Mustan Kuun majatalo

@ Reetta Niemelä, Katri Kirkkopelto
Mustan Kuun majatalo (Musta Kuu #1) - Reetta Niemelä, Katri Kirkkopelto 9.00   1

Kuvittanut Katri Kirkkopelto. Sidottu.

Arvid Lydecken -palkinto 2022.

Saimi Salaper asettuu eläinlääkäri-isänsä kanssa vanhaan majataloon, jonka ovien takaa kantautuu mystisiä ääniä ja pihalla liihottelee harvinaisia perhoslajeja.

Saimi pääsee osalliseksi talon salaisuuksista, ja pian Mustan Kuun majatalo tarjoaa turvapaikan salaväkeläisille: hiisille, räpeltäjille, keijuille, peikoille, ilkinakkeleille ja muille luonnonhengille. Mutta vain siinä tapauksessa, että eräs ihminen, salamieli, haluaa auttaa. Samaan aikaan oven takana maailmaa vaanii uhka, jota kukaan ei vielä osaa aavistaa...

Maagisen jännittävä seikkailu aloittaa uuden fantasiatrilogian, jossa Saimi ja hänen ystävänsä hiisiprinsessa Anskariina, kyklooppi Tuffe Kloppi, painajainen Hilja Hahmoton, yksisarvinen Silkki, koirankuonolainen Ulvos Hukkanen, maahinen Pikkukorva ja lajinsa viimeinen jeti Kallanen tempautuvat uskomattomaan tapahtumien vyyhteen salaväen pelastamiseksi...Arvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu lokakuu 15, 2021 (Lasten keskus)
Tietoja muokattu marraskuu 8, 2022

Musta Kuu

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Perhoshullu Saimi Salaper ja hänen eläinlääkäri-isänsä saapuvat Sinimäen kaupunkiin perustaakseen luonnonvaraisten eläinten sairaalan. Sattuman oikusta he ostavat salaperäisen vanhan majatalon. Rakennus Ylämäenkadulla ei ole mikä tahansa huojuva huvila, vaan sen ovien takaa kantautuu mystisiä ääniä, pihalla liihottelee harvinaisia perhoslajeja, ja katolla törröttää… lohiskäärmeiden orsi. Vähitellen talo paljastaa Saimille outoja ja riemastuttavia salaisuuksiaan.

Musta Kuu -sarjassa ajankohtaiset luonnonvaraisten eläinten ja ympäristön suojelun teemat nivoutuvat raikkaalla tavalla kansanperinteeseen ja mytologiaan.

Mustan Kuun majatalo (Musta Kuu #1) 9.00   1
Mustan Kuun majakka (Musta Kuu #2) 8.16   18

Kirja-arviot & arvosanat

Dragon
Dragon
Arvosanat 109
Kirja-arviot 0
Viestit 2
lokakuu 17, 2023
Antoi 9 / 10 arvosanan kirjalle