Hengen miekka
Alkuteos ilmestynyt 1998. Suomentanut Renne Nikupaavola. Esipuhe: Tracy Hickman. Kannen kuva: Larry Elmore. Sidottu ja nidottu laitos.
Kauan odotettu menestystrilogian esijakso!
Velhon sielu muovataan magian tulikokeessa.
Raistlin Majere on kuusivuotias, kun hän tutustuu arkkivelhoon, joka toimittaa hänet magiakouluun opiskelemaan. Siellä lahjakas, mutta sisäisten ristiriitojen raastama poika näkee magiassa pelastuksensa. Maagisen Korkeimman taikuuden tornin velhot pitävät häntä salaa silmällä, koska näkevät varjojen synkkenevän hänen yllään samojen varjojen kurkottuessa yli koko Ansalonin.
Lopulta Raistlin pääsee lähelle päämääräänsä, kun hänestä tulee velho. Ensin hänen on kuitenkin läpäistävä pelätty koe Korkeimman taikuuden tornissa. Se muuttaa hänen elämänsä ikiajoiksi – jos hän säilyy hengissä.
*
Kauan sitten Margaret Weis ja Tracy Hickman tutkivat Ansalonia ja totesivat lohikäärmeiden palanneen siihen maailmaan. He kertoivat tarinan ihmeellisistä Peitsen sankareista ja heidän uljaasta taistelustaan hyvän puolesta pahuuden valtavia voimia vastaan.
Nyt Margaret Weis palaa kertomaan ystäväjoukkomme maineikkaimman henkilön, velho Raistlin Majeren tarinan. Hän kertoo, miten Raistlinilla on jo pikkupoikana sisäinen tuli, jota vaalii ensin hänen suojeleva kaksosveljensä Caramon, sitten sisar Kitiara – kaunis, katkera ja vaarallinen miekankäyttelijä.
Tarina sijoittuu Kronikoita edeltävään aikaan, jolloin sankarit, Caramon, Kitiara, uljas ritari Sturm Kirkaskalpa, kovapintainen kääpiö Flint Tulivasara, kahden maailman ristiriidassa elävä Tanis Puolhaltia ja viehättävä ja raivostuttava kentti Tasslehof Takiasjalka, sopivat tapaamisesta Viimeisen kodin majatalossa – paikassa, jossa heidän ystävyytensä on muovautunut monissa Margaret Weisin ja Tracy Hickmanin Krynn-tarinoissa. Ennen kuin toverukset tapaavat jälleen, Raistlin joutuu kuitenkin kokeeseen, joka muuttaa hänen kohtalonsa.
Palaamme vielä kerran Ansaloniin ja näemme, miten kaikki alkaa. Margaret Weis kirjoittaa jälleen mielihahmostaan Raistin Majeresta ja siitä, miten tämän sielu muovataan Korkeimman taikuuden pimeydessä. Mitä Kokeessa todella tapahtui? Vastaus piilee Raistlinin menneisyydessä. Nyt totuuden voi vihdoinkin paljastaa!
Margaret Weis
Margaret Weis (s. 1948) on yhdysvaltalainen fantasiakirjailija. Hänet tunnetaan yhdessä Tracy Hickmanin kanssa alkuperäisten Dragonlance-kirjojen kirjoittajana. Hänen romaanejaan on myyty yli 22 miljoonaa kappaletta.
Weis syntyi Independencessä Missourin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Weis löysi J. R. R. Tolkienin kirjat ollessaan collegessa. Niiden jälkeen hän ei kertomansa mukaan ole löytänyt fantasiakirjallisuutta josta pitäisi. Weis opiskeli Missourin yliopistossa ja valmistui vuonna 1970 maisteriksi pääaineinaan luova kirjoittaminen ja kirjallisuus. Hän työskenteli pienessä kustantamossa Independencessä kolmentoista vuoden ajan.
Dragonlance: Raistlinin kronikat
Sarja kertoo Raistlinin vaiheista ennen Kronikoita.
Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.
Pääsarja Dragonlance
Kirja-arvioita
Omistan itse kyseisen kirjan, koska tuli otettua se suomalaisesta mukaan kun maksoi vain kaksi euroa. Mielen demonit luettuani olin varma että tämäkin kirja olisi mitä tylsin. Toisin kuitenkin kävi. Joissain kohdin kirjaa tulee mieleen jopa POTC elokuvat, jotka ovat todella hauskoja, mutta silti vakavuutta löytyy. Sama koskee Hengen miekka -kirjaa. On mukavaa lukea välillä kirjaa, joka osaa jopa naurattaa välillä ja olla vakava samaan aikaan. Kerronta sujuvaa ja mukaansa tempaavaa. Hyvän mielikuvituksen omaava voi nähdä kirjan tapahtumat mielessään samalla lukiessa kirjaa. Se jos jokin vaatii taitoa kirjailijalta. Tämä kirja jää ehdottomasti hyllyyni toista lukukertaa odottavaksi.
Loistavaa kesälukemista Draconlance faneille! Jokaisen Dragonlancea lukeneen kiusatun viisitoista vuotiaan pojan (miksei vanhemmankin) suosikkihahmo on kautta aikojen ollut velho Raistlin. Jos et koe kuuluvasi kohderyhmään, niin jätä kirja hyllyyn. Tarina kertoo Raistilin ja Caramonin varttumisesta lapsista sellaisiksi henkilöiksi joina heidät myöhemmissä kirjoissa tunnetaan. Esiintyypä veljesten sisar, Kitiarakin lyhyesti kirjassa. Kerronta on sujuvaa ja nuorukaisten lapsuudesta lukee mielellään, kuitenkin muutamat juonen ratkaisut jättävät pahan maun suuhun. Muutamia yllätyksiäkin löytyy ja mikä tärkeintä, vihdoin saadaan selville mitä korkeimman taikuuden tornissa oikein tapahtui.