Jari Koponen

Jari Koponen

Jari Koponen on tutkija ja toimittaja. Nuorena Koposen suurimpia lukuelämyksiä olivat muun muassa Mika Waltarin ja Sakari Topeliuksen kirjat. Sittemmin maailmankirjallisuudesta tuli eteen sellaisia teoksia kuin Vuonna 1984, Uljas uusi maailma, Me, Syntymättömien tähti ja Lasihelmipeli. Syntyi oivallus: viihteen aiheista saattoi kirjailija tislata myös oikeaa kirjallisuutta.

1980-luvun alussa Koponen aloitti Tähtitieteellinen yhdistys Ursan tieteiskirjasarjan toimittamisen. Yhdessä muiden Ursan tieteisharrastajien kanssa hän alkoi suunnitella tieteislehteä, jonka nimeksi tuli Aikakone. Koponen oli lehden päätoimittajana 1981–86. Hän oli muun muassa laatimassa bibliografiaa suomalaisesta tieteiskirjallisuudesta ja kokosi Ursan kirjoituskilpailun sadosta valikoiman Jäinen vaeltaja. Koposta on tieteiskirjallisuudessa kiinnostanut etenkin sen historian ja kattavuuden tutkiminen ja hän on tehnyt aiheen parissa uraauurtavaa työtä.

Muokannut 29.12.2014

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Aloita uusi keskustelu (Ei rekisteröitymistä - Vieraat tervetulleita)
Onko sinulla kysymyksiä kirjailijasta tai hänen teoksistaan? Jaa ajatuksesi ja liity keskusteluun!

Teoksia kirjailijalta Jari Koponen
  ★ 6.30 / 10
  ★ 7.00 / 5
  ★ 6.00 / 1
  ★ 6.00 / 2
  ★ 8.00 / 3

Sarjat kirjailijalta Jari Koponen

Ursa Science Fiction (16 kirjaa)

Sarjakuvat ja antologiat

2011 | scifi, antologia, kotimainen, tietokirja
(Ursa Science Fiction #7 / 18)
1986 | scifi, antologia, kotimainen, portti-palkinto

Muut ei spefi-kirjat