Peilimaa - Carole Johnstone 5.20   5

Alkuteos ilmestynyt 2021. Suomentanut Maikki Soro. Kannen kuva: Marta Orlowska/Trevillion Images. Kansi: Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy. Sidottu, kansipaperi.

Hyytävää psykologista jännitystä tihkuva tarina kaksossisarista, molempien rakastamasta miehestä ja lapsuuden salaisuuksista, joita he eivät kykene unohtamaan.

Cat asuu Los Angelesissa, kaukana lapsuutensa Edinburghista ja komeasta viktoriaanisesta talosta, jossa hän ja hänen identtinen kaksoissisarensa El varttuivat. Lapsina he keksivät Peilimaan, portaikon alla sijaitsevan mielikuvitusmaailman täynnä merirosvoja, noitia ja pellejä. Mutta enää sisarestaan vieraantunut Cat ei juurikaan ajattele lapsuuskotiaan.

Mutta kun El katoaa salaperäisesti purjehdusreissullaan, Catin on pakko palata Edinburghiin. Vanha talo ei ole juurikaan muuttunut kahdessakymmenessä vuodessa. Se on edelleen täynnä pimeitä nurkkia ja Cat tuntuu joka käänteessä törmäävän vanhoihin salaisuuksiin ja menneisyyden aaveisiin. Kuin kaameassa aarrejahdissa joku on jättänyt hänelle vihjeitä kaikkiin huoneisiin. Johtolangat kuljettavat häntä takaisin Peilimaahan, jossa totuus väijyy odottamassa…

Rakastin Peilimaata. Se on upeasti kirjoitettu ja sen juoni on punottu kellosepän tarkkuudella.” – Stephen King

Psykologisen jännityksen ja kauhun kunnianhimoinen yhdistelmä, joka osoittaa vahvasti mielikuvituksen vapauttavan voiman.” – Publishers WeeklyArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu syyskuu 22, 2022 (Minerva)
Alkuperäinen nimi 'Mirrorland'
Tietoja muokattu lokakuu 1, 2022

Kirja-arviot & arvosanat

Sri
Sri
Arvosanat 580
Kirja-arviot 0
Viestit 0
maaliskuu 28, 2024
Antoi 8 / 10 arvosanan kirjalle
Henri Linkinen
Henri Linkinen
Arvosanat 177
Kirja-arviot 0
Viestit 0
joulukuu 28, 2023
Antoi 4 / 10 arvosanan kirjalle
TP
TP
Arvosanat 167
Kirja-arviot 6
Viestit 41
tammikuu 4, 2023
Antoi 1 / 10 arvosanan kirjalle
Eija
Eija
Arvosanat 1224
Kirja-arviot 330
Viestit 1197
lokakuu 22, 2022
Antoi 7 / 10 arvosanan kirjalle