Pirun tusina

Jari Koponen
Julkaistu: huhtikuu 20, 2016 (Avain)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: tietokirja
Avainsanat: kotimainen

Nidottu.

13 pirullista tarinaa tulevaisuudesta

Kautta aikojen ihmisen ehtymätön mielikuvitus on luonut mitä ihmeellisimpiä kuvitelmia tulevaisuudesta. Tämä kirja kertoo kolmetoista tarinaa siitä, millaisia tulevaisuuksia kirjailijat ovat luoneet eri aikoina ja eri puolilla maailmaa.

Monet näistä kuvitelmista ovat nykyään unhoon jääneitä tai vähän tunnettuja. Jokainen niistä kertoo kuitenkin oman aikansa asenteista, odotuksista, toiveista ja peloista. Ne kertovat myös kirjailijoiden kohtaloiden vaihteluista. Yksi saavuttaa Nobel-palkinnon, toisen elämä päättyy niskalaukaukseen.

Tarinoissa esiintyviä suuria teemoja ovat muun muassa naisten tulevaisuuskuvitelmat, odotukset tieteen saavutusten suhteen, kirjoittamisen rajat totalitaarisessa valtiossa ja sotakuvitelmat. Yksittäisten kirjailijoiden lisäksi tarkastellaan utopia- ja tieteiskirjallisuuden vaiheita Kiinassa, Egyptissä ja Israelissa.

(muokattu 24.06.2016)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Harry Potter: LegendaHobitti: Smaugin autioittama maa. Kuvitettu opasEragon: Lohikäärmeratsastajan opasHobitti: Odottamaton matka. Kuvitettu opasHarry Potter: Maaginen maailma
Paikalla 36 vierailijaa
Uusin jäsen: Jukka Tahvanainen
Jäseniä yhteensä: 9022