Darkki avatar
Leirinuotio
Vastannut JennaK · 02.10.2026 · 6 viestiä · 152 lukukertaa
Satama
Vastannut Melian · 30.09.2026 · 1928 viestiä · 227,1 t lukukertaa

Mitä aivan muuta ostit viimeksi?

Emelie avatar
Minustahan alkaa kuoriutumaan oikea kodinhengetär, niin hassulta kun se tuntuukin. :p Nyt kun meillä on vihdoinkin pöytä, johon voi laittaa pöytäliinan, niin pitihän sitä pöytäliinavarastoa kartuttaa. Finlaysonilla on aivan mahtavia kuoseja tällä hetkellä. Yksi suosikeistani on Elefantti-kuosi, jota saa useassa eri värissä (tai myös tosi värillisenä). Musta versio siitä valikoitui yhdeksi pöytäliinaksi (meillä on harmaata Elefantti-kuosia suihkuverhossa). Samalla ostettiin teemaan sopiva vihreä Elefantti-tyyny. Toinen pöytäliina tuli ostettua sitten Vaellus-kuosissa. Jännä nähdä miten tuon kankaan keltainen sopii meidän vihreisiin seiniin.
Piru Naiseksi avatar
Muutaman päivän ajan olin haeskellut marseillesaippuaa - sitä, jota ammoin myytiin isoina, muovikääreiseen kietaistuna palana. Muinoin hankkimani kimpale on nyt huvennut pariksi naisen sormen suuruiseksi tangoksi, joten oli tarpeen hankkia uusi erä niin nyrkkipyykkiin kuin nyrkkien pyykkäämiseen kätevää pesuainetta. Mutta tuota saippuaa ei näkynyt myytävän enää missään!
Kiersin lähes kymmenen päivittäistavarakauppaa ja totesin niiden pesunestevalikoimat runsaiksi ja tankosaippuavalikoimat olemattomiksi - muutamaa kasvojen pesuun tarkoitettua tuotetta lukuunottamatta. Kummastutti ja ajattelutti: näinkö muoti ohjaa meitä myös arkisten pienten kulutustavaroitten käytössä! Myydään vain tietyntyyppisiä tuotteita, ja kun joku on haluton niitä käyttämään vaan etsii muuta, levitellään käsiä ja myydään ei-oota. Kauppias vetoaa usein kysynnän vähäisyyteen. Tiedän olevani dinosauristinen kuluttaja mutta silti petyn aina, kun vanha tuttu tuote on poistunut keskuudestamme.
Tänään kävin vielä yhdessä ekomyymälässä saippuaa etsimässä. Ja sieltä löytyi! Tosin ei tuote sielläkään ollut paraatipaikalla, vaan lymysi hyllyssä lattianrajassa, mutta myyjä auttoi.
Sitkeys palkittiin.
Vael avatar
Niinkin jännittäviä asioita kuin kulmavahaa ja kynsilakkaa. Kynsilakat olivat pieni syntinen spontaanilöytö kassajonossa, Essietä alennuksessa. Ostin oranssihtavaa persikanväristä uuden pullon samanlaisen tilalle, jonka sain kesällä 2013. Onneksi sitä sävyä oli vielä :) Toinen on liila, enkä ihan osaa sanoa onko hot or not. Tai siis että näyttääkö mun sormet ruumiin sormilta. Vähän eksotiikkaa arkeen.

Sitten tein käänteisesti eli palautin Zalandolle 2 reppua. Omaan taloustilanteeseen pitäisi olla siis elvyttävä vaikutus odotettavissa :)
10.03.2016
HourglassEyes avatar
Suomiksessa on palapelit (ja lasten ja nuortenkirjat) tän viikonlopun tarjouksessa kantiskortilla -15%. Olen tässä jo jonkin aikaa himoinnut uutta palapeliä, sopivaa kuvaa vain ei ole tullut vastaan. Maisema-aiheet ja kaupungit ovat niin tylsiä. Tänään löysin aika upean näköisen 1000 palan susiaiheella. Kuvassa on uros ja naaras viiden pennun kanssa metsäaukealla, ihastuin heti! - Ja aloitinkin heti kokoamisen kotiiin päästyäni :grin:
Emelie avatar
Aloitin aktiivisen salillakäynnin varmaan jo 3-4 vuotta sitten, mutta vasta nyt sain aikaiseksi ostaa itselleni kunnon treenikassin. Osittain pakon sanelema ratkaisu, koska vaihdoin käyttölaukkuni selvästi pienempää, enkä enää pysty helposti sijoittamaan osaa tarvittavista kamppeista sinne. Mutta nyt on treenikassi, ja vielä ihan siedettävän kokoinenkin.
Puolikuu avatar
Ostin tänään Intersportista hyppynarun ja olen niin iloinen kun mietin, miten menen huomenna sillä hyppimään! Tällaista kapinetta mulla ei olekaan moneen vuoteen ollut. Ala-asteella mulla oli mielestäni ihan superhieno hyppynaru, joka oli pitkä venetarvikeliikkeestä ostettu köysi, sillä oli hyvä hyppiä porukalla. Tää nyt ostamani on tosin jotain muovia, niin sillä voi hyppiä nopsaan.
Dyn avatar
Kävin kaupassa ja ostin muiden ostosten ohessa pyykinpesuainetta. Tämä kuulostaa normaalilta ja tavalliselta, mutta äh, olipa vaikeaa! Tuo lähi-supermarket täällä Lontoossa nimittäin myy ihan miljoonaa laatua hajustettuja pesuaineita ja lisäksi sellaisia, joissa on huuhteluaine samassa - niin ikään hajustettu. Enkä tasan halua saati sitten pysty käyttämään hirveän voimakkaita hajusteita, eikä viitsisi nyt kokeillakaan, kun tuo vaatteiden pesu itsepalvelupesulassa ei ole niin triviaalia kuin kotona.

