Viiden meren kansa
Keskiarvo 3.55
3.55 tähteä
Anna arvosana
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Arvosanoja (11)
Kirjahyllytilastot

Viiden meren kansa

Risto Isomäki
Julkaistu: elokuu 13, 2018 (Into)
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: historia
Avainsanat: kotimainen
Osallistu keskusteluun (viestejä 4 kpl)

Kansi ja ulkoasu: Jussi Karjalainen. Sidottu, kansipaperi.

SUOMI 101 – VAI SUOMI 11 000 VUOTTA?

Suomen tasavallan historia on todellisuudessa vain vajaa prosentti Suomen historiasta. Ensimmäiset asukkaat saapuivat arkeologien mukaan Suomeen jo 11 000 vuotta sitten. Arkeologia, vertaileva kielitiede ja geenitutkimusovat viime aikoina paljastaneet esihistoriamme kätköistä muutamia lähes kokonaisia tarinoita. Tarinoita maailmoista, joiden olemassaolosta ei vielä vähän aikaa sitten tiedetty mitään.

Kun ensimmäiset asukkaat tulivat Suomeen, Itämerellä kellui vielä jäävuoria. Niin sanotut etniset suomalaiset saivat nykyaikaisen geenitutkimuksen mukaan alkunsa, kun Suomeen muutti noin tuhat siirtolaista Mustanmeren pohjoisenpuoleisilta aroilta reilut kaksi tuhatta vuotta sitten.

Suomen ensimmäinen pikkukaupunki Yli-Iin Kierikissä tuhoutui 5 000 vuotta sitten, kun suuri tulva-aalto löi kylien yli. Suomessa tuolloin rakennetut jätinkirkot kuuluivat uuden arkeologisen tutkimuksen mukaan samaan megaliittikulttuuriin kuin Englannin Stonehenge tai Ranskan Carnac.

Viiden meren kansa on näistä unohdetuista tarinoista koottu episodiromaani. Se kuvaa kahdeksan aikatason kautta, miten Suomen kannalta keskeiset tapahtumat olisivat saattaneet mennä.

(muokattu 22.08.2018)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Palava maa (Uhtred-sarja, #5)Jacob de Zoetin tuhat syksyäSalamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Kuninkaiden kuolema (Uhtred-sarja, #6)Tuulen vihat (Vihat, #1)
Paikalla 5 jäsentä ja 79 vierailijaa
Louhikäärme, Jussi, kyty, Wanda, LordStenhammar
Uusin jäsen: Juho Saari
Jäseniä yhteensä: 8769