Kategoria: Leirinuotio | 1 viesti | 18 lukukertaa
Kategoria: Konserttisali | 254 viestiä | 133,6 t lukukertaa
Vastannut: LordStenhammar, 05.07.2026
Mikä sinua potuttaa nyt?
Diara
Meillä oli koululla tarjolla valmis opinnäytepohja, jossa oli kaikki rivitykset, sisennykset, otsikkotasot ja ne sivunumeroinnit valmiina paikoillaan. Kansilehtikin oli logoineen ja asetteluineen valmiina. Ei se silti kunnolla toiminut, sain ensimmäisellä yrityksellä otsikkojen numeroinnit ihan sekaisin, kun yritin lisätä uusia otsikoita. Koko systeemi meni siis niin solmuun, että lopulta latasin pohjan uudelleen ja tein koko homman uusiksi. Word oli jatkuvasti sitä mieltä, että luvun 2.1 jälkeen tulee 3.1, 4.1 jne. eikä suinkaan sitä 2.2, jonka olisin halunnut. Kun lopulta sain pakotettua sen 2.2 -luvun paikoilleen, seuraava numero oli Wordin mielestä 3.2 eikä 2.3. Meni lievästi sanottuna hermo. Onneksi tekstiä ei vielä siinä kohtaa ollut, mutta olisihan ne copy-pastella saanut siirrettyä. Työn loppupuolella tappelin sitten sivunvaihtojen kanssa, varsinkin sisällysluettelossa Wordini oli sitkeästi sitä mieltä, että on ihan ok laittaa luettelon viimeinen rivi kokonaan uudelle sivulle. Minä taas en ollut samaa mieltä asiasta, ja tunti jos toinenkin meni siinä tappelussa. Yhdelle sivulle en koskaan sisällysluetteloani saanut, mutta onnistuin jakamaan sitä niin, että sain toiselle sivulle muutaman rivin lisää.
Piru Naiseksi
Miksei ohjelmiin sinänsä sisällytetä riittävää käyntönopastusta hakusanoineen? Niin, ja miksi pähkäilen tuota täällä sen sijaan, että naputtelisin tulikivenkatkuisia nootteja suunnittelijoille?
Niin, kerkisin suoltaa ja postata tämän viestin. Sitten vierailin eräällä sivustolla, jonka avuin pyydystelen myös keikkoja. En ollut aikoihin päässyt sinne, sillä toimiva käyttäjätunnus+salasana -yhdistelmäni oli kadonnut muistitikkujeni uumeniin mitä vaikealöytöisimpiin paikkoihin. Kokeilin ja sain ohjelmalta tylytystä. Kyllästyin. Tänään viimein poimin Sen Oikean seesamisanan ja pääsin sivulleni. Sieltä löytyi kaksikin pikaviestiä, samalta kuvausrupeaman tarjoajalta, kumpainenkin huhtikuulta 2014!!! En ollut muistanut tarkistaa tuota nimenomaista sivustoa, eikä sieltä lähetetä muistutuksia yksityisviesteistä.
Nolona vastasin vuodentakaiseen huutoon. Koin toimen kohteliaaksi, parempi myöhään. Selitin, mistä on kyse. (Sivuston ohjeissa mainitaan, että viesteihin tulee antaa edes kieltävä vastaus. En olisi uskonut itse syyllistyväni tällaiseen laiminlyöntiin!
Mieleeni tuli viestintä tähtienväliseltä avaruusalukselta: se olisi tämäntapaista.
Itse taistelen sivunumerointiohjelmatyylimyllyjä vastaan silloin, kun viimeistelen suollostani lähetettäväksi kilpailuun, jonka säännöt edellyttävät tietynlaista sivunumerointia tuotokseen. Koska käytän kirjaston koneita, saan yleensä pätevät ohjeet henkilökunnalta. Mutta joskus heilläkin menee virtuaalisesti sormi suuhun, niin hankalaa puuha oudokseltaan lienee. Ja kun oppii käyttämään näitä hienouksia tietynvuotisin ohjelmin, niin eikös juuri kyseistä osaa ohjelmassa taas muuteta - MUKA yksinkertaisemmaksi! :evil:

Angrod
Kokeilin nyt tehdä tuon numeroinnin oikein.
Jotain ihmeellistä sekoilua (Puolikuun kuvaileman kaltaista) tuosta helposti näyttää seuraavan.
2. Muotoile sivunumerot alkamaan 1:stä (ei edellisestä osasta)
3. Valitse erilainen ensimmäinen sivu (eli poista numero näkyvistä ensimmäiseltä sivulta)
4. Jaa asiakirja osiin (ensimmäisen sivun jälkeen tulee alkaa toinen osa)
Nyt sekä osan 1 (ensimmäinen sivu) ja osan 2 (toisesta sivusta eteenpäin) aloittavilta sivuilta pitäisi puuttua sivunumero, ja numerointi alkaa kakkosella kolmannelta sivulta eteenpäin.
Toimintajärjestyksestä poikkeaminen aiheutti heti ongelmia
Toimintajärjestyksestä poikkeaminen aiheutti heti ongelmia
Kokeilin nyt tehdä tuon numeroinnin oikein.

…

Toimintajärjestyksestä poikkeaminen aiheutti heti ongelmia :roll:.
Ansa
Olisiko mahdollista, että koulussa ja kotona on käytössä eri versio Wordista? Olen huomannut, että doc(x) ei tykkää toimia kunnolla, jos käyttää vanhempaa versiota tai ihan eri ohjelmaa sen muokkaamiseen.
Oma potutuksen aiheeni taas koostuu ihmisten välinpitämättömyydestä koulutusta kohtaan: jos sinua oikeasti nukuttaa, niin mene kotiin nukkumaan. Ei tunteja ole tehty sitä varten, että nuokutaan menemään. Itsekin väsyneenä yritän keskittyä, koska sentään haluan tehdä jotain koulutukseni eteen sen sijaan että jättäisin mitään tekemättä tai keskittymättä tunnin aiheeseen. Senkin vuoksi, että ehkä/mahdollisesti/toivottavasti pääsen Tampereen yliopistoon opiskelemaan... ärh.

Piru Naiseksi
Ansa, onko koulussa läsnäolopakko? Jos näin on asia, niin silloin edes jotenkin ymmärrän tuntien kuluttamisen nuokkuiluun. Jos ei, niin nukkumapaikka on muualla. Opetukseen osallistuminen torkkuen on epäkohteliasta etenkin luennoitsijaa kohtaan, antaahan se viestin: puhu, mitä puhut, minä uneksin omiani.

Puolikuu
"Diara"Meillä oli koululla tarjolla valmis opinnäytepohja, jossa oli kaikki rivitykset, sisennykset, otsikkotasot ja ne sivunumeroinnit valmiina paikoillaan. Kansilehtikin oli logoineen ja asetteluineen valmiina.Tämä kuulostaa järkevältä. Vaikka eihän sekään sitten toiminut aivan niin kuin piti.
"Piru Naiseksi"Eikö koulussa osattu neuvoa, miten sivunumerointi järjestetään juuri kyseisessä ohjelmaversiossa?Ei. :/ Nyt kaikki kamppailevat erikseen saman ongelman kanssa. Uskomatonta kyllä, sain sivunumeroinnin vihdoin toimimaan. Säästän tämän tiedoston pohjana tuleville sivunumeroinneille.
Mitä nuokkumiseen tulee, minulle tapahtuu sitä aina välillä, vaikka kuinka haluaisin pysyä hereillä. :neutral: Muistiinpanojen kirjoittaminen pitää yleensä virkeänä. Nyt kun todella monilla on läppärit mukana luennoilla olen huomannut, että ihmisillä saattaa olla wordin vieressä Facebook auki. Tai sitten surffailevat koko luennon ajan netissä. Jos kerran tulee paikalle, kannattaisi mieluummin yrittää keskittyä asiaan.
[quote="Diara"]Meillä oli koululla tarjolla valmis opinnäytepohja, jossa oli kaikki rivitykset, sisennykset, otsikkotasot ja ne sivunumeroinnit valmiina paikoillaan. Kansilehtikin oli logoineen ja asetteluineen valmiina.
[/quote]

[quote="Piru Naiseksi"]Eikö koulussa osattu neuvoa, miten sivunumerointi järjestetään juuri kyseisessä ohjelmaversiossa?[/quote]

River
HiistuJollei jotain ihmeellistä tapahdu, ei ole kesäksi työtä. Yhteen haastatteluun sentään pääsin, mitä sitäkin pidän jonkinmoisena saavutuksena, mutta sieltäkin tuli viime viikolla tieto, että valinneet toiset henkilöt, joiden koulutus ja kokemus paremmin vastaa juuri sitä käytännön tehtävää. Kovasti harmittaa, koska omasta mielestäni olisin ollut varsin hyvä henkilö tehtävään ja olisi ollut kiinnostava ja tulevaisuudenkin kannalta hyödyllinen työ.Tämä on niin tätä. Mutta älä lannistu, et ole ainoa, jota ei huolita edes kesätöihin.
No, syksyllä tulee kuitenkin tuomio kahdesta työpaikasta/mahdollisuudesta, joten siihen asti eletään kuten ennen ja eipä tässä tähänkään asi suuren suurta hätää ole ollut. Ei yksi työ määritä mun koko elämää ja arvoa ihmisenä, vaikka mediasta ja päättäjiltä tuppaa viestiä, että olet "goor for nothing", ellet ole vakkariduunissa. Pahapa sitä duunia on tehdä, ellei duuneja ole, right? Itse olen tehnyt myös noita vapaaehtoishommia seurakunnalle, mutta ei niistä ole ollut mitään hyötyä vakkariduunin haussa, ei oikeasti.
Ja onhan tuo lasten kasvatus jo aika iso duuni: 24/7 ilman lomia ja mitään arvostusta ei saa yhteiskunnalta, koska parempi olisi tyrkätä skidit heti syntymän jälkeen tarhaan, koska kotona oleva nainen on laiska paska ja yhteiskunnan elätti. No yhteiskunnan tulevia toivojahan tässä vain kasvatetaan ja yritetään heille takoa päähän jotain moraalisia ja eettisiä oppeja, ettei tulisi omista pennuista sellaisia sekopäitä, mitä tuolla kaduilla näkee ja jotka OIKEASTI ovat rasite kaikille ja vievät verorahoja siinä muodossa, että tarvitaan lisäresursseja mielenterveys- ja päihdetyöhön muusta puhumattakaan. Mutta ei se ole tärkeää.... eihän?
[quote="Hiistu" post=31667]Jollei jotain ihmeellistä tapahdu, ei ole kesäksi työtä. Yhteen haastatteluun sentään pääsin, mitä sitäkin pidän jonkinmoisena saavutuksena, mutta sieltäkin tuli viime viikolla tieto, että valinneet toiset henkilöt, joiden koulutus ja kokemus paremmin vastaa juuri sitä käytännön tehtävää. Kovasti harmittaa, koska omasta mielestäni olisin ollut varsin hyvä henkilö tehtävään ja olisi ollut kiinnostava ja tulevaisuudenkin kannalta hyödyllinen työ.

Ongelmana kai on, ettei ole olemassa mitään oikein ns. omaa keskeneräistä koulutusta vastaavaa kesätyötä, enkä osaa tehdä juuri mitään käytännöllistä. Tai siis osaisin varmasti, koska kykenisin oppimaan, mutta kukaan ei vain usko. Eikä tarvetta uskoa. :sad:[/quote]

Tämä on niin tätä. Mutta älä lannistu, et ole ainoa, jota ei huolita edes kesätöihin. :smile: Mulla on maisterin paprut ja työkokemusta monelta taholta ja näiden kautta käyty erillisiä tehtäviin soveltuvia koulutuksia, mutta silti en pääse edes kesätöihin uutisoimaan bussipysäkkien yleiskunnosta tai muusta polttavasta, koska niistä raportoimaan otetaan mieluummin AMK:in käyneitä, vaikka heillä ei olisi työkokemusta. :smile: "Always look on the bright side of life... di-di-di-di-di-di-di-dii..." :smile:

