Ehkä jonkun mielestä on hölmöä tehdä tällainen vaihto, mutta minusta se oli euron arvoinen.
Ostin eurolla outletista myös Conn Igguldenin Sodan jumalat -pokkarin. Nyt omistan historiallista fiktiota edustavan Keisari-sarjan kaikki osat suomennoksina: kaksi kovakantisina ja kolme pokkareina.
Kingiin liittyen... Minusta Kuvun alla ei lukeudu miehen parhaisiin kirjoihin, enkä ollut ajatellut hankkia sitä kokoelmaani. Luin romaanin kirjastosta lainaamalla. Mutta näin joulukuussa kovakantisen hyväkuntoisen kappaleen Joensuun kirjaston vaihtokärryssä. Otin sen sitten hyllyyni, kun kerran ilmaiseksi sai.
Poimin nyt tammikuussa samasta kärrystä Arthur C. Clarken 2001 avaruusseikkailun. Kyseessä on suomennoksen ensimmäinen painos 60-luvulta, ja se on loistavassa kunnossa. Kansipaperikin on tallella hyväkuntoisena. Mutta kirja haisee voimakkaasti tupakalta.
Voisin luetella lisää edellisen viestin jälkeen tekemiäni kirjaostoksia, mutta tässä oli varmaan tarpeeksi...
- Guy Gavriel Kay: A Brightness Long Ago (8,80 €)
- Lois McMaster Bujold: Penric's Progress (6,40 €)
- David Drake: The Storm (7 €)
- Terry Pratchett: The Bromeliad Trilogy
- Iain M. Banks: Against a Dark Background
- David Gemmell: Stormrider
- John Steakley: Armor

Aloitetaan uusimmalla. Ostin tänään Tori.fistä Brandon Sandersonin yli 1200-sivuisen [i]Rhythm of Warin[/i] käytettynä kympillä. Hinnan päälle tuli vielä 5,90 euron postikulut. Kyseessä on isokokoinen nidottu laitos, eli kovakantisen kokoinen "trade paperback". Rhythm of War on marraskuussa ilmestynyt [i]The Stormlight Archive[/i] -hittifantasiasarjan neljäs osa. Ei mikään erityisen halpa ostos, mutta vastaava versio maksoi Akateemisessa uutena 24,95 euroa, kun vierailin Helsingissä pari viikkoa sitten.

- Guy Gavriel Kay: [i]A Brightness Long Ago[/i] (8,80 €)
- Lois McMaster Bujold: [i]Penric's Progress[/i] (6,40 €)
- David Drake: [i]The Storm[/i] (7 €)

Postimaksu oli 3,90 euroa. Kayn kirja on kovakantinen, muut kaksi pokkareita. A Brightness Long Ago on Bookyssa tarjouksessa sidottuna, ja siksi innostuin ostamaan sen. Penric's Progress on yhteisnide, joka sisältää kolme fantasiapienoisromaania. Draken scifiromaani on [i]Time of Heroes[/i] -sarjan toinen osa.

Ostin syksyllä George R.R. Martinin [i]Miekkamyrskyn[/i] kovakantisena Petri Hiltusen kuvittamana laitoksena Antikvaari.fistä. Hinta oli 15 euroa, ja päälle tuli 5,90 euron toimitusmaksu. Kirjan luvattiin olevan erinomaisessa kunnossa, ja se piti paikkansa. Tästäkin tuli aika kallis käytetyksi, mutta uutena kovakantinen laitos maksaa yli 40 euroa Suomalaisessa.

Nyt kun enää yksi puuttui, niin täytyi saada hyllyyn myös [i]Korppien kestit[/i] kovakantisena... Pari viikkoa sitten ostin sen helsinkiläisestä divarista. Hintana oli 20 euroa, mutta sain kahden euron vaihtohyvityksen eräästä luopumastani kirjasta. Olin kyseisen pokkarin ottanut vaihtohyllystä, eli en ollut maksanut siitä mitään. Korppien kestit ei ole niin hienossa kunnossa kuin ostamani Miekkamyrsky, mutta tämäkin on hyväkuntoinen kappale. Omistin molemmat suomennokset ennestään pehmeäkantisina, Miekkamyrskyn kahdeksi niteeksi jaettuna.

Samalla Helsingin-reissulla mukaani tarttui myös John Gwynnen [i]A Time of Dread[/i]. Ostin pokkarin Suomalaisen Kirjakaupan poistokorista viitosella. Teos avaa [i]Of Blood and Bone[/i] -nimisen eeppisen fantasiatrilogian. Tykkään Gwynnen edellisestä sarjasta [i]The Faithful and the Fallen[/i], ja tämä on jatkoa sille.

- Terry Pratchett: [i]The Bromeliad Trilogy[/i]
- Iain M. Banks: [i]Against a Dark Background[/i]
- David Gemmell: [i]Stormrider[/i]
- John Steakley: [i]Armor[/i]

Olen ketjussa puhunut siitä, että kerään Pratchettin Discworld-kirjoja kovakantisina. Bromeliad-trilogia ei ole Kiekkomaailmaa, joten sen pystyin hankkimaan yhteispainospokkarina. Gemmellin teos on [i]The Rigante[/i] -fantasiasarjan neljäs ja viimeinen osa. Olen lukenut sen ennestään, toisin kuin Banksin ja Steakleyn yksittäisiä scifiromaaneja.

Ostin marraskuun lopulla SPR:n Kontista Joensuusta kaksi käytettyä englanninkielistä pokkaria: Patrick Rothfussin [i]The Slow Regard of Silent Thingsin[/i] ja Adrian Tchaikovskyn [i]The Tiger and the Wolfin[/i]. Kumpikin maksoi puolitoista euroa. Rothfussin suomentamaton pienoisromaani on osa [i]Kuninkaansurmaajan kronikkaa[/i], ja olen lukenut sen kerran kirjastosta. Tuotteliaalta Tchaikovskylta en ole lukenut mitään. Hänen kirjansa avaa [i]Echoes of the Fall[/i] -fantasiatrilogian.

Aiemmin syksyllä ostin samasta myymälästä Bernard Cornwellin yksittäisen historiallisen romaanin [i]Azincourt[/i]. Kovakantisen suomennetun kirjan hintana oli 2,50 euroa.

Ostin loppuvuodesta yhden kirjan uudestaan, vain kansipaperin takia. Muutama vuosi sitten eräs antikvariaatti lopetti Joensuussa, ja tyhjennysmyynnissä kaikki kirjat olivat euron kappale. Poimin silloin Stephen Kingin ja Peter Straubin [i]Pimeyden talon[/i] ([i]Talismaanin[/i] jatko-osa) kovakantisena. Kirjasta puuttui kansipaperi.

Ostin eurolla outletista myös Conn Igguldenin [i]Sodan jumalat[/i] -pokkarin. Nyt omistan historiallista fiktiota edustavan [i]Keisari[/i]-sarjan kaikki osat suomennoksina: kaksi kovakantisina ja kolme pokkareina.

Kingiin liittyen... Minusta [i]Kuvun alla[/i] ei lukeudu miehen parhaisiin kirjoihin, enkä ollut ajatellut hankkia sitä kokoelmaani. Luin romaanin kirjastosta lainaamalla. Mutta näin joulukuussa kovakantisen hyväkuntoisen kappaleen Joensuun kirjaston vaihtokärryssä. Otin sen sitten hyllyyni, kun kerran ilmaiseksi sai.

Poimin nyt tammikuussa samasta kärrystä Arthur C. Clarken [i]2001 avaruusseikkailun[/i]. Kyseessä on suomennoksen ensimmäinen painos 60-luvulta, ja se on loistavassa kunnossa. Kansipaperikin on tallella hyväkuntoisena. Mutta kirja haisee voimakkaasti tupakalta.

02.03.2021
Pisania
Sain joululahjaksi Suomalaisen lahjakortin ja päädyin tilaamaan James Feltonin kirjan Sunburn - The unofficial history of the Sun newspaper in 99 headlines. Sillä oli toimitusaikaa 20-30 arkipäivää ja tänään se sitten saapui. Olin jo melkein unohtanut koko opuksen. Sattumalta hommasin tänään toisenkin kirjan. Tokmannilla oli myynnissä Vuoden uutistapahtumat kuvina -sarjan kirjoja. Katselin niitä jo tammikuussa, mutta silloin hinta oli liian korkea. Harmitti, koska minulla on muutama sarjan osa (kirjaston poistokappaleita) ja näiden myynnissä olevien kunto on aivan iskemätön vaikka vaikuttaisivat olevan alkuperäispainoksia. Missäköhän niitä on hillottu näin kauan? Enivei, hintaa oli enää 5€ joten ostin v. 1983 kirjan.
Sain joululahjaksi Suomalaisen lahjakortin ja päädyin tilaamaan James Feltonin kirjan [i]Sunburn - The unofficial history of the Sun newspaper in 99 headlines[/i]. Sillä oli toimitusaikaa 20-30 arkipäivää ja tänään se sitten saapui. Olin jo melkein unohtanut koko opuksen. Sattumalta hommasin tänään toisenkin kirjan. Tokmannilla oli myynnissä [i]Vuoden uutistapahtumat kuvina[/i] -sarjan kirjoja. Katselin niitä jo tammikuussa, mutta silloin hinta oli liian korkea. Harmitti, koska minulla on muutama sarjan osa (kirjaston poistokappaleita) ja näiden myynnissä olevien kunto on aivan iskemätön vaikka vaikuttaisivat olevan alkuperäispainoksia. Missäköhän niitä on hillottu näin kauan? Enivei, hintaa oli enää 5€ joten ostin v. 1983 kirjan.
02.03.2021
Ostin tällaisen setin kirjoja:
Myynnissä 30kpl 1990 - 2000 luvun Forgotten Realsm ja Dragonlance sarjan kirjaa.
Ostin tällaisen setin kirjoja:

Thialfi
"KiLLPaTRiCK" post=62993"Ostin tällaisen setin kirjoja:Kirjoituksia aiheesta:
Dragonlance-sarjan suositeltava lukemisjärjestys
Forgotten Realms -sarjan kirjat
[quote="KiLLPaTRiCK" post=62993"]Ostin tällaisen setin kirjoja:

Mitenköhän näitä kannattaisi ruveta lukemaan? En ole aikaisemmin kumpankaan maailmaan tutustunut tai siis lukenut yhtään kirjaa. Pitääkö hankkia joitain muita kirjoja alkuun, jotka ohjaavat näiden kimppuun? Tykkään lukea pitkiä fantasia-sarjoja läpi. Onko näistä jotain "oikeaa" järjestystä, josta voisin katsella, mitä puuttuu ja ostella vaikka antikoista loput ja aloittaa kahlaamisen näiden suossa. Kaikki apu otetaan kiitollisuudella vastaan.[/quote]

Kirjoituksia aiheesta:
[url=https://www.risingshadow.fi/artikkelit/fandom/37-dragonlance-sarjan-suositeltava-lukemisjestys]Dragonlance-sarjan suositeltava lukemisjärjestys[/url]
[url=https://www.risingshadow.fi/artikkelit/fandom/34-forgotten-realms-sarjan-kirjat]Forgotten Realms -sarjan kirjat[/url]
KiLLPaTRiCK
Oho! Onpas niitä paljon. Täytyykin tarkistaa mitä itselläni on. Lista päivitetty viimeksi 2007. Ei varmaan kukaan ota tehtäväkseen päivittää 2021 asti?
KiLLPaTRiCK
Näyttäsi olevan ainakin Dragonlance alku, joten siitä varmaan aloitan. Vai liittyvätkö maailmat toisiinsa ja pitäisi lukea ensin Forgetten Realms? Realmsistä on minulla hajanaisempi otanta kirjoja.
Darkki
Suosittelen aloittamaan Dragonlancesta nämä lukemiset :) Maailmat eivät liity toisiinsa muuten kuin ovat D&D:hen perustuvia.
Nämä olivat aikoinaan ainoat kirjat, jotka liittyivät löyhästi molempiin maailmoihin. En ole tosin DL/FR kirjoja lukenut sitten vuoden 2003, joten en tiedä uudemmista julkaisuista:
https://www.risingshadow.fi/library/book/306-murha-tarsiksessa (Dragonlance)
https://www.risingshadow.fi/library/book/181-murha-halruaassa (Forgotten Realms)
https://www.risingshadow.fi/library/book/489-murha-cormyrissa (Forgotten Realms)

haplotus
Dragonlance kannattaa aloittaa noista Kronikoista, kuten tuossa linkin takana on mainittukin. Eli ensimmäisenä Syyshämärän lohikäärmeet. Kronikoissa on esitelty monta myöhemmin keskeistä hahmoa, joten siksi perusteltua aloittaa siitä. Myös maailma ja rodut tulevat mukavasti tutuiksi.
Sen sijaan Forgotten Realmsin aloittaisin Jäätuulen laakso -trilogialla toisin kuin linkin takana ehdotetaan. Vähän tuo asia on makukysymys, mutta minusta tuilla trilogialla aloittamalla saa paremmin otteen maailmasta kuin aloittamalla Musta haltia -sarjalla. Musta haltia sijoittuu aikaisempiin vaiheisiin, mutta ei näitä kronologisesti ole hyvä lukea. Jäätuulen laakso on kirjoitettukin aiemmin, joten mikään pakko Musta haltialla ei ole aloittaa. Jäätuulen laakson ensimmäinen kirja on Kristallisauva.
Nuokaan mainitut kirjat eivät oikeastaan sijoitu molempiin maailmoihin. Ne ovat irrallisia tarinoita, jotka syventävät maailmaa johon sijoittuvat. Oikeastaan ei tule mieleen kuin yksi suomentamaton teos, jossa sekä Dragonlance että Forgotten Realms maailmat ovat esillä, mutta se ei ole millään tavalla tärkeä teos.

13.03.2021
FreakyMike
Ostin viime kuussa yhdestä nettidivarista noin 8 kilon satsin erilaisia kirjoja. Listassa on myös eräs Huutonetistä hankittu tietoteos, kaksi parikkalalaisen kahvion hyväntekeväisyyskirppikseltä ostettua kirjaa. Yksi löytyi ilmaiseksi paikallisen kirjaston eteisessä olevasta vaihtohyllystä, mihin asiakkaat saavat jättää omia kirjojaan joille heillä ei ole enää käyttöä.

18.03.2021
Jorma Isokukko
M.J. Edwardsin Kissing the Corona Virus ja Kissing the Corna virus vol. 2: the Second Wave.

13.04.2021
Nylkky
Pitkästä aikaa tuli antikvariaatissa käytyä ja mukaan tarttui Terry Pratchettin Valkoparta Karjupukki ja Herraskaistaväkeä kovakantisina.

Enää puuttuu 5 kirjaa kovakantisina niin Kiekkomaailma on kauniina kokonaisuutena kovakantisina [img]/media/kunena/emoticons/rs_grin.png[/img]
13.04.2021
Darkki
Tilasin Adlibriksen kautta Brandon Sandersonin Mistborn-trilogian kirjat, sekä uusimman Rhythm of War-kirjan The Stormlight Archiveen.
Tilasin Adlibriksen kautta Brandon Sandersonin [url=https://www.risingshadow.net/library/series/9452-mistborn]Mistborn[/url]-trilogian kirjat, sekä uusimman [url=https://www.risingshadow.net/library/book/54654-rhythm-of-war]Rhythm of War[/url]-kirjan The Stormlight Archiveen.
29.05.2021
Pisania
Luin jokin aika sitten Pauli Kallion sarjis-Finlandiapalkitun Ammatti: käsikirjoittaja ja sen innoittamana päätin vihdoin jatkaa alkutekijöissä olevaa Kramppeja ja nyrjähdyksiä -kokoelmaani. Tilasin Antikvaarin kautta sarjan osat 2 & 3 sekä 5 (siinä oli jopa omistuskirjoitus!) ja tänään kävin hakemassa osat 6 ja Kukkakauppiaan onnenpäivä Turun sarjakuvakaupasta. Hintaa tuli yhteensä 28€. Nyt kun saisi vielä nelososan jostain, niin sitten olisi kaikki vanhemman pään albumit koossa.
Luin jokin aika sitten Pauli Kallion sarjis-Finlandiapalkitun [i]Ammatti: käsikirjoittaja[/i] ja sen innoittamana päätin vihdoin jatkaa alkutekijöissä olevaa [i]Kramppeja ja nyrjähdyksiä[/i] -kokoelmaani. Tilasin Antikvaarin kautta sarjan osat 2 & 3 sekä 5 (siinä oli jopa omistuskirjoitus!) ja tänään kävin hakemassa osat 6 ja [i]Kukkakauppiaan onnenpäivä[/i] Turun sarjakuvakaupasta. Hintaa tuli yhteensä 28€. Nyt kun saisi vielä nelososan jostain, niin sitten olisi kaikki vanhemman pään albumit koossa.
28.08.2021
Wicked-Willie
Viime maanantaina tuli yllättävän paljon joutoaikaa töissä, niin lähdin City-centerin Rosebudiin ostamaan Alastair Reynoldsin Luiden hiljaisuuden. Samalla kertaa kassalle päätyivät myös Auringon ydin (Johanna Sinisalo), Zoo City - Eläinten valtakunta (Lauren Beukes) sekä koko Eteläraja-trilogia (Jeff VanderMeer). Tarpeetonta sanoakaan etten ole lukenut noista vielä ensimmäistäkään, nyt on menossa Ilmestysten avaruuden "kertaus" kun sain taannoin ostettua puuttuvan Sovituksen kuilun.
30.08.2021
Mallaspappi
Kävin jokin aika sitten vanhassa kotikaupungissani sijaitsevassa liikkeessä, joka myy halvalla vähän kaikenlaista kitsch-krääsästä ja värityskirjoista vanhoihin kirjoihin ja hyllypaperiin. Liikkeestä löytyy myös ihan kivan kokoinen sarjakuvahylly, josta löysin etsimäni sekä vähän enemmän. Löysin kolme albumia B. Virtasta, suosikkistrippisarjakuvaani, sekä Hellboy-albumin. Omasta näkökulmastani kultasuoni, ja budjettikin kiitti.
Kerroin toisessa ketjussa jo ostaneeni Hämeenlinnan keskiaikafestareilta omistuskirjoituksella varustetun kirjan. Tarkemmin: kyseessä oli Juha Jyrkäksen teos Tuliaika, ja kaupat syntyivät puhtaasti osuvan myyntipuheen ansiosta. Lyhyesti voin sanoa että minut on hyvin helppo houkutella ostamaan mitä hyvänsä jos mainitsee sanat omistuskirjoitus ja Rambo. Hyvin pelattu, Jyrkäs!

Muokannut Mallaspappi (30.08.2021)
02.09.2021
Makis
Torista löytyi myyjä, joka myi läjää Keltaisen kirjaston kirjoja sopivasti tästä läheltä. Ostin kaikki tarjolla olleet Vonnegutit, seitsemän kappaletta: Sähköpiano, Titaanin seireenit, Siniparta, Kalmasilmä, Hokkus Pokkus, Galapagos ja Hui hai, eli, Jäähyväiset yksinäisyydelle. Pitää varmaan ottaa ohjelmaan ostaa tuosta sarjasta muutkin Vonnegutin scifihtävät kirjat.
02.09.2021
KiLLPaTRiCK
Nyt tuli puskista. Siinä näkee, että aina voi oppia jotain uutta. Kun olen nähnyt nimen Vonnegut, olen ajatellut jotain Nobel/Tolstoi kamaa, jota en elämän rajallisuuden takia rupea kahlaamaan. SciFihtäviä kirjoja? Ja löytyi se Vonnegut myös Risingin kannasta. Ainakin Teurastamo 5 lähtee heti lukuun ja siitä varmaan näkee, miten lähtee uppoamaan. Tuonkin kirjan kuvittelin olevan keskitysleiri kuvaus... Että mies on oikein Amerikkalainen. Hävettää. Onneksi voi oman tietämättömyyden tunnustaa tänne nimettömänä.
04.09.2021
Wanda
Loistava Vonnegut-saalis!
Hieman jäänyt tänne päivittely, mutta kerrotaan nyt elokuun muutamat hankinnat. Heinäkuussa oli jo pitkään tiedossa ollut muutto, joten tähän astisen vuoden kirjahankinnat olin muutenkin typistänyt minimiin. Tuli shoppailtua Myyrmäen Fidassa ja Kierrätyskeskuksessa, sekä Kannelmäen Aino -kirpputorilla. Hintahaarukkana oli 1-4€.
Ernest Hemingway - Jäähyväiset aseille
-Tykästyin tänä kesänä Hemingwayhin. Muutaman punkkulasin kera oikein oiva illan seuralainen.
Peter Hoeg - Hiljainen tyttö
- Olen lukenut Hoegilta vain Lumen tajun, mutta muistan pitäneeni siitä ja tämä vaikutti kiinnostavalta
Leonie Swann - Ihmissutta ken pelkäisi
-Sain aikoinaan Swannin esikoisromaanin opettajaltani lahjaksi lukion päätyttyä, joten lienee aika ottaa selvää miten älykkölammas neiti Maple seuraavan pulmansa ratkaisee.
Brent Weeks - The Blinding Knife (Lightbringer #2)
-Tämän jättipokkarin (trade paperback) hankinta oli iloinen yllätys. Monet rapakon toisen puolen kirjatubettajat ovat intoilleet tästä, joten olen jo jonkin aikaa harkinnut trilogian tilausta. Nyt täytynee ensimmäinen ja kolmas osakin hankkia, vaikka sitten uusina internetin ihmemaailmasta.
Marjut Hjelt - Loitsujen kirja
-Hjeltin kirjat ovat aikaisemmin toimineet omien kirjoitusteni taustamateriaalina, pulitetun muutaman euron edestä uskon tästäkin vielä olevan hyötyä.
Jim Al-Khalili - Mustia aukkoja, madonreikiä ja aikakoneita
-Takakansi lupaili tiivistäen "aika ja avaruus 101 for dummies" joten olin myyty.
Löytöretki Kiinan keittiöihin
- Ruuanlaitto ja kirjojen keräily on lähellä sydäntäni, joten luonnollisesti keittiössä mikroaaltouunin paikalla on kasa keittokirjoja.
Loistava Vonnegut-saalis!

04.09.2021
Lightbringer on viisiosainen
[quote]
Lightbringer on viisiosainen[/quote]
05.09.2021
Morgan Blood
Sain syntymäpäivälahjaksi James Joycen Odysseuksen. Se oli todella hyvä lahja, sillä olen halunnut sitä jo pitkään, mutten ole saanut ostetuksi. Vieläpä tuo Keltainen kirjaston painos, niin se istuu hyvin hyllyyni. ns. tutkijapainokset ovat hienoja kaikkine alaviitteineen ja availuineen, mutta jo Günter Grassin kohdalla ärsyttää se, että Peltirumpu on sinä klassisena painoksena muiden kirjojen ollessa keltaista kirjastoa ympärillä.
Sain syntymäpäivälahjaksi [b]James[/b] [b]Joycen Odysseuksen[/b]. Se oli todella hyvä lahja, sillä olen halunnut sitä jo pitkään, mutten ole saanut ostetuksi. Vieläpä tuo Keltainen kirjaston painos, niin se istuu hyvin hyllyyni. ns. tutkijapainokset ovat hienoja kaikkine alaviitteineen ja availuineen, mutta jo Günter Grassin kohdalla ärsyttää se, että Peltirumpu on sinä klassisena painoksena muiden kirjojen ollessa keltaista kirjastoa ympärillä.
09.09.2021
LordStenhammar
Pistin ihan ex tempore Dyynin tilaukseen, kun tuossa etusivulla mainostettiin. Saiskohan siitä vähän puhtia kuolleeseen lukuharrastukseen. Dyynin maailmahan on mulle entuudestaan tuttu vain Amigan tietokonepelisarjasta, mutta varaudun viihtymään.
13.09.2021
Freyja
Tietysti hankin N.K. Jemisinin Viides vuodenaika -kirjan. Ostan koko trilogian, vaikka alkuperäiskielellä olenkin tullut lukeneeksi. Kestää luvun toistamiseen suomeksikin.
Lisäksi täydensin Terry Pratchett-kokoelmaani kahdella viimeksi ilmestyneellä, jotka ovat hieman odottaneet hankkimista. Tämä on varmaankin vähin määrä paperikirjoja mitä olen kesän aikana hankkinut, mutta olen penkonut Risingin tietokannasta vanhempaa kirjallisuutta ja käyttänyt kirjaston palveluja niiden saamiseksi luettavaksi.