Väliasema
Alkuteos ilmestynyt 1963. Suomentanut Matti Rosvall. Kansi: Kelly Freas. Nidottu.
Hugo-palkinto 1964.
Amerikan sisällissodasta ei ole pitkä matka tähtiin. Maailman yksinäisin mies Enoch Wallace tietää sen. Hän hoitaa kotonaan galaktista väliasemaa, jonka kautta tähtien muukalaiset kulkevat käsittämättömillä retkillään. Nämä oudot vierailijat ovatkin Enochille tutumpia kuin lähinaapurit. Lähes kuolematon Enoch Wallace tietää melkein kaiken, ja siksi hän haluaa auttaa Maata pääsemään avaruuden veljeskunnan jäseneksi. Kaikki ei suju suunnitelmien mukaan, ja asetelma kääntyy päälaelleen. Tapahtumien vauhti yllättää satavuotiaan asemanhoitajankin.
Clifford D. Simak
Clifford Donald Simakia (Yhdysvallat, 1904–1988) on sanottu rakastetuimmaksi science fiction -kirjailijaksi. Science Fiction and Fantasy Writers of America antoi hänelle suurmestarin arvonimen 1977.
Simak syntyi 1904 böömiläisen maahanmuuttajan perheeseen Wisconsin viljelyseudulla, opiskeli osavaltion yliopistossa ja teki uran sekä toimittajana että tieteiskirjailijana. Maalaisympäristössä vietetty lapsuus ja nuoruus jättivät leimansa hänen tuotantoonsa hyvin merkittävällä tavalla. Useiden hänen teostensa tapahtumapaikkana on itse asiassa tuo syrjäinen Millvillen tienoo.
Fantasy-sarja
John Books Oy:n sarja. Sarjassa ilmestyi myös Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille (1981) ja Harry Harrisonin Ruostumaton teräsrotta (1980).
Harrisonin Kuoleman planeetta aloittaa trilogian, mutta jatko-osia ei suomennettu.
Fantasy-sarja sisältää 5 kirjaa.
Hieman erilainen lähestymistapa maailmojen väliseen liikenteeseen ja politiikkaan. Muutaman kerran jo tullut luettua ja vielä voisin ottaa uudestaan :)