Pat Cadigan
Pat Cadigan (s. 1953) on Yhdysvalloissa syntynyt tieteiskirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Mielenpeli ilmestyi 1987. Teos oli Philip K. Dick -palkintoehdokkaana. Vuodesta 1996 Cadigan on asunut Britanniassa. Nykyisin hän asuu Lontoossa.
Pat Cadigan syntyi New Yorkissa ja kasvoi Fitchburgissa Massachusettsissa. Hän opiskeli Massachusettsin ja Kansasin yliopistoissa ja valmistui 1975. Vuosikymmenen lopulta lähtien hän toimitti pienlehtiä ja julkaisi ensimmäisen novellinsa 1980. 1980-luvulla Cadigan oli tieteiskirjallisuuden kyberpunk-tyylisuuntauksen eturvissä. Koska hän oli joukon ainoa nainen, hän sai lempinimen ”kyberpunkin kuningatar”. ”Suurin osa koko hommasta meni minulta ohi. Olin raskaana, sain lapsen ja kirjoitin työkseni onnittelukortteja”, Cadigan kertoi Helsingin sanomien haastattelussa. Kyberpunkin teki tunnetuksi Bruce Sterlingin toimittama novellikokoelma Peililasit (1986), joka sisälsi myös Cadiganin novellin. Kun antologia menestyi, Cadigan ryhtyi vuonna 1987 päätoimiseksi kirjailijaksi.