Risingshadow
    • - Kirjavisa
  • Etusivu
  • Kirjat
  • Jay Asher

Sinä ja minä sitten joskus

Jay Asher, Carolyn Mackler
Sinä ja minä sitten joskus - Jay Asher, Carolyn Mackler
★ 6.58 / 29
12231425116476819210

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Laura Honkasalo. Sidottu.

Mitä jos voisit nähdä tulevaisuuteen? Jos saisit selville millaista elämäsi on 15 vuoden kuluttua? Ja entä jos et olisikaan se, joksi sinun piti tulla?

On vuosi 1996. Emma saa uuden tietokoneen, jolta löytyy outo ohjelma. Ystävänsä Joshin kanssa hän saa selville, että kyseessä on tulevaisuuden keksintö nimeltä Facebook. Sen avulla ihmiset voivat kirjoittaa internetiin päivityksiä omasta elämästään; urastaan, valinnoistaan, parisuhteestaan.

Emman aikuiselämä näyttää tilapäivitysten valossa masentavalta, Joshin puolestaan lupaavalta. Pian he huomaavat, että heidän vuonna 1996 tekemänsä valinnat vaikuttavat heidän tulevaisuuden Facebook-päivityksiinsä, jotka alkavat vähitellen muuttua. Minkä suunnan Emman ja Joshin elämä ottaa – ovatko he viidentoista vuoden päästä yhä ystäviä? Vai kenties jotakin muuta?

Jay Asherin romaani Thirteen Reasons Why nousi New York Timesin bestsellerlistalle ja pysyi siellä 29 viikkoa. Huippusuosittu tekijä on kirjoittanut uusimman romaaninsa yhdessä ystävänsä Carolyn Macklerin kanssa. Kaikki alkoi hullusta ideasta ja pienestä sähköpostista. Warner Bros on ostanut oikeudet elokuvaan.

Adlibris: tarkista saatavuus

NuortenkirjallisuusMainstreamAikamatkustus
Julkaistu: elokuu 2012 (Otava)
Alkuperäinen nimi: The Future of Us

Devoted Souls: Peliromaani
★ 7.38 / 21
Baby Jane
★ 7.50 / 4
Lopussa molemmat kuolevat (Kuolinhetki #1)
★ 6.66 / 3
Sininen lumous (Pollux-hevoskerho)
★ 8.00 / 2

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

29.03.2025
Velma avatar
Velma
Kirjoja 384, Kirja-arviot 33, Viestit 5
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Luin tämän aikoinaan silloin uutena ja nyt reilun kymmenen vuoden päästä uudestaan. Itse tykkäsin tästä ensimmäisellä kerralla enempi kuin nyt uusintalukukerralla. Nuortenkirjojen kategoriassa tämä on keskitasoa ja sisältää sitä perusteiniarkea seurustelusuhteineen. Kurkistus tulevaisuuteen Facebookin kautta oli ideana hyvä, mutta ei kuitenkaan ole oikein kestänyt aikaa, koska Facebook ei ole samanlainen hitti kuin tuolloin. Tämä ei siis todennäköisesti uppoa enää nykyteineille luettavaksi, vaan enempi niille entisille teineille, jotka olivat aikoinaan Facebookissa liiankin kanssa.

07.11.2013
The Big Bad Wolf avatar
The Big Bad Wolf
Kirjoja 484, Kirja-arviot 79, Viestit 690
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Tyyliltään kirja on häiritsevän samanlainen muutamia vuosia sitten lukemieni esiteinihöttökirjojen kanssa. Idea vain oli parempi. Kielestä tätä ei voi erikoisemmin kehua. Meneehän se siinä, ei nyt joka sivulla töki, mutta... Njoo, ei kovin nautittavaa. Hahmoihinkaan ei pystynyt syventymään. Emma oli ärsyttävän täydellinen, kiltti, fiksu, urheilullinen, suht siveellinen. Josh taas ei ensin ole olemassakaan, ja yllättäen koulun suosituin tyttö on kiinnostunut. Mitä? Sivuhenkilöt olivat samalta mantereelta, persoonattomia ja ohuita. Todella hyvin oli maalattu lukijalle 1996 Amerikka. Näyttää juuri sellaiselta kuin olen samaan aikaan perustuvista jenkkikirjoista lukenut. Olen siis asiantuntija, varsinkin koska synnyin kahta vuotta myöhemmin. Idea on hyvä. Okei, takakansi herättää vain ennakkoluulot, "Joup, ei voi olla hyvä", mutta tarinassa toimi. Muutoin juoni ei iskenyt epäuskottavine neliödraamoineen. Facebook kuitenkin toimi parhaiten. Sinänsä en pitänyt ylettömän paljon tässä mistään, mutta. Koukutuin pahasti ja luin tätä odotushuoneessa tauotta. Haluan lukea tämän tai jotain sen kaltaista uudestaan. Miksi? Miksi?!?!?!

24.01.2013
surukukkanen avatar
surukukkanen
Kirjoja 134, Kirja-arviot 1
Sisältää juonipaljastuksia

Facebookin sijoittaminen tarinaan on sujunut varsin mielikuvituksellisesti. Kukapa meistä ei tahtoisi tietää tuleivaisuuttaan etukäteen. Jokaisella teolla on kuitenkin seuraksensa ja sen päähenkilöt saavat kokea kantapään kautta. Päähenkilöistä kuitenkin Josh on kiinnostavampi. Emman hahmo jää eteiseksi ja hänestä saa melko itsekeskeisen kuvan. Onhan se melkoinen klisee, että lapsuudenystävät laitetaan pitkän erossa olon jälkeen taas kohtaamaan toisensa. Ihmettelen vain miten heidän kaverisuhteensa on voinut katketa, vaikka he sattuvat asumaan toistensa naapurissa. Luulisi että jossain vaiheessa sitä väkisinkin törmäisi. En ihan täysiä pisteitä kirjalle antaisi. Mielestäni facebook-ideaa olisi voinut kehittää vielä pidemmälle. Olisin tahtonut sen esiintyvän hieman suuremmassa osassa tarinaa. Nyt kirja vaikutti vain samanlaiselta kuin muutkin tämän kaltaiset rakkausteinihömpät. Olisi ollut hauska tietää enemmän tulevaisuudesta heidän näkökulmastaan. Ehkä olin vain liian vanha lukemaan juuri tätä kirjaa. Joku toisen ikäluokan edustaja voisi olla ihan eri mieltä kanssani. Mielipidevapaus on kuitenkin hieno asia. Suosittelen siis kirjaa heille, jotka tykkäävät muutenkin lukea nuortenaikuisten kirjallisuutta.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2025 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja