Hemlit - kirjahylly
Lukutrendit
Suosikki kirjani
Viimeisimmät tapahtumat
Varmaankin huonoin kirja, jonka olen ikinä lukenut!! En suosittelisi kenellekkään. Ensimmäiset 100 sivua kerrotaan pelkästään siitä, kun pieni kylä hoitaa jakkejaan ja keittää vellejään. Asiat eivät ole yhtään mielenkiintoisia ja päähenkilö on suorastaan vastemielinen. Toiset 100 sivua on vuorelle kiipeämisestä (kirja paranee loppua kohti) ja aina välillä tapahtuu jotain hieman erilaista, mutta pääasiassa he vain kiipeävät, syövät ja palelevat. Kirjassa ei ole mitään jännitystä. Kirjassa kerrotaan paljon asioita, jotka eivät johda mihinkään, eivätkä liity muihin asioihin. Aivan kuin kirjailija olisi vain halunnut hieman lisää pituutta kirjalleen ja lisännyt väliin kaikkea sekalaista. Henkilöiden ulkonäköä ei kuvailtu ollenkaan eikä tunteista puhuttu. Nämähän ovat kirjan perus asioita. Toisaalta tuolla tavalla kirjoitettu kirja olisi voinut olla mukavan erilainen, mutta tässä kirjassa asiat olivat pelkkää miinusta. Hahmoihin ei muutenkaan voinut samaistua, eivätkä he olleet kiinnostavia. Kirjassa oli erittäin huonoja kohtia, esimerkiksi: "Tashia pyörrytti. Ja silti hänen oli kohta pakko nousta seisomaan, astella vähän kauemmas ja vetää housunsa alas ja kyykistyä. Maha oli aivan kuralla. "Ripuli tästä enää puuttuikin", hän tokaisi lumella takapuoltaan pyyhkiessään." Kuka pitäisi tuollaista asiaa mielenkiintoisena? Ja tuo on ainoa kohta jossa koko ripulista mainittiin.. Lukujen välissä on mielenkiintoisia ja pohtivia tekstejä, joiden ei aluksi ajattele liittyvän mitenkään tarinaan. Kun paljastui kenestä pätkät kertoivat, olin pettynyt. Olin kaivannut jotain mielenkiintoisempaa, mutta silti ne pienet pätkät pitivät kirjaa mukavasti kasassa. Kirjassa oli vain vähän päälle 200 sivua, mutta silti lukemiseen meni ikuisuus. Huokaisin helpotuksesta, kun sain kirjan loppuun. Olen pahoillani, jos loukkasin jotakuta, joka kirjasta piti ja tämä on vain oma mielipiteeni :)
Outolintu oli yksi parhaista kirjoista joita olen ikinä lukenut!! Se muistutti paljon Nälkäpeiä, mutta oli vielä parempi!! Rakastuin Neljään heti ja kirja oli mukaansa tempaava! Trisiin oli helppo samaistua. Suosittelen kirjaa kaikille!!
Aivan mahtava kirja! Henkilöhahmot olivat mielenkiintoisia ja erityisesti pidin Jacesta, Lukesta ja Alecista. Kaikilla oli omanlainen ja hieno persoona! Juoni kulki tarpeeksi nopeasti, eikä kirja missään vaiheessa ollut tylsä. Juonikäänteet eivät olleet ennalta-arvattavia ja ne olivat tarpeeksi jännittäviä. Kaikista juonikäänteistä en silti pitänyt ja kirjan lukeneet varmasti tietävät, mitä käännettä tarkoitan ;) Ainoa huono puoli kirjassa oli, että jotkut lauseet saattoivat toistua melkein samoina. Sama asia hieman muunneltuna sanotaan esim. kirjan alussa ja lopussa, vaikka se ei ole tärkeä asia. Saattaa olla Claren kirjoitustyylissä tai sitten suomennoksessa tapahtunut virhe :) Kaiken kaikkiaan silti loistava kirja, suosittelen kaikille!
Kirja oli melko hyvä, varsinkin kevyenä kesälukemisena, mutta se oli kyllä hieman tylsä ja jännitystä olisi kaivannut enemmän. Olen sukeltaja ja minua kiehtovat merenalaiset kirjat ja ingoa oli kuvailtu hyvin. Henkilöhahmoja olisi voinut kuvailla vähän enemmän, mutta ei se haitannut lukemista. Kirja sopii monen ikäisille, 8-vuotiaasta aikuiseen!
- Members
- Hemlit