visitor avatar
Moonlord avatar
Vastannut: Mustelmann, 28.04.2026

Seksi ja seksuaalisuus

Tapsa avatar
Dyntoisen niskan suutelu voi olla niin kiihottavaa, että se menee paremmanin "vääntelyn ja pumppaamisen" edelle.
Samaa mieltä, mutta onko se seksiä?
Tapsa
Samaa mieltä, mutta onko se seksiä?
Voi kuule, nyt päästiin mielenkiintoiselle osa-alueelle. Onko ylivirittyneen ihmisen hyväily laukeamiseen asti seksiä, jos ei kosketa lainkaan yleisesti miellettyihin erogeenisiin alueisiin? Onko seksiä jättää joku makuuhuoneen nurkkaan sidottuna alasti, ilman että jälkeenpäin tapahtuu yhtään mitään? Onko puhelin- tai webbikameraseksi seksiä, jos ihmiset ovat eri mantereilla? Tai onko se seksiä, että toinen rutiininomaisesti makaa paikallaan (tai jopa nukkuu) toisen pumpatessa ja puuhatessa? :wink:

Minusta on vaan kauhean kapeaa määritellä seksi "vääntelyksi ja pumppaamiseksi", vaikka se näin periaatteessa varmaan se yleisin määritelmä onkin.
Iivari avatar
Lainaan itseäni edeltävältä foorumilta:
Loppuheitto: jos simuloin kumppanini läheisyydessä seksuaalisessa tilanteessa käsin yhdyntäliikkeitä, ja kumppanini kiihottuu siitä yhtä paljon tai enemmän kuin yhdynnästä keskimäärin, voiko minun sanoa harrastaneen seksiä? Tai jopa olleen yhdynnässä?

1 kirja, 29 viestiä
Minua yllytettiin kirjoittamaan tämä viesti.

Ensin haluan seurata Ekin hyväksi osoittamalla linjalla ja kuvittaa viestini suuren suomalaisen taitelija Palsan teoksella Vapautuminen (teos on oikeasti väreissä mutten onnistunut sellaista versiota tähän hätään etsimään:

[Spoileri - klikkaa]

Sitten ajattelin sanoa että olen sen 30-vuotta vanha ja kategoriassa "käyttäjänimeni on helposti yhdistettävissä henkilötietoihini". En siis viitsi ihan mitä tahansa laukoa. Toisaalta itsensä kanssa sinuiksi tulo oli välillä aikamoista soutamista, joten ehkä olisi hyvä muiden iloksi sanoa pari sanaa. Young people, I was once in your shoes!

Joskus teininä ahdisti ajatus siitä että aivot ja kroppa kehittivät mielenkiinnonkohteita ilman että siltä osalta, jota nyt paremman sanan puutteessa kutsun vaikka "ijün sieluksi" kysyttiin yhtään mitään. Asiaa ei oikein auttanut että teini-ikäni ajoittui 90-luvulle kun AIDS ja monet sukupuolitaudit yleistyivät mediakeskusteluissa ja seksuaalivalistuksessa voimakkaasti, mikä antoi minulle erittäin fatalistisen näkökulman seksiin. Minua häiritsi myös tapa jolla seksuaalisuus liitetään länsimaissa niin voimakkaasti identiteettiin: miehen pitää olla tietynlainen, homon pitää olla toisenlainen ja oman laatikon ulkopuolelle ei ole menemistä*.

Seksuaalisuus ei ole myöskään ainoastaan sitä että oppii puhumaan tykkäämilleen ihmisille (ja voin sanoa etten ole vuosien varrella siinä tullut kovin hyväksi, vaikka joitain onnenkantamoisia onkin tapahtunut* *). Laaja alue on myös se miten kohtelee asioita (päässään ja IRL) joita tulkitsee seksuaalisiksi: mm. alusvaatteet, paljas pinta mainoksissa, paljaat ranteet (muslimeilla), seksuaalisuus populaarikulttuurissa, kontekstissa (alastomuus saunassa, makuuhuoneessa, julkisella paikalla), fetissit tai seksuaaliset kiinnostuksenkohteet (tissit, peffa, lihakset, hiukset, anime-hahmot, S/M, Alexander Stubb). Ne voi yrittää kieltää, hiljaa nauttia "syntisenä ilona", hyväksyä tai niissä voi kieriskellä.* * *

Vuosien aikana minä olen hyväksynyt että seksuaaliset kiinnostuksenkohteeni ovat yhteiskunnan tuotosta siinä missä muutkin kiinnostuksenkohteeni (toisenlaisessa yhteiskunnassa kiinnostuksenkohteeni seksuaalisuuteen kuin myös kirjallisuuteen olisivat hyvikin toisenlaisia). Turha siitä on hirveästi stressiä ottaa. Kun uuden mielenkiinnonkohteen löytää (pysyvän tai väistyvän) niin siitä kannattaa iloita kohtuuden rajoissa jos mahdollista.

