Helvettiin ja takaisin

@ Leigh Bardugo
Helvettiin ja takaisin (Alex Stern #2) - Leigh Bardugo 7.00   3

Alkuteos ilmestynyt 2023. Suomentanut Meri Kapari. Kansi: Vesa Lehtimäki. Sidottu, kansipaperi.

Goodreads Choice Award (paras fantasiakirja) 2023.

Mitä olisit valmis tekemään pelastaaksesi ystäväsi?

Alex Stern on päässyt sinuiksi voimiensa kanssa. Samalla hänen ystävänsä ja mentorinsa Daniel Arlington on päätynyt kirjaimellisesti helvettiin. Alexin tarvitsee siis vain löytää reitti manalaan, napata sielu kiirastulesta ja palata takaisin – helppo homma, paitsi että harva on koskaan onnistunut siinä. Alex on kuitenkin valmis asettamaan vaakalaudalle kaiken pelastaakseen ystävänsä.

Yhdessä ystävänsä Dawesin kanssa Alex kerää joukon enemmän tai vähemmän luotettavia kumppaneita, joiden avulla uhkarohkea matka on määrä toteuttaa. Salaisten tekstien ja esineiden ohjaamana he päätyvät Yalen yliopiston suurimpien salaisuuksien äärelle. Kun tiedekunnan väkeä alkaa kuolla, Alex ymmärtää, että jotain synkkää on tekeillä. Lopulta hänen on kohdattava menneisyytensä haamut selvitäkseen hengissä yliopiston pimeillä käytävillä.

Helvettiin ja takaisin on jatkoa Leigh Bardugon ensimmäiselle aikuisille suunnatulle romaanille Salatun tiedon seura. Todelliseen historiaan ja todellisiin salaseuroihin perustuva tarina on hengästyttävä matka, josta ei käänteitä tai yllätyksiä puutu. Romaanin on suomentanut Meri Kapari.

"Oivallista kissanminttua lukutoukille." – Dartmouth

"Helvettiin ja takaisin on taidokkaasti luotu, kiivastahtinen paluu Salatun tiedon seuran maailmaan." – Lacy Baugher Milas, Paste Magazine

"Leigh Bardugon Salatun tiedon seuran jatko-osa on kouraisevan inhimillinen. Se lämmittää sydäntä samaan aikaan kun kylmät väreet kulkevat pitkin selkäpiitä." – BookpageArvosana kirjalle
Omassa kirjahyllyssäni


Kirja julkaistu maaliskuu 15, 2024 (Aula & Co)
Alkuperäinen nimi Hell Bent
Tietoja muokattu maaliskuu 15, 2024

Alex Stern

Sarja sisältää 2 pääteosta ja yhteensä teoksia 2 kpl.

Salatun tiedon seura (Alex Stern #1) 7.48   17
Helvettiin ja takaisin (Alex Stern #2) 7.00   3

Kirja-arviot & arvosanat

karivaan
karivaan
Arvosanat 200
Kirja-arviot 21
Viestit 5
huhtikuu 11, 2024
Antoi 10 / 10 arvosanan kirjalle
TP
TP
Arvosanat 167
Kirja-arviot 6
Viestit 41
maaliskuu 23, 2024
Antoi 1 / 10 arvosanan kirjalle