pihlajapuu
RiverJa vielä ns. perusduuneista, Suomessa on juuri se suuri vika, että ns. yksinkertaisinkiin hommiin vaatimalla vaaditaan jokin spesifikurssi ja jos sitä ei ole suoritettu, niin ei ole mahkua saada paikkaa. Siis tyyliin lampunkin vaihtamiseen tarvitaan suunnilleen joku kahden päivän "Lampun vaihtamisen turvakoulutus" tms. Kurssin hinta 250 euroa tms., joka pitäisi omasta pussista pulittaa. Joo-o. Miksei tuollaisia pikkutehtäviä voi vain opettaa max. puolessa tunnissa uudelle työntekijälle? Miksi?Koulutus generoi lisää koulutusvaatimuksia. Eli kun on tarpeeksi porukkaa, jolta löytyy tietty koulutus, voidaan koulutus asettaa vaatimukseksi, vaikka se ei olisi työtehtävän kannalta välttämätön. Sitä odotellessa, milloin työpaikkailmoituksissa aletaan aktiivisesti hakea tohtorin tutkinnon suorittaneita maistereiden sijaan, kun heitäkin alkaa vähitellen olla aika paljon.
Ja media-alan töistä; pieniin medioihin lehtipuolella haettaessa taitaa palkkaus vaikuttaa myös jonkin verran - pitäisi mieluiten saada harjoittelija (ilmainen tai halpa) kuin ihminen, jolla on "liikaa" työkokemusta tai tutkinto -> pitäisi maksaa täyttä palkkaa.
Niin ja potuttaa se, että huomenna kaksi tenttiä, ja en ole ehtinyt lukea kumpaankaan kunnolla. Ja toisesta en oikeastaan tiedä edes, mitä pitäisi lukea...
[quote="River" post=31728]Ja vielä ns. perusduuneista, Suomessa on juuri se suuri vika, että ns. yksinkertaisinkiin hommiin vaatimalla vaaditaan jokin spesifikurssi ja jos sitä ei ole suoritettu, niin ei ole mahkua saada paikkaa. Siis tyyliin lampunkin vaihtamiseen tarvitaan suunnilleen joku kahden päivän "Lampun vaihtamisen turvakoulutus" tms. Kurssin hinta 250 euroa tms., joka pitäisi omasta pussista pulittaa. Joo-o. Miksei tuollaisia pikkutehtäviä voi vain opettaa max. puolessa tunnissa uudelle työntekijälle? Miksi?[/quote]

26.04.2015
Potuttaa (okei, rehellisesti sanottuna vituttaa) ihmiset, joilla ei ole mitään organisointikykyä tai kokemusta aiheesta, mutta silti kova tarve päästä järjestämään ja päättämään asioista.
28.04.2015
Puolikuu
Kaksi asiaa: Yliopiston Iso pyörä- tutkinnonuudistamisohjelma, joka vaikuttaa olevan aika p*rseestä.
Kohudosentti. Voisiko joku oikeasti vaientaa kyseisen äijän?
Kohudosentti. Voisiko joku oikeasti vaientaa kyseisen äijän?

Kohudosentti. Voisiko joku oikeasti vaientaa kyseisen äijän? :angry:
29.04.2015
Laine
Mun nenäkoru otti ja irtos yön aikana ja aamulla se oli ummessa. Mukavin herätys ikinä.
04.05.2015
sinidean
Tämän päivän järkytys sarjassamme First World Problems: "TVkaista on kärsinyt korjaamatonta teknistä vahinkoa. Emme pysty tuomaan sitä takaisin." Apuva!! Mitä mää nyt teen?? Pitääkö mun alkaa katsoa tv-ohjelmia suorana? Tähän asti on kaikki ohjelmat menneet automaattisesti talteen TVkaistan kautta ja katsonut olen jälkikäteen milloin ehtinyt. Puhumattakaan siitä, että olen saanut esim. leffoja/huippusarjoja siirrettyä koneelle ja poltettua itselle. Elämä hankaloitui just asteen verran. Höh. Ärsyttää. :huh:
06.05.2015
LunaJei
Se tunne kun löytää hedelmäkorista omenan, josta on puraistu pala. HAUKATTU. JA LAITETTU VÄÄRIN PÄIN TAKAISIN. Miksi, rakas asuintoverini, miksi?
07.05.2015
Piru Naiseksi
istun taas kirjastossa seikkaillen maailmanlaajuisessa verkossa. Pidän kirjastossa netteilemisestä, sillä se on sosiaalisempaa puuhaa kuin tismalleen vastaava askarrus kotona. (Kotikoneistoni on sitä paitsi sangen elähtänyt ja puutteellinen, enkä pysty sen avuin tekemään kaikkea haluamaani, osaamaani.)
Tovinen sitten tutkin ns. Naamakirjaan lähettyjä, hupaisia kuvia koomisine teksteineen. Ei siinä voinut kuin nauraa hohottaa.
Mutta vastapäiselle koneelle asettunut nuori nainen hermostui: "Viittiks olla nauramatta", hän sanoi.
Nyt ei tässä sitten uskalla edes hymähdellä. Ymmärrän toki, että muitten touhuilu tai tunnereaktiot voivat häiritä tarkkaa keskittymistä vaativaa työtä. Haittaavat ne muuten minuakin mutta en silti viitsi huomauttaa, jos äänenpito ei jatku äärettömiin tai ole aggressiivista tai minulta huomiota vaativaa, kuten jatkuvaa kyselyä niin, että annetut vastaukset eivät tunnu menevän ns. perille.
08.05.2015
Puolikuu
Miksi olen huono pitämään yhteyttä ihmisiin? :neutral: Erakoituminen on liian helppoa ja viestien lähettäminen ihmisille vain vaikempaa mitä enemmän aikaa kuluu.
11.05.2015
Strato
Tänään ei mikään onnistu, ensin unohdin tenttiin mennessä ottaa mukaan lompakon jossa oli sekä opiskelijakortti, että henkilöllisyystodistus. Ehdin juuri ja juuri tenttiin ajoissa. Nyt illemmalla ajattelin tehdä wienin leikkeitä viime viikolla loppuviikosta ostamastani lihasta. Parasta ennen-päivä oli tänään ja yllätyksekseni liha olikin oikeasta säilytyksestä huolimatta mennyt pilalle :neutral: Ja ehdin jo rikkoa kananmunat ja laittaa jauhot valmiiksi... Nyt sitten koitetaan pelastella ne lettuja tekemällä, toivottavasti edes tämä onnistuu.
12.05.2015
HourglassEyes
Ei pitäis valittaa, kun on töitä, mutta pakko on vähän vinkasta, kun tässä joutuu olosuhteiden pakosta painamaan 9-10 tuntisia päiviä koko ajan. Herätys aamulla ennen kasia on muutenkin aamuuniselle katsaus helvettiin, töissä pitää olla ysin jälkeen. Kotona olet seiskan, puoli kasin aikoihin. Ehdit suunnilleen syömään ja tarkastamaan sähköpostit ja facen, kun olo alkaa vetämään petin puolelle. Yrität kuitenkin ottaa edes sen pari tuntia itsellesi, kirjalle. Se onkin varmaan ainut asia, joka edes jotenkin pitää minut järjissäni tällä hetkellä. Tänään vielä ekstra stressiä, kun Suomen peli tulee, sillä tässä rapussa ei varmasti nuku kukaan ennen kuin peli on ohitse. Ei tarvitse telkkaa avata, naapurista kuulee kyllä oikein hyvin miten tilanne etenee...

12.05.2015
Saki
Oikeastaan mikään ei tunnu kivalta tällä hetkellä. :neutral: Kaikki on ärsyttävää ja kaikki menee pilalle. Parturissa käyntikään ei mennyt ihan putkeen enkä ole kovin tyytyväinen lopputulokseen, mutta ehkä sekin vain johtuu nykyisestä tilastani ja alan nähdä tyylini pian uudessa valossa. Vihaan näitä päiviä. :angry:
14.05.2015
Diara
Puhelin käynnistää itseään jatkuvasti uudestaan. Välillä se pysyy monta tuntia päällä, nyt se on tunnin sisään käynnistynyt uudestaan 8 kertaa. En saa sitä pysymään päällä edes sen vertaa, että saisin siihen tehdasasetukset palautettua. Kaiken päälle minulla ei todellakaan olisi varaa ostaa uutta puhelinta jos se tehdasasetusten palautus ei auta (jos siis joskus pääsen tekemään sen). Onneksi sentään minulla on erillinen herätyskello, joten ei tarvitse pelätä sitä, että puhelin ei herätä aamulla töihin.
15.05.2015
Kutsuin meille huomiseksi työkavereita kylään, ja vaikka tarkoitus olisikin viettää piknikkiä tuossa meidän pihallamme, varmaan jokunen kuitenkin käy myös sisällä... enkä ole jaksanut siivota kunnolla. En vain ole pystynyt. Vituttaa ja vähän hävettääkin. :huh:
15.05.2015
Dúath
Läppäri lähti huoltoon ja on siel varmaan vähintään kaksi viikkoa -_-" orpo olo..
Mut sitäkin enemmän nakertaa et avomies ei suostunu lähteen tänään oleval AHOLAn keikal :evil: