Ihan mieletön juttu

Hank Green
Julkaistu: lokakuu 9, 2019 (Tammi)
Alkuperäinen nimi: An Absolutely Remarkable Thing
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifi

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Kaisa Kattelus. Kansi: Laura Lyytinen.
Kannen kuva: iStockphoto. Nidottu.

Scifillä maustettu hauska ja koukuttava kuvaus tubemaailman koukeroista

Suositun tubettajan esikoisromaani on viihdyttävä scifi-mysteeri, joka sivuaa painavia ja ajankohtaisia teemoja: kuinka sosiaalinen media muokkaa keskustelukulttuuria ja kuinka julkisuus on oma maailmansa, jolla ei ole juurikaan tekemistä todellisuuden kanssa.

Parikymppinen taideopiskelija April May asuu New Yorkissa yhdessä kämppiksensä, on-off-tyttöystävänsä Mayan kanssa. Eräänä aamuyönä April törmää jalkakäytävällä seisovaan jättiläismäiseen patsaaseen. Hän nimeää patsaan Carliksi ja kuvaa siitä ystävänsä Andyn kanssa videon, jonka Andy jakaa YouTube-tilillään. Seuraavana päivänä videosta on tullut viraali-ilmiö ja Aprilista somejulkkis.

Käy ilmi, että Carleja on ilmestynyt kymmeniin kaupunkeihin eri puolille maapalloa. Aprilin odotetaan selvittävän Carlien salaisuus: mistä ne ovat tulleet ja mitä ne tarkalleen ottaen meiltä haluavat. Pian hän joutuu huomaamaan, kuinka kuuluisuus asettaa vaakalaudalle hänen ihmissuhteensa, turvallisuutensa ja identiteettinsä – koko hänen elämänsä.

Hank Green haastaa esikoisromaanillaan komeasti isoveljensä, lukijoiden rakastaman John Greenin. Ihan mieletön juttu näyttää somejulkisuuden pimeän puolen, josta Greenin veljeksillä on taatusti runsaasti omakohtaista kokemusta.

(muokattu 10.10.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Täydellinen (Viallinen, #2)Perillä (Tarkoitettu-trilogia, #3)Saga: Viides kirja (Saga, #5)Viimeinen tähti (5. aalto, #3)All You Need Is Kill #1 (All You Need Is Kill, #1)
Paikalla 39 vierailijaa
Uusin jäsen: Anniina Kellosalo
Jäseniä yhteensä: 8879