Minotaurien maa
Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Mika Renvall. Kannen kuva: Larry Elmore. Muut kuvat: Valerie Valusek. Nidottu.
Krynnin kansoista yksi on pysynyt ylpeänä ja vahvana. Minotaurit pitävät itseään tulevaisuuden maailman hallitsijoina. Huolimatta vastoinkäymisistä, tappioista, orjuudesta ja halveksunnasta minotaurit ovat pysyneet voimakkaina. Mutta heillä on vihollinen, joka haluaa alistaa koko minotaurikansan häikäilemättömän valtansa alle.
Minotaurien kansallissankari Kaz palaa Nethosakin kaupunkiin etsimään ystäväänsä ja joutuu ansaan. Ylipappi haluaa alistaa Kazin omien pyrkimyksiensä välikappaleeksi eikä hänen oma klaaninsakaan ole halukas auttamaan. Kazin täytyy selvittää valtakunnan salaisuus, jotta koko rotua ei syöstäisi tuhoon.
Richard A. Knaak
Richard A. Knaak syntyi Chicagossa Yhdysvalloissa 1961. Hän asuu sekä Arkansasissa että Bartlettissa Illinoisissa. Knaak lähti alun perin opiskelemaan kemiaa, mutta katsoi erehtyneensä ja vaihtoi ainetta. Knaak suoritti lopulta arvosanat retoriikasta Illinoisin yliopistossa. Hän työskenteli apulaisena tavaratalossa, kunnes sai julkaistua ensimmäisen kirjansa.
Dragonlance: Kadonneet historiat
Sarjan suomentaminen ei enää jatku. Kustantaja jätti yhden osan (Dan Parkinsonin The Gully Dwarves, 1996) kääntämättä, koska se ei ollut heistä kiinnostava.
Sarja sisältää 5 pääteosta ja yhteensä teoksia 5 kpl.
Pääsarja Dragonlance
Kirja-arvioita
Kovin kattavasti en jaksa tätä kirjaa arvostella, sillä se ei koskettanut minua juuri ollenkaan. Juoni etenee kohtuun tyypillisellä tavalla ja oikeastaan vailla yllätyksiä, seuraten kliseistä kaavaa lähes kaikessa. Kazia ei kuvata kovin persoonallisena tyyppinä missään kohtaa, ja hän esiintyykin tyypillisenä "sankari tahtomattaan" tyyppinä aina tarinan loppuun saakka. Muutkin henkilöt ovat peruskauraa aina hölmöilevästä kentti apurista ilkeään ylipappi-arkkipahikseen, jonka maailmanvalloitus motiivit olivat aika köyhät. Koko kirja oli melko ikävystyttävä kahlata läpi, ja luinkin sen poikkeuksellisn innottomasti ja hitaasti. Oikeastaan kaikki fantasian kliseet esiintyivät teoksessa, mutta jos luet ensikertaa fantasiaa tai dragonlanceja, voi kirjasta saada jotakin irti. Ei huono, mutta aivan liian tavanomainen fantasiamättö.