Ihan mieletön juttu (Ihan mieletön juttu #1) - Hank Green5.34

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kansi: Laura Lyytinen.
Kannen kuva: iStockphoto. Nidottu.

Scifillä maustettu hauska ja koukuttava kuvaus tubemaailman koukeroista

Suositun tubettajan esikoisromaani on viihdyttävä scifi-mysteeri, joka sivuaa painavia ja ajankohtaisia teemoja: kuinka sosiaalinen media muokkaa keskustelukulttuuria ja kuinka julkisuus on oma maailmansa, jolla ei ole juurikaan tekemistä todellisuuden kanssa.

Parikymppinen taideopiskelija April May asuu New Yorkissa yhdessä kämppiksensä, on-off-tyttöystävänsä Mayan kanssa. Eräänä aamuyönä April törmää jalkakäytävällä seisovaan jättiläismäiseen patsaaseen. Hän nimeää patsaan Carliksi ja kuvaa siitä ystävänsä Andyn kanssa videon, jonka Andy jakaa YouTube-tilillään. Seuraavana päivänä videosta on tullut viraali-ilmiö ja Aprilista somejulkkis.

Käy ilmi, että Carleja on ilmestynyt kymmeniin kaupunkeihin eri puolille maapalloa. Aprilin odotetaan selvittävän Carlien salaisuus: mistä ne ovat tulleet ja mitä ne tarkalleen ottaen meiltä haluavat. Pian hän joutuu huomaamaan, kuinka kuuluisuus asettaa vaakalaudalle hänen ihmissuhteensa, turvallisuutensa ja identiteettinsä – koko hänen elämänsä.

Hank Green haastaa esikoisromaanillaan komeasti isoveljensä, lukijoiden rakastaman John Greenin. Ihan mieletön juttu näyttää somejulkisuuden pimeän puolen, josta Greenin veljeksillä on taatusti runsaasti omakohtaista kokemusta.

Arvosana kirjalle


Julkaistu: lokakuu 9, 2019
Kustantaja: Tammi
Tyylit: scifi
Alkuperäinen nimi: An Absolutely Remarkable Thing
Arvosanalla: 5.34/10
Arvosanoja: 3
Muokattu: syyskuu 02, 2020

Ihan mieletön juttu -kirjasarja

Sarjalla ei ole virallista suomenkielistä nimeä.

Ihan mieletön juttu (Ihan mieletön juttu #1)5.34
Loistavan hullu hanke (Ihan mieletön juttu #2)