Viimeinen suuri ongelmani koskee sukupuolten objektointia mediassa. Toisaalta on mukava katsella sen tuotoksia, toisaalta kyseessä on yhteiskunnallinen ongelma kun samaa materiaalia käytetään fantasioiden täyttämiseen ja toisaalta omakuvien tekemiseen (esimerkiksi iltalehtien tapa käsitellä nuorehkoja naisia, puhumattakaan erotiikka- ja pornojulkaisuista).

Toivottavasti tästä oli jotain iloa. Kirjoitin viestiä hieman turhan pitkään.

------------

*[sub]Tämä on muuten melko tuore ajatus. Muinaisessa Kreikassa (ja vielä 1800-luvulla!) ei ollut seksuaalisuutta, ainoastaan seksuaalisia tekoja. Vastaavasti voidaan ajatella ettemme pohdi ihmisten persoonallisuutta sen kautta tykkäävätkö he enemmän hedelmäkarkeista vai salmiakista. Muinaisen Kreikan ajatuksenjuoksussa oli monta melko hullua juttua (esim. Platon ajatus opettaja-oppilas-suhteesta), mutta tämä on yksi asia jonka olen viime vuosina pyrkinyt sisäistämään osaksi omaa ajatuksenjuoksua. Lähestymistavan hyvä puoli on ettei se korota seksuaalisia mieltymyksiä osaksi kokonaisuutta joka on persoonallisuutemme. Jos tällä viikolla diggaan enemmän tietynlaisesta ihmiskropasta kun seuraavana, minun ei tarvitse miettiä miten tämä muuttaa omakuvaani. Koska vastaus on aina sama: ei mitenkään. [/sub]

* *[sub]Aiemmin annettu huomio että parempi kohdella toista ihmisenä eikä yrittää toiseuttaa tätä vieraaksi elämänmuodoksi vaikutti ihan hyvältä. Myönnettäköön että tästä ei ole hirveästi iloa jos ihailee toista kaukaa eikä tunne toista persoonana, ainoastaan maineelta. [/sub]

* * * [sub]Itse liputan hyväksymisen puolesta. Se että alkaa toimia omana vanginvartijanaan vie elämästä kaiken onnen; "syntinen hyvä" aiheuttaa syyllisyyttä ja turhia korjausliikkeitä ja toisaalta kieriskely vaikuttaisi vääristävän persoonan aivan toiseen suuntaan. Parempi vain ihan viileästi sanoa keskustelussa että [asiassa X] on jotain itseä seksuaalisesti kiinnostavaa ja siirtyä päiväohjelmassa eteenpäin. Harvoilla X:n arvoilla kukaan lähtee puhujaa tuomitsemaan (jos kommentti oli asiayhteydessä asiallinen). Lopputuloksena on, minä luulen, huomattavasti tasapainoisempi ihminen (vrt. keskustelut ruuansulatuksesta, jotka näyttävät vanhemmilla ihmisillä olevan hyvinkin yleisiä salonkikeskusteluja). [/sub]
paanpis avatar
No niin, näin aamusta ketjun uudelleen selanneena keskustelusta paistaa mielestäni se lähtökohtainen oletus, että ihmisellä on ylipäänsä mahdollisuus voida suuntautua ihmissuhteissa kiinnostaviksi tuntemiaan henkilöitä kohden, mikä ilmeisesti voi useissa tapauksissa johtaa ystävyyttä syvempään suhteeseen.

Tämähän vaatii käytännössä sen, että esim. seurustelusuhteen molemmat osapuolet tuntevat toisiaan kohtaan jotain positiivista, sykähdyttävää, yms. Koska ketjun aihepiiriin kuuluu "seksi", voisi vielä tarkentaa tällaisen suhteen osapuolten mitä ilmeisimmin tuntevan fyysistä vetovoimaa toisiaan kohtaan. Siis mikäli suhteen osapuolet eivät ole esim. juuri aseksuaaleja.

Perusasioitahan nämä. Niitä, joista ns. parisuhdemarkkinat, sinkkukulttuuri ja seurustelusuhteet koostuvat.

Mikä monesti hämmentää ihan mediaa seuratessa, ja nyt tällä foorumilla, on tietynlainen ON/OFF -jaottelu.

Yritän kuvailla tätä esimerkin avulla.

ON: Henkilö elää yksin, hän on sinkku. Hän tunnistaa itsessään esim. fyysisen ja henkisen läheisyyden tarpeen. Hän on kiinnostunut romanttisessa/seksuaalisessa mielessä X:n edustajista. Hän suuntautuu senhetkisessä ympäristössä (esim. opiskelupaikka + siihen liittyvät iltakarkelot & vapaa-ajan aktiviteetit) muiden ja erityisesti X:n edustajien pariin. Hän saattaa tutustua heihin, muodostaa ystävyyssuhteita ja/tai seurustelusuhteen, johon kuuluu lähtökohtaisesti seksuaalisuuden toteuttaminen, koska hänen kumppaninsa tuntee vetoa häneen ja hän tuntee vetoa kumppaniinsa. Ja se on "okei", koska hän haluaa toimia näin.

OFF: Henkilö elää yksin ilman seurustelusuhdetta. Hänellä ei ole käytännössä fyysisen läheisyyden tarvetta, ainakaan seksuaalisessa mielessä. Hän kenties opiskelee, tapailee ystäviään, käy iltariennoissa jne. Hän on aseksuaali, jolle riittävät platoniset suhteet, ja se on "okei", koska hän ei halua muuta.

Tämän melko jäykän jaottelun väliin jäävät kuitenkin ne henkilöt, jotka tunnistavat itsessään ON-kohdassa mainitsemani läheisyyden tarpeen, kiinnostuksen muita kohtaan, kenties vetoa jossain elämänvaiheessa vastaan tulevaa ihmistä kohtaan, mutta: jotka käytännössä päätyvät elämään OFF-kohdan mukaisesti ilman läheistä romanttista ihmissuhdetta. Vastoin tahtoaan, vastoin tunnistamiaan tarpeita, unelmia -- koska he eivät syystä tai toisesta täytä ON-kohdan mukaisen "hot, free & single" -asenteen vaatimuksia ulkonäkönsä, älykkyytensä, luonteensa suhteen.

Ihmiselämään kuuluu toki se, että jos toisen henkilön tilanne tai vaikka ideologia on hyvin kaukana omasta kokemushistoriasta, on sitä vaikea ymmärtää ja siihen hyvin haasteellista samastua ja löytää ylipäänsä neutraalia lähestymistapaa näihin. Ehkä osassa tämänkin ketjun viesteistä ja niiden herättämissä reaktioissa on kyse tästä. Helposti tulee lauottua itselle etäisen ajattelumaailman edustajan suuntaan sellaista, jonka hän saattaa kokea suorana pottuiluna. Sama pätee myös itse toisen kirjoittamaa lukiessa. Käytännössä kai juuri sen vuoksi, ettei omaa kokemusta tai edes kunnollista käsitystä toisen tilanteesta.
Warghast avatar
Itse taidan tipahtaa juurikin noiden paanpan ON ja OFF joukkojen välille.. olen kohta 32 vuotias mies vailla sen kummempaa kokemusta niin seurustelusta kuin seksistäkään. Osa syynä tälle taitaa olla koko peruskoulun kestänyt koulukiusaaminen, joka jätti suht pysyvät jäljet niin omaan ruumiinkuvaan kuin ihmispelkoon.

Nyt vanhempana olen huomannut sen, että vaikka tosiaan välillä sielu huutaa sitä vastakkaisen sukupuolen läheisyyttä, se ei kuitenkaan tarkoita, että haluaisin seksiä. Ennemminkin kumppanuutta ja sitä psyykkistä yhteyttä.

En pidä itseäni seksikkäänä, enkä kaipaa sen fyysisen tarpeen täyttämistä. ilmeisesti olen opettanut itseni tukahduttamaan sellaiset "haihattelut" täytenä mahdottomuutena, sillä kun en kerran tunne vetoa itseeni, miksi joku nainen tuntisi ja siten ne tuntemukset on vain turhaa ajan haaskausta.

On hyvinkin mahdollista, että jos joskus sattuisin sen kumppanin löytämään, joutuisi tätäkin puolta tutkiskelemaan, sillä mielestäni jonkin asteinen seksuaalisuus kuuluu parisuhteeseen (ei tosiaan välttämättä se paikka T paikkaan Y ja puhina ja punnertaminen vaan ns. tarkoitushakuinen kosketus). Epäilen, että ensimmäinen yritys päättyisi lyhyeen silkasta kauhusta..

mitä taas tulee siihen seksuaalisuuteen, eli jos en kerran etsi seksiä niin miksi sitten etsin parisuhdetta vain naisten kanssa? koska naiset vain kiehtovat enemmän.. vaikka olen itse suhteellisen passiivinen ja joskus jopa submissiivinen, tiedän kämppiskokemuksista, että jos talossa on enemmän kuin yksi mies niin jossain vaiheessa otetaan yhteen niin, että sarvet (tai umpiluu kallot) kolisevat.

nyt kun tuntuu, että alkaa pieni valonkajo loistamaan yksinäisyyden tunnelin päässä, ja olen mahdollisesti tutustunut kiinnostavaan naiseen, niin näitä on joutunut pohdiskelemaan ja ahdistumaan.
Dyn avatar
En voi löytää itseäni tuosta ON/OFF-jaottelusta. En ole ikinä, oikeasti ikinä, ollut mikään hottissinkku, joka olisi tarkoitushakuisesti lähtenyt iskemään ketään tai oikeasti kunnolla uskaltanut edes jutella kiinnostavalle ihmiselle. Tai sitten jos olen, se on yllättänyt itsenikin (tai olen ollut humalassa...) Olen aina käyttänyt vapaa-aikani kirjoja lukemalla ja tietokoneella, joten ei siinä tosiaankaan ole tullut missään baareissa käytyä. Kaikki seksikumppanini olen löytänyt kaveriporukasta, jossa olen hengannut muuten vain, ja tämä koostuu lähinnä joko niistä kirjafriikeistä tai tietokonefriikeistä opiskelukaverit sisältäen.
poistettu avatar
Kokeillaas tätäkin uudestaan. Niin en moiti ketää, ketkä ei halua seksiä harrastaa vasta kuin on täysi-ikäisiä. Mutta en ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä kenellä ei seksuaaliset halut herää kuin vasta vanhempana. Ite olen ainakin ollut kuin kiimainen jänis siitä asti, kun synnyin.

Olen aina nauttinut seksuaalisuuteni rajojen etsimisestä. Olen niin varma omasta seksuaalisuudestani, että pystyn olemaan parhaita kavereita poikien/miesten kanssa, jotka ovat gay tai bi, mikä ei todellakaan luonnistu kaikilta valitettavasti. En näe gay- ihmisiä mitenkään erilaisina. He vain harrastavat peppuseksiä (ja mitä naiset harrastavat), ja olenkin löytänyt todella ihania ihmissuhteita gay-jäbistä. Tietysti siinäkin tulee tilanteita, että esim kännissä haluaa meigäläisen peppua kokeilla, mutta sanon kyllä todella selvästi mitä olen mieltä asiasta, eikä sitten tule enää.

Mielestäni me kaikki olemme ihmisiä seksuaaliseen suuntaan katsomatta. Ja jollain tavalla itsessäni ainakin herää suojeluvaisto, jos gay-ihmisiä kiusataan.

Haluaisin, että hippiaate olisi vielä voimissaan; vapaata seksiä kaikkien kanssa! Hippiaatteessa oli niin monta ihanaa asiaa mukana, että huh. EIkä vähäisimpänä vapaa seksuaalisuus.

Tiesittekö minkä takia sarjamurhaajat murhaa? Koska seksuaalisuus. Seksuaalisuus on yksi tärkeimmistä ihmisen psyykkeeseen vaikuttavista asioista, enkä voi sietää tiukkapipoisuutta, jossa seksiä harrastetaan pimeässä huoneessa ja ullakolla. Jos sarjamurhaajatkin olisivat saaneet käsiteltyä oman seksuaalisuutena, kun sen aika oli, ei varmasti vankilat olisi täynnä hulluja sosiopaatteja ja psykopaatteja. Useat persoonallisuushäiriötkin johtavat juonensa seksuaalisuudesta. Seksuaalisuus on kaikkialla. Se on kuin ilmaa.
Mustelmann avatar
JPAPKokeillaas tätäkin uudestaan.
Tiesittekö minkä takia sarjamurhaajat murhaa? Koska seksuaalisuus.
Onhan kouluampujienkin kohdalla sanottu, että veriteot olisivat ehkä jääneet tekemättä, jos nämä yksinäiset ja vihaiset miehet olisivat vain saaneet pimppiä. Painottaisin kuitenkin sanaa ehkä, vaikka seksuaalinen turhautuminen on hyvinkin voinut vaikuttaa näiden tyyppien henkiseen terveyteen.
Astorethein
JPAPKokeillaas tätäkin uudestaan.
Tiesittekö minkä takia sarjamurhaajat murhaa? Koska seksuaalisuus.
Totta! Nyt puhutaan spree-tappajista, ja heihinkin pätee ihan samat jutut kuin muihin ihmisiin. Se vain on paha juttu, että koska spree-tappaminen on nyt löytänyt tiensä Suomeen, niin se tulee lisääntymään. EI tarvitse katsoa kuin jenkkeihin, siellä se on jo arkipäivää, vaikka alkoi hiljaa.
Iivari avatar
Ja siitä sit oma keskustelunsa, kiitos.

17 populaarimyyttiä, jotka pitäisi riisua valheistaan eli toisin sanoen listausta siitä, mitä kaikkia vahingollisia oletuksia, opetuksia ja valheita meidän sukupolvellemme vielä on kerrottu, varsinkin naisolioille. Aika moni noista on valitettavan yleinen vielä nytkin teinien maailmassa vaikka me vanhemmaksi kasvaneet teinit alamme jo päästä selville siitä, kuinka niiden ei pitäisi olla lainkaan keskustelussa.

Erityisesti minua on kohdannut tuo "kuukautisten aikana ei voi harrastaa seksiä", joka vielä ihan aikuisiksi kasvaneita ihmisiäkin välillä on pitänyt otteessaan. Toki kaikille sallittakoon oma gorensietokykynsä, mutta vaikka menkat ois runsaat, niin se ei todellakaan tarkoita, ettei seksiä voisi harrastaa niiden aikana - joskin sitä saattaa joutua soveltamaan. Mutta sehän on vain hauskaa.
Iivari
Mä olen kyl kans samaa mieltä. EN ymmärrä mikä, mutta ainakin mun likkakavereille on tullut joku ihan ihme luolamiesvaihe, just kuukautisten aikaan. Ei siinä ole ollut paljoa vastaan sanomista, kun seksiä on haluttu. Mutta onneks mä tykkään myös verisistä kauhuleffoista, verisistä pihveistä, tosielämän sotapätkistä youtubesta, niin ei mulla ole kans ongelmaa ollut. :lol:
Moonlord avatar
1006 kirjaa, 2038 viestiä
JPAP kirjoitti:
Ei se useinkaan ole kiinni siitä etteikö haluja olisi, vaan puuttuu kykyjä ja taitoja toteuttaa niitä. Ujous on ainakin miehillä yksi pahimpia muureja. Jos ei osaa lähestyä naisia näiden haluamalla tavalla, tai jää sanattomaksi tilaisuuden tullessa vastaan, niin vaikea siitä on alkaa seksisuhdetta kehittämään.

Itse olin pahasti jälkijunassa seksin suhteen. Ensimmäinen nainen joka osoitti minua kohtaan seksuaalista kiinnostusta tuli vastaan harrastusympyröissä, kun olin jo 28-vuotias. Sitä ennen olin naisille kuin ilmaa, ujo hiljainen mies, jota kukaan ei huomannut. Baarissa käynnitkin olivat useimmiten sitä, että istuin yksin jossain nurkassa tylsistymässä, kun ei ketään tuntenut enkä osannut ottaa kontaktia, tai edes halunnut, valtaosa porukasta kun tuntui olevan jotain juntteja känniääliöitä joiden kanssa en tuntenut mitään yhteyttä. Itsetuntokin oli tietysti heikko, entisenä koulukiusattuna, mutta sen sain kuntoon siihen aikaan harrastamani itsepuolustusharrastuksen ja tuon mainitsemani naisen ansiosta.

Kuulin 20 vuotta myöhemmin, että yläasteellakin yksi tyttö oli ihastunut minuun, ei vain harmikseni osoittanut sitä mitenkään silloin. Joskus sitä miettii että kuinka toisenlaiseksi elämä olisi muodostunut, jos olisi jo silloin päässyt tutustumaan naisiin lähemmin.

Parisuhde tai mikään siihen viittaava on vielä kokematta, tunteet kun eivät ole kohdanneet, minä ihastun tavoittamattomiin naisiin ja minusta kiinnostuneet ovat olleet lähinnä yksinhuoltajia, joka on nostanut minun kynnystäni tehdä mitään asian suhteen, vaikka olen huomannutkin kiinnostuksen.

Nykyään suomessa vastakkaiseen sukupuoleen tutustuminen on pahasti baareihin painottunut, ja jos ei ole sellaisia sosiaalisia ympyröitä missä voisi tutustua vapaisiin naisiin niin heikkoa tekee. No, on sentään naapurit ja työkaverit joiden kanssa voi jotain päästä kehittymään, vaikka baareissa hyppääminen ei kiinnostaisikaan. Ainakin itselleni on baareista jäänyt mielikuva, että siellä toiminta painottuu enemmän yhden yön juttuihin, mutta kuuleman mukaan moni on sieltä kumppaninsakin löytänyt?. Tämänikäisenä ei ole enää kiinnostusta etsiä kumppania baarista, en usko tarjonnan olevan kovinkaan tasokasta omassa ikäluokassani, enkä näe kokevani menettäväni mitään vaikka jää jonkin baariruusun sulot testaamatta. Teillä siellä isoissa kaupungeissa on varmaan fiksujakin baareja missä käydä, mutta täällä pikkukaupungissa kun on pitänyt yleensä valita teinihelvetin ja räkälän välillä...

Itse olen tällainen vanhanaikainen romantikko joka ei valtavasti innostu siitä, että kenenkä tahansa tuntemattoman kanssa hyppäisi sänkyyn. Vaadin jonkinlaista tunnesidettä ja luottamuksellisuutta ennen seksipuuhia. Olenkin antanut enemmän pakkeja kuin saanut (niistä monikin kyllä on mennyt ujouden ja osaamattomuuden piikkiin kuin siihen, etteikö nainen olisi kelvannut seksikumppaniksi tilaisuuden ollessa vähän toisenlainen).

Kylillä liikkuukin huhu, jonka mukaan olen umpihomo. Joillekin se tuntuu olevan vaikeata käsittää, ettei suhteen hommaaminen ole kaikille yhtä helppoa ja sille sitten pitää alkaa keksimään typeriä selityksiä.

Tällä hetkellä on fiilikset, että olen luovuttanut naisten suhteen. Tähän mennessä olen pärjännyt hyvin ilman että nurkissa pyörii ketään muita, niin kyllä tuo loppuelämäkin menee jo hyvällä rutiinilla. Elämä ilman naista on rentoa, vapaus tehdä mitä tykkää eikä tarvitse kuunnella kenenkään nalkutusta.

Yhteen aikaan iski kaipuu saada oma perhe mutta tässä keski-ikäisenä alkaa olla lapsentekoikäkin pian ohitse, ellei sitten löydä pian paljon itseään nuorempaa naista.

Meni seksin sijaan vähän suhdejuttuihin, mutta kun nämä ovat mielestäni erottamattomia, niin menkööt.
Echramath avatar
Tässä ehkä monillekin kannattaa muistuttaa, parisuhteeseen pääsemiseen ei välttämättä tarvita mitään vippaskonsteja. Varsinkin jos puhutaan scifinörteistä ja muista omituisten otusten kerhoista. Vilpitön ja kömpelö suoraan asiaan meneminen saattaa johtaa haluttuun tulokseen ja jos ei johda, se voi sattua ja vaatia pari viikonloppua nollausjuopottelua, mutta yleensä ihmiset ovat kuitenkin lämminhenkisiä ja ihmissuhde voi jatkua toisella tasolla (vaikka se vaatisikin merkittävää itseohjelmointia taholla, jonka tunteet eivät saaneet vastakaikua).

Siis suoraan asiaan as in "olen ajatellut sinusta vähän epätoverillisella tavalla" eikä suoran asiaan kuten se seksikeskustelussa ymmärretään. Itseasiassa tämän jonkun ihan toisen ketjun asiaan.

Dyn avatar
EchramathSen sijaan en kyllä tiedä miten ihmiset saavat sitä irtoseksiä baarista. Minkälainen keskustelu siellä tapahtuu? Tiedän vain vitsien huonoja iskurepliikkejä? Miten hyvät toimivat? En osaisi kirjoittaa sellaista kohtausta mihinkään teokseen...
En myöskään jaksa ymmärtää, mutta toisaalta minäkin olen tällainen kirjojen parissa viihtyvä scifinörtti. Jos menen yksin baariin, minulla on läppäri mukanani, enkä todellakaan halua mitään humalaista randomseuraa. Jos menen seurassa, noh, silloin minulla on jo seuraa. Ja oikeasti, mitä olen ollut ympäristöä havainnoivinani, kaikki muutkin pitäytyy kyllä niissä omissa pöydissään. Ehkä tää baarijuttu on myöskin sieltä myyttiosastolta loppujen lopuksi.
Thialfi avatar
Baarien lisäksi on yökerhoja eli tanssiravintoloita. Minut meinattiin kerran heittää ulos sellaisesta, koska luin siellä kirjaa. (Paikan nimessä luki 'café' ja olin siellä odottamassa yöbussia.)
15.01.2015
Moonlord
EN nytkään moiti ketään. Mulla on vain hyvin raju tapa sanoa asiani, koska haluan että ne ymmärretään oikein.

Ujous ei ole sellainen este, että sen kanssa pitäisi elää koko elämäänsä. Ujous on vain luonteenpiirre, jota voi muokata. Tottakai se vaatii työtä, ja on varmasti tosi vaikeaa, mutta se ei ole mikää este.

Kaikkea oppii tekemällä.

Oli paljon asiaa tuossa postissa, mihin en oikein keksinyt muuta sanottaa , mutta tää mitä sanoin ujoudesta pätee siihenkin.

Baarijutuista. No baarejakin on erilaisia. Teinihelveteissä, missä oksennusta löytyy kaikkialta muualta kuin vessanpöntöstä, voi se muukin siellä tapahtuva toiminta olla vähä ala-arvoista.

Itse teen näin: Juttelen likalle ja pyydän puhelinnumeroa. Turhaa jäädä siellä baarissa enempää keskustelemaan. Sit jos nään uuden mielenkiintoisen, pyydän siltäkin.

Sit ku darra on ohi, soitan likoille ja järjestän treffit. Sitten menen treffeille ja katon miten lähtee liikenteeseen. En mäkään kyllä yhdenyön seksistä tykkää. Joskus kun olen ollut tosi epätoivoinen, olen sitä harrastanut. Yleensä kaikki ne on jatkunut tapailuna/seurusteluna, keheen oon baarissa törmänny.

Paljonhan on nykyää muitaki mahkuja hakea seuraa, esim netissä olevat treffipalvelut. Olen ainakin muutamasta kokeillut hakea seuraa, ja iha hyvin pelittää. Tietysti koska kuva on aika tärkeä noissa jutuissa, kuten baarijutuissa ulkonäkö, kannattaa siihen panostaa. Baarijutuissa uudet kuteet ja mieluummin asiantuntijan kanssa ostetut, sekä valokuvajutuissa iha valokuvaajan kanssa otettu kuva, kunnon vaatteilla, siis tyyliin todella hyvä kuva.

Ite tykkään iskeä naisia iha kaupoista, liikennevaloista, kirjastoista, siis kaikkialta muualta ku baareista. En itekkään oikein tykkää nääs tosta baarijutusta, koska siellä useat likat on kännissä, eikä pääse näkemään sitä "todellista" ihmistä heti alkuun. Tässä iskemisessä on se hyvä puoli, että tähän ei monilla ole munaa, ainakaan Suomessa, niin sitä usein saa hyvät pongot jo siitä. Usein tälläsessä tilanteessa sitä on sekä iskijä ja iskettävä yhtä jännittynyt, niin se menee siitä iha ok.

Se on vain paha tosiasia, että ulkonäkö merkkaa TODELLA paljon näissä jutuissa. Jos ei halua seinäruusuksi, ei pidä pukeutua kuin seinäruusu. Sekin tietysti vaatii itsetuntoa, että uskaltaa laittaa vaatteet päälle joissa erottuu joukosta, mutta siihenkin tottuu parin ekan kerran jälkeen.

Kaikki tämä vaatii myös munaa ja rohkeutta. Mutta ei näissäkään ole mitää erikoista. Pari ekaa kertaa jännittää, sitten helpottaa. Tai sitten kuin Vesa-Matti Loiri, hänhän oksentaa aina ennen esiintymistä, vieläkin.
15.01.2015
1 kirja, 29 viestiä

Tässä on hyvä mainita asiasta jonka olisin jonkun toivonut aikoinaan osoittavan minulle:

Ei ole kovin palkitseva idea lähteä ehdottamaan introvertille ihmiselle että seuraa saa "menomestoista". Niissä pokaamisessa on se huono puoli että haaviin jää lähestulkoon ihmisiä jotka viihtyvät sellaisissa paikoissa. Puhun nyt (kärjistäen) ekstroverteista, korkean melutason kestävistä ihmisistä jotka todennäköisesti toteuttavat näitä ominaisuuksia myös vapaa-ajallaan.

Tälläisestä päivänsäde/menninkäinen-kombosta tuskin tulee mitään.

Paljon hyödyllisempää olisi ehdottaa että kävisi runsaasti coneissa, festivaaleissa, yliopiston kerhoissa (oli opiskelija tai ei), vapaa-ajan seurojen tapaamisissa, miiteissä tai harrastuslajeissa joista itse tykkää (ja joissa sukupuolijakauma on kohdallaan). Myös poliittiset nuorisojärjestöt tai seurakunnan järjestämä toiminta voisi olla hyviä paikkoja samanmielisten löytämiseen. *

Ja jos ammatinvalinta on mennyt kohdalleen, niin omasta koululaitoksesta pitäisi löytyä myös samanhenkisiä, ovathan he päätyneet elämänvalinnassaan hyvin samanlaiselle polulle kuin sinäkin. * *

EDIT: Mutta sen sanon edellisen kommentoijan hyväksi että jos siihen mukavaan ihmiseen törmää niin pyytäkää puhelinnumero* * * vaikka jännittäänkin. Minulla (ja varmaan monella muullakin) on muistissa kertoja jolloin jutteli tunteja bussissa, conissa tai kahvilassa ja sitten lopuksi ei tullut pyydettyä yhteystietoja. Nämä "olisi voinut olla"-muistot ovat niitä muistoista katkeransuloisimpia.
__________________________

* [sub]Olettaen ettei koe näitä kahta viimeistä mainittua näe arvojensa vastaiseksi. [/sub]

* * [sub]Tämä on nyt vähän aiheen vierestä, mutta jos jostain syystä vaikuttaa siltä ettei samanhenkisiä löydy edes koulukavereiksi, niin kannattanee pohtia miksi opiskelupaikassa on ensinnäkään ja voisiko seuraavassa yhteishaussa hakea paremmin.[/sub]

* * *[sub]Tai sähköposti, facebook-, snapchat- tai muu tunnus, mitä nuoriso nyt käyttääkään.[/sub]
17.01.2015
poistettu avatar
Jos kirjoitan kirjan: Kuinka iskeä naisia, tule sinne kommentoimaan.

Mortit ja Vertit saavat käydä ihan missä tahansa, ja seuranhakupaikkoja on monenlaisia.

Itse olen ollut baarimikkona monissa paikoissa, ja kokemuksesta voin sanoa, että niitä ravintoloitakin on erilaisia. Kaikissa ei soi musiikki.
Muokannut Iivari (17.01.2015)
Jos kirjoitan kirjan..
Mene ja kirjoita kirja. Siitä saattaa jollekulle olla jopa hyötyä!

Kyseenalaistaisin silti onko siitä hirveästi hyötyä juuri tämän foorumin käyttäjille. Ongelmani viest(e)issäsi on että tarjoat ratkaisukaavaa minkä (1.) varmasti jokainen suomalainen tietää ja (2.) jonka moni keskustelija on aiemmin tässä keskustelussa erikseen maininnut olevan itselleen sopimaton.

Lisäksi haluaisin sivuhuomiona mainita että kirjoitustapasi on töykeä ja alentuva. En ole pyrkinyt loukkaamaan sinua: suonet minulle saman kohteliaisuuden.

Kaikissa ei soi musiikki.
Musiikin äänenvoimakkuus tai jopa suoranainen puute ei välttämättä ollut edellisen viestini kovinta ydintä.

Muotoillakseni ydinajatukseni uudestaan: henkilö tapaa varmimmin sydänkumppaninsa paikasta jossa molemmat viihtyvät mielellään. Ensitapaaminenkin menee paremmin jos kumpikin kokee olonsa rennoksi ja itsevarmaksi (kokee olevansa "mukavuusalueellaan"). Tämä ei ole asiantila jos toinen kokee tapaamispaikan (ja sen kanta-asiakkaat) vieraaksi, jopa pelottavaksi. Se että tarjoat tilanteessa ratkaisuvaihtoehdoksi "man up!" etkä pohdi miten bibliofiilimme saisi olla oma rento itsensä, ahdistanee lukijakuntaa enemmän kuin palvelee.

Perinteinen ratkaisukaava on selkeästi toiminut omalla kohdallasi. Onnittelen ja olen puolestasi iloinen. Toivoisin kuitenkin että huomioisit että meillä jokaisella ei ole samaa polkua onneen. Se että yrität toistuvasti sitä pakottaa vaikuttaa toisten tarpeita väheksyvältä.
Adaera avatar
Alkaa kuulostaa enemmän suhde keskustelulta kuin seksi ja seksuaalisuus keskustelulta, vaikka toki suhteet tähän myös paljolti liittyvätkin.

Seksi ja seksuaalisuus ovat olennainen ja tärkeä osa elämää ja kukin toteuttaa sitä omalla tavallaan. Vähemmän tai enemmän ja monilla eri tavoila. Ja toki on myös sitten aseksuaaleja, mut he ovat aika poikkeus kuitenkin.

Yhden yön jutut on minusta aika teini puuhaa ja pidän ehkä juuri vähän epätoivoisina tai keskenkasvuisina aikuisia jotka sellaista harrastaa. Suhteen ei silti tarvi olla mikään seurustelusuhde, että siinä voisi olla seksiä. Mun mielestä kuitenkin siinä tarvitaan jonkinlaista luottamusta ja kiintymystä, että seksi voisi olla oikeasti hyvää ja nautinnollista.

Ihmiset ovat usein seksuaalisuudestaan tosi epävarmoja ja osoittavat sitä eri tavoin. Harvoin oikeasti tapaa todella itsevarmaa ihmistä. Moni voi näyttää siltä ulkoa päin, mutta totuus voi olla loppujen lopuksi aivan toinen. Minä olen siitä hassu ihminen, että olen seksuaalisesti tosi itsevarma, mutta kaikella muulla tapaa olenkin sitten aika epävarma.

Minä koen, että ihmiset loppujen lopuksi hakevat ennemminkin parisudetta kuin seksiä. Toki ihminen on utelias olento, joka haluaa kokeilla ja kokea kaikenlaista, mutta eniten se haluaa hellyyttä, turvallisuutta ja huomiota.

Hellyys ja toisen huomiointi on mielestäni tärkeää seksissä, siksi mieluiten se liittyy rakastavaan seurustelusuhteeseen. Välittämistä on kuitenkin monenlaista, miksi parisuhde ei ole välttämätön hyvän seksin kokemiseen.

Eniten minua harmittaa ihmisten ujoudessa sellainen totaallinen epätoivo ja itsensä surkuttelu. Ei sellainen mitään auta, vaikka varmaan vähän kaikki sellaiseen välillä sortuu. Myöskään se, että yrittää esittää parempaa kuin onkaan on aika epätoivoista. Ei paremman esittäminen tee kenestäkään yhtään sen parempaa henkilöä. Oman itsensä ja seksuaalisuutensa kanssa tasapainon löytäminen on vaikeaa myönnetään.

Kannattaa yrittää hakea rohkeutta ja toivoa sisältään. Kyllä sitä sieltä löytyy. Helpottavaa on myös tietää, ettei kukaan ole ainoa epävarma näissä asioissa. Jotkut on enemmän ja toiset vähemmän, mutta kaikki ovat epävarmoja joskus.

En tiedä osasinko hyvin sanoa asioita, mutta yritin kovasti.
Adaera avatar
Ps: Antakaa kirjoitusvirheet anteeksi jos niitä on.
poistettu avatar
EN ole alentuva, enkä loukkaava. Keskustelin alunperin herran kanssa, jolle vastasin baareista. En suositellut mitään, tai muuta. Tiedättekö, miten normaalit ihmiset keskustelee?

Se on ihan imartelevaa, että minun jokaiseen sanaan tartutaan tällä foorumilla. Siitä tietää, että ne luetaan ihan jokaista tavua myöten. Mutta kun aletaan irrottelemaan asioita omista ympyröistään, se on hieman ärsyttävää.

Jos nyt kaikki Mortit ja Vertit koittaisi parantaa myös luetun ymmärtämistä, ei vain tavujen, se olisi mukavaa.
Adaera avatar
On pakko kommentoida, että asenteesi on jokseenkin häiritsevä ja tämä jos mikä on erittäin luokkaava kommentti. Ehkä sinun olisi syytä miettiä millainen itsensä ilmaisu on kohteliasta ja mikä ei. Mietin pitkään että puuttuisinko tähän keskusteluun, koska mielestäni hiukan lapsellista provosoitumista useammaltakin taholta. Nyt kuitenkin sait minutkin provosoitumaan.

Tässä on kyseessä keskustelu aiheesta seksi ja seksuaalisuus. Tarkoituksena ei ole käydä mitään loukkaussotaa.
Raimu avatar
Mikä tämä mortit ja vertit -juttu nyt on? Täysin hedelmätöntä vittuilua.