Clifford D. Simak

Clifford D. Simak

Clifford Donald Simakia (Yhdysvallat, 1904–1988) on sanottu rakastetuimmaksi science fiction -kirjailijaksi. Science Fiction and Fantasy Writers of America antoi hänelle suurmestarin arvonimen 1977.

Simak syntyi 1904 böömiläisen maahanmuuttajan perheeseen Wisconsin viljelyseudulla, opiskeli osavaltion yliopistossa ja teki uran sekä toimittajana että tieteiskirjailijana. Maalaisympäristössä vietetty lapsuus ja nuoruus jättivät leimansa hänen tuotantoonsa hyvin merkittävällä tavalla. Useiden hänen teostensa tapahtumapaikkana on itse asiassa tuo syrjäinen Millvillen tienoo.

Simak suuntautui nuoresta pitäen toimittajaksi. Viimeksi hän toimi Minneapolis Starin uutispäällikkönä kirjoittaen päätoimisesti lehden tiedepalstaa. Tästä toiminnasta hän sai Minnesotan tiedeakatemian palkinnon 1967. Lehtialalta hän jäi eläkkeelle 1977. Clifford Simak kuoli 1988 kärsittyään pitkään leukemiasta ja keuhkojen laajentumasta.

Muokannut 30.12.2014

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Ei rekisteröitymistä - Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjailijasta tai hänen teoksistaan? Jaa ajatuksesi ja liity keskusteluun!

Teoksia kirjailijalta Clifford D. Simak
  ★ 7.88 / 36
  ★ 7.54 / 31
  ★ 6.60 / 15

Sarjat kirjailijalta Clifford D. Simak

Ursa Science Fiction (16 kirjaa)
Galaxy Scifi (17 kirjaa)
Fantasy-sarja (5 kirjaa)

Romaanit ja novellikokoelmat

(Galaxy Scifi #14 / 22)
1997 | scifi
(Ursa Science Fiction #18 / 18)
1992 | scifi, novellikokoelma
(Fantasy-sarja)