Musta peili: Kauhuelokuvan kehitys Prahan ylioppilaasta Poltergeistiin

@ Antti Alanen, Asko Alanen
Musta peili: Kauhuelokuvan kehitys Prahan ylioppilaasta Poltergeistiin - Antti Alanen, Asko Alanen 8.00   1

Kansi: Marja Seliger. Painovuodeksi on merkitty 1985, mutta kirja on tullut ulos painosta maaliskuussa 1986. Nidottu.

Tervetuloa painajaiseen! Matkaa hiuksianostattavan kauhun mustia maanteitä ja synkkiä syrjäpolkuja. Todista puistattavat näyt, jotka muuttivat Suomen omituisimman elokuvakirjan tekijöiden korpinmustat hiukset lumivalkoiseksi. Kohota musta peili kasvojesi eteen! 

Vaella vanhan kauhuelokuvan sumumaisemiin. Näe kuinka Caligari luo unimurhaajan, muumio nousee kirotusta haudastaan, Frankensteinin hirviö kurottaa valoon ja vampyyrit heräävät yöllä tyydyttämään verenjanonsa. 

Huomaa avaruuden tunkeilijoiden ja mustien laguunien otusten väistyvän arkisempien hirviöiden tieltä: Peeping Tom etsii äärimmäisen pelon kasvoja ja Norman Bates kamppailee äitinsä epäinhimillistä tahtoa vastaan. 

Kohtaa karskisti uusien petojen raakuudet: veitsimiehet, zombiet ja syrjäseutujen moottorisahamurhaahat kajoavat ihmislihaan, lapsipaholaiset tuhoavat perheensä ja ihmissudet vaihtavat ällistyttävästi hahmoaan edessämme. 

Musta peili kattaa elokuvapainajaisen vaiheet ja tyylilajit. Runsas kuvitus. Filmografiassa 800 kauhuelokuvan esittelyt. 

Antti ja Asko Alanen ovat tamperelaisten elokuvakerhojen kasvatteja. Antti Alanen on SEA:n tutkija ja Marilyn – alaston naamio -kirjan tekijä. Asko Alanen on Soundin monivuotinen elokuva-arvostelija.


Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu 1985 (Suomen elokuva-arkisto & Valtion painatuskeskus)
Tietoja muokattu kesäkuu 25, 2016

Kirja-arviot & arvosanat

Jeremias Bonaparte
Jeremias Bonaparte
Arvosanat 534
Kirja-arviot 0
Viestit 0
syyskuu 17, 2010
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle