Robin Hobb
Sivut: 1, 2, 3, 4, 5

Viimeisin kirjahankinta

07.01.2014
Elenna avatar
Suomalaisen alennusmyynnistä pitkällisen harkinnan ja vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen tarttui mukaan Julie Orringerin Näkymätön silta. En tiedä kirjasta muuta kuin sen, mitä takakansi kertoi: kyse on juutalaisten kohtaloista toisen maailmansodan aikana. Odotan lukemista innolla.

Joululahjakirjatkin voisin mainita: Dostojevskin Idiootti, jonka olen jo kertaalleen lukenut, mutta uusintakierros ei haittaa, sekä Roope Ankan elämä ja teot 2 -sarjakuvakirja. Don Rosan sarjakuvissa on sitä jotain, ja tämäkin opus sai sekä itkemään että nauramaan, vaikka kyse on ankkasarjakuvasta. Oikeasti, näitä kannattaa lukea.
09.01.2014
Cerasi avatar
Adlibriksen alesta tuli tilattua jo vähän ennen joulua Ransom Riggsin Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille sekä Hannu Rajaniemen Fraktaaliruhtinas. Neiti Peregrine on luettu, Fraktaaliruhtinas odottelee vielä :)
11.01.2014
w-a-r-i avatar
Jyväskylässä käydessäni kavereitten kanssa kierreltiin parit kirjakaupat, josta poistosta nappasin mukaani hintaan 2€ Profeetan ruusun 2 osan Pimeyden Paladiini :) Ja toisesta kaupasta tuli mukaan myös pajutyökirja...
11.01.2014
LongWalk avatar
Justin Cronin Linnake viime viikolla. Olin 9-10 päivää aikaisemmin ostanut Cronin Ensimmäinen siirtokunta joulun jälkeisestä alesta ja oli pakko saada heti lukea jatko-osakin...
21.01.2014
w-a-r-i avatar
Kirpparilta matkaan lähti mukaan etukäteissynttärilahjaksi avolta Le Guinn:n Maameren tarinat 1-3 yhteisnide :) ja samalla löytyi myös hauska tietokirja tyyppinen kirja - aiheenaan kivet ja fossiilit ^_^
tiarAnon avatar
Kovasti aina koitan olla ostamatta lisää kirjoja, kun edellisetkin on lukematta, mutta nyt oli sen verran hyvä tarjous, ettei malttanut jättää hyllyyn: Salman Rushdien Saatanalliset säkeet kovakantisena kolmella eurolla. Kirjakahvilan divari jaksaa aina yllättää laadullaan.
Formaldehyde avatar
Minäkin hankin vähän liikaa kirjoja suhteessa siihen, mitä oikeasti tulee luettua, mutta minkäs teet. Nämä ovat Adlibriksen alesta:

William S. Burroughs & Jack Kerouac: Ja virtahevot kiehuivat altaissaan
Beat-sukupolven suurten nimien yhteistyöprojekti ajalta, jolloin he eivät olleet vielä julkaisseet mitään. Fiktiivinen kuvaus tosielämässä murhaan johtaneista tapahtumista. Kirja näki päivänvalon vasta asianomaisten kuoltua.

Aldous Huxley: Tajunnan ovet & Taivas ja helvetti
Kaksi sanaa: The Doors.

Hubert Selby Jr.: Päätepysäkki: Brooklyn
En ole aiemmin lukenut Selbyä, mutta Unelmien sielunmessu on hänen kynästään lähtöisin ja Irvine Welsh on sanonut tämän teoksen innoittaneen häntä Trainspottingin kanssa.

Geoffrey Chaucer: Canterburyn tarinoita
Olen jo jonkin aikaa epäillyt, että varmin keino saada tämä edes joskus luettua on hankkia kirja omaan hyllyyn. Odotin paljon prerafaeliitti Edward Burne-Jonesin kuvitusta, mutta harmikseni sitä on hyvin niukalti.

Onhan tuossa vielä pari viime vuoden puolella kirjaston poistomyynnistä ostettua kirjaa. Esteettisistä syistä en erityisemmin välitä hankkia itselleni noita poistokappaleita, mutta nämä olivat edullisia (0,20e/kpl) ja kutkuttivat mielenkiintoani:

Hermann Hessen Rosshalde ja Joseph Bédierin Tristan ja Isolde. Paheksun suuresti sitä, että kirjastoni hyllystä suoraan näyttää löytyvän enää vain pari Hessen pääteosta, muut on myyty tai siirretty varastoon.
Morgan Blood avatar
Mario Vargas- Llosa - Keltin uni
Tiili on vuoden 2010 Nobel-voittaja, minua kiinnostava sellainen. Kirja käsittelee Roger Casementin elämää, joka oli Irlantilainen Kongoon konsuliksi lähtenyt aatteen mies, joka uskoi kolonialismin ilosanomaan ja seikkailuihin. Alkuperäiskansojen kohtelu sai hänet kuitenkin kuohuksiin ja hän teki suuren työn alkuperäisväestön olojen parantamiseen niin Kongossa kuin Amazonissakin. Hän koki itsensä myös vahvasti Iiriläiseksi (vaikkei koskaan kieltä oppinutkaan) ja lopulta hirtettiin vallankumouksellisena.

Kirja itsessään on hyvin kirjoitettu ja komea teos. Suosittelen teemasta kiinnostuneille.
w-a-r-i avatar
Tämän päivän kirpparikierrokselta lähti taas muutama kirja mukan :) Eoin Colferin Toivomuslista, jota oon katellu jo muutamaa otteeseen muualtakin, Dragonlancen Merihaltiat, johon en oo aikasemmin tutustunu, mutta noita halpoja tulee ostettua, perehdytään niihin sitten myöhemmin :P ja Harri Nykäsen Raid kokoelma nide, jossa on Raid, Raid ja paperiansa ja Raid ja Lihava mies... Kaksi ensimmäistä löytyy jo ennestään, mutta kolmatta ei joten ostoslistalle piti laittaa, koska tuon kirjan yksittäisnide on ihan hemmetin kallis :DDD

Mukaan tuli myös Anthony Harveyn Ihmisen esi-isät, Laila Eriksen: Puutöitä pihalle, ja Haxellin Nikkaroi kotiisi kaapit ja hyllyt.
24.01.2014
w-a-r-i avatar
Kotkan - Karhulan Suomalaisen kirjakaupan viimisenä päivänä jolloin kaikki oli jo ollut muutaman päivän -70%, piti käydä vielä vähän tarkistelemassa, ja kyllähän sieltä sitten lähti matkaan hintaan 2,5€ Bree Tannerin lyhyt elämä, tän olen jo lukenut muutamaan otteeseen, mutta en oo saanu aikaseksi sitä ostaa, mutta tohon hintaan uutena raaski sitteninvestoida :P

ja sitten englannin kielinen kirja uhanalaisista eläimistä :)
26.01.2014
Aavis avatar
Steve Jobsin elämäkerta. Onnellisesti pari vuotta myöhässä pahimmasta hälinästä, mutta entisenä nörttikoululaisena se jotenkin tarttui silti mukaan, sillä olen liian ihastunut Otavan pikkuiseen uudehkoon kirjaformaattiin. Mutta muut siinä ilmestyneet kirjat ovat joko täysin epäkiinnostavia tai jo luettu, joten en joutunut edes puhumaan itseäni ympäri, vau ::D
03.02.2014
w-a-r-i avatar
Kirpparikierroksella Mäntsälässä löytyi muutama kirja matkaan mukaan :) Suomalaiset perinnekasvit kirja, jota olen jo koulussa selaillut... Vaikutti ihan mielenkiintoselta. 3€

Kesäkukat, kirjanen, perussettiä, ei ihmeellinen. 0,50€

Ja Asterix ja gallialainen sarjakuva <3 :) 2,50€ Näitä vanhoja 70-luvulta tms on kiva lueskella :D
03.02.2014
Skie avatar
Adlibriksen aleja mainostettiin sen verran, että päädyin tilaamaan sieltä jokusen kirjan. Viime viikolla postista tupsahti:

Jaakko Hämeen-Anttila: Tuhannen ja yhden yön erotiikka 9,50€
Mondon matkaopas Rooma 6,50€
Mondon matkaopas Tokio 6,50€

Jos et pääse matkoille, ainakin voit haaveilla niistä...
04.02.2014

Elisa Kirja:
Stephen King; Hohto 4,90 €
04.02.2014
CthulhuBard avatar
Boris Hurtan & Tuomas Salorannan teos Ne ammoiset tuli löydettyä sievoiseen 8 euron hintaan yhdestä nettipuljusta ja odottelen postituksen saapumista kotiin suurella innolla.
05.02.2014
Nebu avatar
Dean Koontz: 77 Shadow Street
Terry Pratchett: I Shall Wear Midnight

Kummatkin ovat pokkareita jostain brittiläisestä kirjakaupasta, jonka nimestä ei muistikuvaa. Oli hyviä tarjouksia, ja nuo kaksi kirjaa maksoivat n. 10e yhteensä.

Koontzia siksi, että pidän sci-fin ohella myös kauhusta, ja hän on mielestäni erinomainen alan kirjailija.

Pratchettia siksi, että Kiekkomaailma.
Johanna avatar
Kävin Tukholman risteilyllä. Ostin kahdesta eri Tukholman kirjakaupasta Astrid Lindgrenin Mio min Mio ja Mats Stranberg & Sara Bergmark Elfgren Eld (kirjat makoivat paljon vähemmän kuin Suomessa).
Scartti avatar
Suomalaisesta kirjakaupasta lähti:
Beth Revisin Across the Universe: Matka alkaa 7,90€. Muistin, että on mun lukulistalla, joten tuolla hinnalla en voinut jättää hyllyyn.

Riikka Pulkkisen Vieras ja Totta 9,90/kpl
Muokannut Scartti (06.02.2014)
Veadela avatar
Kävin tässä maanantaina kirpputorilla ja silmiini osui neljä ensimmäistä J.K. Rowlingin Harry Potter-kirjaa. Kaikki olivat kovakantisia ja yhteishinnaksi tuli 17€
Kirjat olivat hyvässä kunnossa, sopivan hintaisia kukkarolleni ja pidän paljon Harry Potter-kirjasarjasta c:
celeblith avatar
Ostin kaverin kaverilta koko Laulut ja miekat- sarjan. Hän kun olisi muuten vienyt kirpparille. Ja minä olen ollut aikeissa lukea tämän sarjan uudelleen useaampaankin otteeseen. Kirjat olivat sen verran hyvässä kunnossa, melkeimpä uusia, että maksoin mielelläni enemmän kuin mitä hän olisi kirpparilla niistä pyytänyt :smile:
07.02.2014
StaCa avatar
Ei varsinainen hankinta, vaan mutkan kautta minulle päätynyt: NoViolet Bulawayo - Me tarvitaan uudet nimet.
Nyt odottelee tuossa hyllyssä, että saan muita alta pois. Komia kansi, pirteä kuin mikä.
07.02.2014
Johanna avatar
Löysin Hietsun Kierrätyskeskuksesta David & Leigh Eddings Lännenvartijat 1€urolla. Myyrmäen Fidasta löysin Terry Pratchett Noitasiskokset 1,80€urolla. Myyrmannin Divarista ostin Pichi Pichi Pitch 4 & 5 sekä Maaginen suklaapuoti 1 mangat.
08.02.2014
Celestine avatar
Steampunk-antologia (toim. J.S.Meresmaa ja Markus Harju): Koneita ja korsetteja, hinta uutena 15 €. Sain omistuskirjoituksen kirjaan Meresmaalta ja Magdalena Hailta :heart:
13.02.2014
celeblith avatar
Patrick Rothfuss: Tuulen nimi.

Ihastuin tähän kirjaan niin, että päätin hankkia sen ihan omaan kirjahyllyyni, jotta minulla on mahdollisuus lukea kyseinen kirja uudelleen heti kun mieli tekee. Juuri palautin kirjastoon tämän kirjan ja sain heti omani samanapäivän postista :lol:

Kakkos osan suomennusta saa vielä odottaa, mutta onneksi kirjastosta löytyi englanninkielinen versio :cheesy:
14.02.2014
The Big Bad Wolf avatar
Cassandra Claren Langenneiden enkelten kaupunki pokkarina kympin Suomalaisesta. Täytynee nuokin lukea uusiksi maratoonina (välittömästi kun eräs nimeltämainitsematon henkilö suvaitsee palauttaa kolmosen.)
Takaisin ylös