Risingshadow

Tähtitrilogia #1 / 3
Tähtikirkas (Tähtitrilogia #1) - Lars Wilderäng
★ 7.64 / 38
21234556978899510

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Sirpa Parviainen. Sidottu.

Dystopia on pyyhkäissyt Ruotsin yli: myyty yli 110 000 kappaletta!

Ympäri Ruotsia älypuhelimet alkavat yhtäkkiä temppuilla. Sitten autojen mikrosiruissa ilmenee valmistusvirhe, joka muuttaa tiet autonromujen hautausmaaksi. Juniin tulee teknisiä häiriöitä, kauppojen hyllyt ammottavat tyhjyyttään, ja sähkökatkokset alkavat olla jokapäiväisiä.

Majuri Gustaf Silverbane on valmistelemassa erikoisjoukkoaan ulkomaantehtävään, kun kaikki menee kammottavasti pieleen ja tulinen hehku täyttää taivaan. Survivalisti Filip Stenvik huomaa, että hänen pilkattu harrastuksensa muuttuu äkkiä haudanvakavaksi. Levottomuuden yltyessä poliisi Peter Ragnhell tarttuu kyseenalaisiin keinoihin. Ja ohjelmoija Anna Ljungberg tekee löydön, joka uhkaa muuttaa ihmiselämän edellytykset koko maapallolla.

Erään sähkökatkon jälkeen kaikki muuttuu lopullisesti. Elektroniikalla ei ole immuunijärjestelmää, eivätkä ihmiset ole valmistautuneet. Synkkä syksy muuttuu tähtikirkkaaksi talveksi, jossa kaaos voittaa ja harva selviytyy.

Tähtikirkas aloittaa scifitrilogian, jonka seuraavat osat ilmestyvät suomeksi vuonna 2018.

"Tämä kirja vainosi minua läpi jouluviikon. – – Juuri tätä meidän pitäisi miettiä: miten selviämme, jos meillä ei enää olisikaan sähköjä ja elektroniikkaa?" – Vesa Sisättö, Helsingin Sanomat 5.1.2018

Adlibris: tarkista saatavuus

ScifiDystopia
Julkaistu: joulukuu 9, 2017 (Jalava)
Alkuperäinen nimi: Stjärnklart
Kirja-arviot ja kommentit (3)

Kirjan tilaus
Adlibris
BookOutlet
BookBeat
FinlandiaKirja
Nextory
Storytel
Nextoryn Superviikko 16.3.-29.3. Lue ja kuuntele ilmaiseksi 50 päivän ajan. Voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille, joilla ei ole ollut Nextory-tarjousta viimeisen 6kk aikana!

Arvosanani kirjalle
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Omassa pääkirjahyllyssäni

Käyttäjät lukeneet myös

Metsän peitto
★ 7.74 / 15
Kalvot
★ 7.50 / 16
En ole koskaan tuntenut miehiä
★ 8.00 / 8
Königsbergin kyky rakastaa
★ 7.00 / 7
Syntykeho, eli miten juosta pakoon ilman jalkoja
★ 8.20 / 10
Asema 11 (Keltainen kirjasto)
★ 7.96 / 25
Klara ja aurinko (Keltainen kirjasto)
★ 7.76 / 17

Aiheeseen liittyviä keskusteluja
Kirjoita vieraana tai kirjaudu sisään.
Onko sinulla kysymyksiä kirjasta tai haluatko jakaa mielipiteesi? Liity keskusteluun!

Lars Wilderäng

Lars Wilderäng (s. 1970) kirjoitti aiemmin nopeatempoisia trillereitä, mutta Tähtikirkkaan myötä hänen suosionsa räjähti. Hän kirjoittaa myös Cornucopia?-blogia, joka on Ruotsin luetuimpia talous-, politiikka- ja ympäristöblogeja.

Tähtitrilogia

Tähtitrilogia sisältää tällä hetkellä 3 kirjaa.

Tähtikirkas (Tähtitrilogia #1)

Eija avatar
Eija
Kirjoja 1486, Arviot 443, Viestit 1440
★★★★★★☆☆☆☆ 6 / 10

Kirjassa on peruskatastrofi juoni ja sen kuvailussa ei ole mitään mitä ei ennen olisi koettu ja luettu. Kuvataan ihmisten käyttäytymistä tilanteessa, jossa infrastruktuuri romahtaa. Kun ei ole sähköä, moni asia käy mahdottomaksi kaupunki olosuhteissa. Ongelmia viemäröinnissä ja juomaveden saannissa. Kauppajärjestelmät romahtavat. Tuoreruoka ja lääkkeiden saanti loppuu jne. Kaikesta tästä seuraa mellakointi ja ryöstely.

Aluksi tuntui, että henkilöitä on liikaa. Nopeasti käytiin alkuasetelmaa läpi ja alku olikin melko pitkäveteistä ja hahmot tuntuivat keskiverto ihmistä tyhmemmiltä.

En tiedä onko syy alkutekstissä vai käännöksessä, kun kirjoitus tuntui välillä kömpelölle. Kuitenkaan en sano, että kirja olisi huono kokonaisuudessaan, mutta jotain omaperäisempää pitäisi olla, että viitsisin jatkoihin tarttua.

30.07.2020
Simo Reilimo avatar
Simo Reilimo
Kirjoja 1, Arviot 1
★★★★★★★☆☆☆ 7 / 10

Äänikirjana suomennos sisältää niin monia asia-  ja käännösvirheitä, että pitänee lukea kirja alkuperäisellä kielellä.

Tosin kyllä edes se tuskin pystyy pelastamaan kaikkia typeriä virheitä.

07.03.2018
anmamat avatar
anmamat
Kirjoja 104, Arviot 19
★★★★★★★★★★ 10 / 10

Viihdyttävä kirja, jonka luki muutamassa päivässä. Tarina todella imaisi mukaansa! Osansa saattoi toki olla silläkin, että olen juuri Ruotsissa lomalla, ja aihe tuntui siksikin ajankohtaiselta ja kiinnostavalta.

Seuraa meitä: Uutiskirje | Facebook | X | Mastodon | RSS | English Site
Hostingpalvelun tarjoaa Planeetta Internet Oy
© 1996 - 2026 Risingshadow. Kaikki oikeudet pidätetään.
Sivustomme käyttää evästeitä takaaksemme parhaimman käyttökokemuksen.
Tietosuoja