Varmaan kymmenen minuutin hyllyjen selaamisen ja tuotteiden lukemisen jälkeen löytyi yksi (kallis!), joka mainosti jollain brittiläisellä allergiatunnuksella olevansa herkälle iholle sopiva ja vähän mitään ylimääräistä sisältävä. Tuotetta suositeltiin erityisesti vauvanvaatteiden pesuun. Toivottavasti on nyt sopiva sitten meikäläisellekin.

Yleensä ostan nimenomaan tummille vaatteille tarkoitettua pesuainetta, jossa ei ole valkaisuainetta, mutta tämä hajusteettomuus sai nyt kyllä väistyä tuon tarpeen tieltä. :sad:
Vael avatar
Aika jäätävästi tavaraa uuteen asuntoon muuton yhteydessä. Vessaan matto, wc-harja, roskis, suihkuverho ja säilytyskuppi tavaroille, ja sen lisäksi sänky, vaatekaappi, lakanoita, kattiloita, paistinpannu, ämpäreitä ja rättejä, pyyhkeitä ja laatikoita sängyn alle. En olisi noita luonnollisesti itse pystynyt kustantamaan, mutta minulle ne joka tapauksessa ostettiin :) Ja koska muut astiat kuin mukit on ilmeisesti aika turhia, vielä kolme muumimukia. Ja vielä pyykkipoikia, veitsiä ja paljon ruokaa.

Lisämainintana viikon takainen keltainen Kånken. Se on vaan niin ihana. Murrettu keltainen, ei sellainen räikeä.
sinidean avatar
Meidän Stiloon uudet kesärenkaat (Goodyearit tällä kertaa) ja vanteet. Vielä on nastat alla, mutta varmaan nyt viikonloppuna vaihdan. Normisukupuolirooleista poiketen meidän perheessä auton huollot hoidan minä. ;) Seuraavana ostoslistalla olisi jotkut siistin näköiset pölykapselit.
Dyn avatar
Ostin Clarksilta uudet kesäkengät, sellaiset vähän tukevammat ballerinamalliset nahkakengät. Tuntuivat mukavalta jalassa ja ulkonäkö ihan asiallinen, mitä nyt pienet nätit rusetit edessä. :smile: Hintaa oli jonkin verran enemmän kuin alunperin ajattelin noihin käyttäväni, 45 puntaa, mutta kivojen 7,5 koon kenkien löytäminen näyttää olevan sen verran työn alla ja enkä nyt oikeastaan jaksanut enempää enää metsästääkään, joten mukaan lähtivät. Eikähän noilla taas kesän tai pari lampsi.
16.04.2016
Strato avatar
Ostin Lenovon läppärin. Aiemmin valittelin tämän vanhemman läppärin uhkaavaa käyttäytymistä ja vanhemmillekin mainitsin asiasta. Isä sitten totesi, että parempi hankkia uusi nyt kun vanhakin vielä jotenkin toimii, ettei sitten käy niin, että vanha hajoaa ja tarvitsisi kipeästi uutta konetta. Hän myös lainasi minulle tarpeeksi rahaa, jotta sain hankinnan tehtyä. Tämä päivä on kulunut täysin tiedostoja siirrellessä ja ohjelmia asentaessa, sekä win7 ja win10 eroja ihmetellessä.
18.04.2016
Nylkky avatar
Tuli heräte ostetttuu itselleni ja kaverille liput Sami Hedbergin apollon keikkaan :) Makeat naurut tiedossa 18.5 :)
19.04.2016
Skie avatar
Lentoliput Hongkongiin! :heart: Korkea aika päästä takaisin henkiseen kotikaupunkiini toteamaan, onko aika kullannut muistot vai onko Asia's World City todellakin niin ihana kuin muistan.
21.04.2016
Emelie avatar
Ostin kahdet New Rock -kengät itselleni. Toiset ovat hyvin saapasmaiset, enemmän sellaiset talvikengät. Olen ehkä hitusen pettynyt niihin, näytöllä ne näyttivät hienommilta kuin mitä ne ovat luonnossa. Mustavalkoinen väritys hukkaa muuten hauskat yksityiskohdat. Mutta tuntuvat mukavilta jalassa. Toiset ovat sitten sirommat juhlakenkä-henkiset popot. Kevään, kesän ja syksyn juhliin lähinnä.
21.04.2016
Pisania avatar
Fyssarini opasti minua voimistelemaan niska-hartiaseudun lihaksia ja tätä silmälläpitäen kävin hankkimassa välineistöä. Eli ostin Motonetistä jumppakuminauhan (3,90€) ja harjanvarren (2€). Ei tässä nyt tuhlaamaan sentään ruveta.
Nylkky avatar
Tuli käytyä Tampereella ja Dick Johnsonin liikkeessä ihan vain nimen takia ;) Mukaan sattu maailman hienoiten markkinoitua kahvia ja soossia ;)

Kahvi ***** Hyvää hinta 4,90 €
*******n Hyvä Soosi 6,90 €

Sain nauraa kaupassa myyjälle joka selosti tuotteen parhauden metsurityyliin. Nyt vain voin sanoa kasvaisipa minullakin parta XD
Diara avatar
Päätin kokeilla luonnonkosmetiikkaa ihonpuhdistukseen, kun ei nuo apteekkituotteet tässä noin 7 vuoden kokeilun jälkeen ole oikein onnistunut pitämään akneen taipuvaista ihoani kunnossa. Siispä ostin Ruohonjuuresta kristallisuolasaippuan ja ison tuubin savinaamiota. Kokeillaan nyt, saisinko niillä ihmeitä aikaiseksi, tenttiviikkojen aiheuttama stressi kun luonnollisesti on jättänyt jälkensä naamaani. Jäi sinne Ruohonjuureen vielä muutama tuote, joiden pitäisi rauhoittaa akneihoa, mutta kun ovat suht kalliita, niin en kaikkea raaskinut kerralla ostaa. Katson nyt ensin, tekeekö nuo kaksi tuotetta jotain naamalleni ja ostan sitten lisää juttuja jos tarvitsee.
Emelie avatar
^ Vähän aiheesta sivuun, mutta oletko kokeillut sinkkiä lisäravinteena? :) Minulla iho innostui kanssa tässä keväällä stressin kylkiäisenä ja luin että sinkki saattaisi auttaa. Ei se ihan puppua ole, mä olen nyt syönyt sinkkitabletteja ehkä viikon verran ja iho on selvästi paremmassa kunnossa.
Diara avatar
^ No hitsi, en ole kyllä tajunnut, että sinkillä voisi olla akneen positiivisia vaikutuksia. Purkki sinkkitabletteja löytyy kyllä kaapista, mutta olen syönyt niitä vain silloin, kun meinaa flunssa puskea päälle. Kiitos vinkistä, pitääkin alkaa syödä niitä säännöllisesti! :smirk:
Emelie avatar
^ Ilmeisesti sinkkipikolinaatti on kaikista parhaiten imeytyvää sinkkilajia eli kannattaa tarkastaa mitä niissä tableteissa on. Ja mä ainakin syön tällä hetkellä 60mg (eli ihan reilusti suosituksen), jolloin se tehoaa. Sinkki myös hankaloittaa kuparin ja raudan imeytymistä, joten kannattaa olla tarkkana. Mutta toivottavasti auttaisi, mä olen ainakin ollut tyytyväinen. :)

Jotta pysyn aiheessa, mä ostin pitkästä aikaa uusia lankoja. Käytiin askartelukaupassa ja ostin ihan virkkauslangaksi nimettyjä lankoja. Aika paljon ohuempia kuin mihin olen tottunut, mutta täytyy kokeilla joku kerta, jos ne olisivat siistimmin käyttäytyviä kuin puuvilla- tai villalangat.
03.06.2016
LordStenhammar avatar
- Neuvostoliiton lippu
- Kangasmerkit, hakaristi ja sirppi ja vasara
- 2kpl mustia kynttilöitä
- Jonkinlainen kelttiläinen ristiriipus

Lipulle on tullut tässä paikkaa mietittyä. On sen verran kookas, ja vapaata seinätilaa niin vähän. Kaveri ehdotti, että jos parvekkeelle laittais. Voisi tulla vähän kommenttia ideologisesti rajoittuneilta naapureilta.

