Käyttäjän gigsu avatar

gigsu

Aloittelija· Taso 18

LUKIJAN OMA ÄÄNI

Kirja-arviot

Käyttäjän gigsu omat ajatukset lukemistaan kirjoista. Nämä ovat lukijan kirjoittamia kirja-arvioita, eivät Risingshadow’n toimituksellisia arvosteluja.

17 kirja-arviota
Järjestä kirja-arvioitaJärjestys: Kirjoituspäivä · Uusin ensin
Mammutin metsästäjät

Mammutin metsästäjät

10/10Kirjoitettu 12.8.2024

Kopioin Luolakarhun klaanin arvion muihinkin osiin, koska käytännössä mielipiteeni koskee koko sarjaa. Sain ensimmäisen osan kummitädiltäni lahjaksi nuorena, ehkä noin vuonna 88, ja koko sarjan osat on luettu noin kerran vuodessa, eli melkoisen monta kertaa varsinkin ensimmäinen osa. Kirjana itsessään ei ehkä ole mikään mestariteos verrattuna moneen muuhun kirjaan, mutta omaan makuun on nimenomaan tämäntyyliset ihmisen varhaishistoriaan liittyvät fantasiakirjat. Ja tietysti kirjan seksiosiot olivat omiaan saamaan nuoren tytön kiinnostumaan kirjasarjasta. Mutta yhä edelleen pidän.

Hevosten laakso

Hevosten laakso

Maalattujen luolien maa

Maalattujen luolien maa

10/10Kirjoitettu 12.8.2024

Kun kuudes osa sarjasta ilmestyi, hankin sen heti sarjan jatkeeksi. Siinä vaiheessa olin Luolakarhun klaanin lukenut kahdenkymmenen vuoden aikana vähintään nelisenkymmentä kertaa (yleensä luin pari kertaa vuodessa, nykyään noin kerran vuodessa enää). Tänä vuonnakin on koko kirjasarja luettu jo kerran. Minun makuun oleva kirjasarja ja luen aina koko sarjan käytännössä yhtäsoittoa, vaikka osaakin kirjat jo ulkoa, niin silti yksi ehdottomia suosikkikirjojani koko sarja.

Luolakarhun klaani

Luolakarhun klaani

Valtaistuinpeli

Valtaistuinpeli

George R. R. Martin

10/10Kirjoitettu 12.8.2024

Yksi parhaimmista kirjasarjoista joita olen lukenut. Ei ehkä parhain, mutta parhammistoa.