Musta peili: Kauhuelokuvan kehitys Prahan ylioppilaasta Poltergeistiin
Keskiarvo 4.00
4.00 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (1)
Kirjahyllytilastot

Musta peili: Kauhuelokuvan kehitys Prahan ylioppilaasta Poltergeistiin

Antti Alanen, Asko Alanen
Julkaistu: 1985 (Suomen elokuva-arkisto & Valtion painatuskeskus)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirjatietokirjat elokuvista
Avainsanat: kotimainen

Kansi: Marja Seliger. Painovuodeksi on merkitty 1985, mutta kirja on tullut ulos painosta maaliskuussa 1986. Nidottu.

Tervetuloa painajaiseen! Matkaa hiuksianostattavan kauhun mustia maanteitä ja synkkiä syrjäpolkuja. Todista puistattavat näyt, jotka muuttivat Suomen omituisimman elokuvakirjan tekijöiden korpinmustat hiukset lumivalkoiseksi. Kohota musta peili kasvojesi eteen! 

Vaella vanhan kauhuelokuvan sumumaisemiin. Näe kuinka Caligari luo unimurhaajan, muumio nousee kirotusta haudastaan, Frankensteinin hirviö kurottaa valoon ja vampyyrit heräävät yöllä tyydyttämään verenjanonsa. 

Huomaa avaruuden tunkeilijoiden ja mustien laguunien otusten väistyvän arkisempien hirviöiden tieltä: Peeping Tom etsii äärimmäisen pelon kasvoja ja Norman Bates kamppailee äitinsä epäinhimillistä tahtoa vastaan. 

Kohtaa karskisti uusien petojen raakuudet: veitsimiehet, zombiet ja syrjäseutujen moottorisahamurhaahat kajoavat ihmislihaan, lapsipaholaiset tuhoavat perheensä ja ihmissudet vaihtavat ällistyttävästi hahmoaan edessämme. 

Musta peili kattaa elokuvapainajaisen vaiheet ja tyylilajit. Runsas kuvitus. Filmografiassa 800 kauhuelokuvan esittelyt. 

Antti ja Asko Alanen ovat tamperelaisten elokuvakerhojen kasvatteja. Antti Alanen on SEA:n tutkija ja Marilyn – alaston naamio -kirjan tekijä. Asko Alanen on Soundin monivuotinen elokuva-arvostelija.

muokattu 25.06.2016

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tim Burton on Tim BurtonHobitti: Odottamaton matka. Kuvitettu opasVerikekkerit: Kauhun käsikirjaKylmän sodan pelkoja ja fantasioita: Muukalaisten invaasio 1950-luvun yhdysvaltalaisessa tieteiselokuvassaKun hirviöt heräävät: Kauhu ja taide
Paikalla 2 jäsentä ja 59 vierailijaa
Alkemisti, Nafisan
Uusin jäsen: Jimi Vuori
Jäseniä yhteensä: 9742