Samaten mietin kangasmerkkien kanssa, että laitanko takkiin kiinni vai jääkaapin oveen. Olisihan ne varmaan sellainen hyvä conversation starter. Vaan kun en ole mikään satakiloinen bodari, niin en tiedä, kestänkö sen vittuilun, mitä ulkopuolisten taholta mahdollisesti tulee.

Vielä pitäis kynttilöille jotkut hienot jalat ja väärinpäin oleva ristiriipus hankkia. Ja jos jollain on tietoa, mistä saa Urkin tai sen-pahan-viiksekkään-miehen kehystettyjä kuvia hankkia, niin vinkatkaa.

Ettei mene ihan kokonaan hörhöilyksi, niin parvekkeelle pitäisi jotain rehuja ostaa. Vasta sitten kesäinen lukukeitaani on täydellinen.
04.06.2016
Emelie avatar
Tein toivottavasti pitkän aikavälin sijoituksen ja ostin kunnolliset aurinkolasit. Minulla ei ole koskaan aiemmin ollutkaan silmälasiliikkeestä ostettuja ns. oikeita aurinkolaseja vaan olen aina aikaisemmin tyytynyt vaatekauppojen halppislaseihin. Ei niissä varmaan mitään vikaa ole, mutta kyllä sen eron huomasi heti kun uudet lasit laittoi päähän. Ensinnäkin ne istuvat paremmin, koska optikko säätää ja korjaa niitä siten, että ne ovat sopivat. Ja toisekseen linssit eivät ole heti naarmuilla....

Halvaksi tämä huvi ei tullut, kun kuitenkin päädyin jonkinlaisiin merkkilaseihin (vaikken ole koskaan kyseisestä merkistä kuullutkaan). Mutta toivottavasti kestävät nyt edes pari vuotta käyttökelpoisina.
04.06.2016
Dyn avatar
Ostin jo toiset uudet kengät Englannista kun vanhat kävelykenkäni alkoivat päästää pohjan reunasta vettä sisään. Nyt on siis sekä uudet kävelykengät että aiemmin ostamani uudet ballerinat hankittuna... Pitää varmaan heittää jotain vanhoista pois ennen kuin palaan Suomeen, niin ei ole matkalaukku ihan täynnä kenkiä. :roll:
27.06.2016
Pisania avatar
Tänään tuli ostettua kaksi vaatekappaletta, tosin toinen niistä vähän yllätyksellisesti. Ensin kävin Lidlissä ostamassa halvat pyjamahousut, joita olen toivonut saapuvan kauppaan jo pitkään. Edelliset kuluivat puhki ja näissä uusissa on kaipaamani resorit nilkoissa. Enää ei lahkeet nouse sängyssä pyöriessä polvien yli! Toinen ostokseni oli toista viikkoa sitten Sokos For Menissä näkemäni sairaan upea David Bowie -t-paita. Se jäi ostamatta hintansa vuoksi mutta tänään iskä houkutteli mukaansa kauppakeskukseen ja alkoi paikan päällä kysellä että missäs se paita taas olikaan kaupan. Meinasi ostaa sen mulle ihan ilman mitään hyvää syytä (synttärit tms.)! Ei tuntunut hyvältä antaa vähävaraisen kuluttaa rahojaan, joten ostin sen itse (muuten se olisi varmasti käynyt sen jälkeenpäin sieltä nykäisemässä matkaansa ja olisi antanut joululahjaksi esmes). Molemmista unelmanpehmeistä ryysyistä tulee ihan 'stupid sexy Flanders' -fiilis, sillä 'feels like I'm wearing nothin' at all!' :grin:
27.06.2016
Piru Naiseksi avatar
Taion helteitä palaamaan ja ostin tänään urheilu- ja farkkushortsit käytettyjen vaatteiden kaupasta. (Vanhat vastaavat vaatteet hilseilevät kohta kuluneisuuttaan yltäni.) Kukkarollani ei ollut syytä kitistä, sillä pulitin hankinnoista alle kympin.

Huomaan usein, että käytetyt hameet ja second hand -housujen lahkeet on jopa lyhennetty mittoihini sopiviksi. Uusissa vaatteissa on monta desimetriä kasvunvaraa, joka pitää poistaa tai kätkeä, ennen kuin tuotteita voi käyttää.

Kierrätystä hyödyntäen säästän siis sekä luontoa, rahaa että vaivaa.:wink: