Malamanteri

Thomas Taylor
Julkaistaan: maaliskuu 10, 2020 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Malamander
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, lapset

Alkuteos imestynyt 2019. Suomentanut Jaana Kapari-Jatta. Sidottu.

Kun mahdoton on mahdollista!

Malamanteri aloittaa trilogian, tarina-aarrearkun, jossa salaisuudet ja legendat huuhtoutuvat unohtumattoman merenrantakylän rannoille. Siellä monet vannovat nähneensä mystisen kiehtovan merihirviö malamanterin…

Herbert Lemon on Hotelli Nautiluksen löytötavarapisteen hoitaja. Aina ei ole helppoa palauttaa hukattuja tavaroita oikeille omistajille ja erityisen vaikeaa se on silloin, kun kadonnut on ihminen. Kun Violet Parma ilmestyy etsimään hotellista kaksitoista vuotta aiemmin kadonneita vanhempiaan, lapset lähtevät kiehtovalle arvoitusten polulle, joka ei väistä merihirviö malamanteria.

Mikä on tämä tarujen olento, joka vetää puoleensa ihmisiä ja joka voi toteuttaa toiveita? Ja mikä on silloin vaihtokaupan hinta?

9–99-vuotiaille suunnatun sarjan on suomentanut sanataituri Jaana Kapari-Jatta. Malamanterin hiukan nyrjähtäneessä maailmassa yhdistyvät Tim Burtonin ja Wes Andersonin elokuvien goottinen ja veikeä vire. Sen tunnelmasta ei haluaisi palata takaisin.

(muokattu 21.09.2019)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Vedeera vaarallisilla vesillä (Vedeera, #2)Muumilaakso juhlii (Muumien suuri juhlakirja, #1)Kolmen ajan maaÄänihäkkiVedeeran taru (Vedeera, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 55 vierailijaa
MARGO, Fievre
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873