Musta peili: Kauhuelokuvan kehitys Prahan ylioppilaasta Poltergeistiin

Antti Alanen, Asko Alanen
tietokirja > tietokirjat elokuvista
Musta peili: Kauhuelokuvan kehitys Prahan ylioppilaasta Poltergeistiin - Antti Alanen, Asko Alanen

Kansi: Marja Seliger. Painovuodeksi on merkitty 1985, mutta kirja on tullut ulos painosta maaliskuussa 1986. Nidottu.

Tervetuloa painajaiseen! Matkaa hiuksianostattavan kauhun mustia maanteitä ja synkkiä syrjäpolkuja. Todista puistattavat näyt, jotka muuttivat Suomen omituisimman elokuvakirjan tekijöiden korpinmustat hiukset lumivalkoiseksi. Kohota musta peili kasvojesi eteen! 

Vaella vanhan kauhuelokuvan sumumaisemiin. Näe kuinka Caligari luo unimurhaajan, muumio nousee kirotusta haudastaan, Frankensteinin hirviö kurottaa valoon ja vampyyrit heräävät yöllä tyydyttämään verenjanonsa. 

Huomaa avaruuden tunkeilijoiden ja mustien laguunien otusten väistyvän arkisempien hirviöiden tieltä: Peeping Tom etsii äärimmäisen pelon kasvoja ja Norman Bates kamppailee äitinsä epäinhimillistä tahtoa vastaan. 

Kohtaa karskisti uusien petojen raakuudet: veitsimiehet, zombiet ja syrjäseutujen moottorisahamurhaahat kajoavat ihmislihaan, lapsipaholaiset tuhoavat perheensä ja ihmissudet vaihtavat ällistyttävästi hahmoaan edessämme. 

Musta peili kattaa elokuvapainajaisen vaiheet ja tyylilajit. Runsas kuvitus. Filmografiassa 800 kauhuelokuvan esittelyt. 

Antti ja Asko Alanen ovat tamperelaisten elokuvakerhojen kasvatteja. Antti Alanen on SEA:n tutkija ja Marilyn – alaston naamio -kirjan tekijä. Asko Alanen on Soundin monivuotinen elokuva-arvostelija.

Arvosana kirjalle

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Julkaistu: 1985
Kustantaja: Suomen elokuva-arkisto & Valtion painatuskeskus
Tyylit: tietokirjatietokirjat elokuvista
Avainsanat: kotimainen
Arvosanalla: 8.00/10
Arvosanoja: 1
Muokattu: kesäkuu 25, 2016