Risingshadow

Fantasiatieto

Fantasiatieto - Judy Allen
★ 6.80 / 39
12354151463712819310

Fantasiatieto: Keijuista lohikäärmeisiin, velhoista vampyyreihin. Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Tarja Kontro. Nelivärikuvitus: Richard Hook, John Howe, Patricia Ludlow, Nicki Palin. Esipuhe: Jonathan Stroud. Sidottu.

Haltiat, luonnonhenget, noidat, hirviöt, aaveet ja tarueläimet koottuna perusteelliseksi käsikirjaksi

Miten vaarallisen harpyijan voi karkottaa? Ketkä pystyvät tarun mukaan kesyttämään villejä yksisarvisia? Minkälainen olio on aarnikotka eli griippi?

Monipuolisesti ja värikkäästi kuvitettu teos esittelee kattavasti eri kulttuurien tarustoa. Kirjassa kerrotaan erilaisista fantasiaolennoista ja -olioista, jotka ovat kiehtoneet ihmisiä kautta vuosisatojen.

Naseviin tietolaatikkoihin on poimittu esimerkkejä siitä, miten fantasiaa on hyödynnetty kirjallisuudessa ja elokuvissa. Mukana on myös erillinen fantasiasanasto sekä tiedon etsintää helpottava seikkaperäinen hakemisto.

Kirjan esipuheen on laatinut kirjailija Jonathan Stroud, jonka omassa tuotannossa fantasia on vahvasti esillä. Teoksen kirjoittaja Judy Allen on kiitetty ja palkittu lasten- ja nuortenkirjailija.

Adlibris: tarkista saatavuus

TietokirjaNuorten tietokirja
Julkaistu: elokuu 26, 2006 (Otava)
Alkuperäinen nimi: Fantasy Encyclopedia
Kirja-arviot ja kommentit (2)

Kirjan tilaus

★ 8.10 / 11
Keijukaisten lähteillä
★ 8.10 / 11

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Judy Allen

Judy Allen on brittiläinen kirjailija.

15.10.2008
Pennywere avatar
Pennywere
Kirjoja 188, Arviot 43
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Tietokirjojen ongelma on juuri se, että niissä ei ole juonta. Niitä on niin paljon vaikeampi ruveta arvostelemaan. No, kokeillaan. Itse tykkään kirjasta. Tekstissä kerrotaan oleellisia asioita fantasiaolennoista, ja piirrustukset antaa hyviä kuvia olenoista (mutta basiliski; mitä hittoa?!). Itse luen eniten Tarueläimet ja Myyttiset oliot - osioita, koska ne kiinnostavat eniten. Osa-alueet ja aiheet on helppo löytää sisällysluettelosta, mikä tekee kirjasta erinomaisen ja helpon hakuoppaan. Suosittelen minäkin fantasiasta kiinnostuneille.

08.04.2008
Samira avatar
Samira
Kirjoja 99, Arviot 10
★★★★★★★★☆☆ 8 / 10

Koska tietokirjoissa ei ole juonta, niitä täytyy arvostella tiedon määrän ja tarpeellisuuden mukaan. Kirjassa oli paljon hyödyllistä tietoa(niin paljon kuin fantasiatiedosta on hyötyä!), ja kirjassa oli kuvattu hyvin erilaisia fantasiaotuksia. Suosittelen kaikille fantasiahörhöille.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja