Steam
16.12.2015
pihlajapuu
Tuli tuosta co-op-ketjusta mieleen, että onko Risingilla Steam-ryhmää (ei ilmeisesti)?
Niin joo, ja minultakin tosiaan siis löytyy Steam-tili. Ihan liikaa pelejä siihen nähden, että olen ollut Steamissä vasta reilun vuoden verran, mutta noh, pelaamisesta oli taukoa useampi vuosi (tehoton läppäri), niin sitten tuli joulu- ja kesäalesta tehtyä aika paljon sellaisia hankintoja, joista olin haaveillut siinä vuosien varrella, mutta jotka eivät toimineet omalla koneella ennen uutta masiinaa. Ja Valve complete pack kasvatti kokonaismäärää myös aika paljon, kun kesällä ostin sen sen vuoksi, että se maksoi saman verran kuin pari kolme siitä haluamaani peliä olisi maksanut erillisinä ostoksina.

20.12.2015
pihlajapuu
Hmph. CoD: Black Ops 3 olis tänä viikonloppuna ilmaiseksi pelattavissa Steamissa, mutta tietenkään sille ei vain ole yksinkertaisesti oikein aikaa. Huomenna aamulla vuoden viimeinen tentti (e-tentissä, siksi myöhäinen ajankohta), yksi joululahjakäsityö on vielä kesken ja pakatakin pitäisi. Niin ja pestä pyykkiä, koska muuten ei ole mitään, mitä pakata...
21.12.2015
pihlajapuu
...näköjään floodaan tämän täyteen yksinäni, mutta tarkennan siis aiempaa heittoani tuosta Steam-ryhmästä, että sillä pohdin, että eikös noita co-op- ja moninpelejä pystyis sellaisen kautta koordinoimaan?
Itseänikin siis viehättää moninpelit. Pelailen suht säännöllisesti esim. Sins of a Solar Empire: Rebellionia. Myös Borderlands 2 vaatisi melkeinpä vähintään toisen pelaajan, ja se onkin sen vuoksi jäänyt kesken, kun kaverit ovat vetäneet sen aikoinaan jo niin pitkälle, että heillä BL2:n pelaaminen on tällä hetkellä prioriteeteissa aika matalalla. Jonkin verran tulee FPS:iä pelailtua muutenkin, mutta oon vaan umpisurkea niissä. Varsinkin tällä hetkellä, kun hiiri ei aina rekisteröi vasenta klikkausta ensimmäisellä yrittämällä.. :D Yritä siinä sit osua liikkuviin kohteisiin.

29.12.2015
noreen
Toimin tosiaan röyhkeän omavaltaisesti ja loin risingin suomipuolelle oman Steam-yhteisön yhteistö pelaamista ja keskustelua varten. Tässä linkki sinne. Sivuston modet ja ylläpitäjät pääsevät tietysti tännekin valvomaan, jos vain haluavat. :)
Itse en ihan joka päivä ehdi mitään pelaamaan, mutta erityisesti lomilla tykkään viettää aikaani RPG ja MMORPG- genrejen parissa parissa. Erityisesti pidän Elder Scrollseista ja Bioshockeista. Payday taitaa olla moninpeleistä suosikkini, mutta pelaan mielelläni myös kaikkea muuta porukalla.
Toimin tosiaan röyhkeän omavaltaisesti ja loin risingin suomipuolelle oman Steam-yhteisön yhteistö pelaamista ja keskustelua varten. [url=http://steamcommunity.com/groups/risingfi]Tässä linkki sinne.[/url] Sivuston modet ja ylläpitäjät pääsevät tietysti tännekin valvomaan, jos vain haluavat. :)

02.01.2016
pihlajapuu
Whii, kiitos! ^_____^ En itse kehdannut luoda ryhmää aiemmin samoista syistä, kun pohdin, että onko se sopivaa.
26.12.2016
Mustelmann
Videopelaajan joulu alkaa tunnetusti vasta Steamin talvialeista. Tänä vuonna sijoitin höyrykoneeseen tavallista useamman lantin, koska minulla on pitkästä aikaa käytössä kunnollinen peli-peecee. Valikoimasta päätyi kirjastooni seuraavaa:
Satellite Reign / 4,99€

[b]Dishonored[/b] / 2,49€
[b]Hotline Miami 2: Wrong Number[/b] / 3,79€
25.06.2017
Echramath
Samat nimikkeet siellä toki ovat aina alennuksessa. Esim. nytkin Civilization -sarjaa voi hankkia kohtuulliseen hintaan. Annoin vitoselle peukun alas muutaman megapuutteen vuoksi, mutta kyllä sitä kannattaa hakea (koko pakettina) jos ei jo ole. Nykyajan koneilla vuorotkin ovat inhimillisen pituisi.
Dirt Rally purisi Climb Dance -hermooni, pitäisi vain olla rahaa ja aikaa (siis uusi tietokone ja toista sataa euroa ohjainhommia, saisipa potkut ja enemmän ansiosidonnaista kuin palkkaa). Itseasiassa, nyt kun mietin, on aika yhdentekevää, että peli itsessään on alennuksessa. Joka tapauksessa, oli Stratos soratielä poikittain, jala jallan jala jala vei.
No hain Convoyn, pakko antaa mahdollisuus nimikkeelle, jossa kuulemma yhdistyvät Faster Than Light ja Mad Max. FTL on sekin taas kaksi Euroopan markkaa, hakekaa pois kuka on koskaan halunnut olla avaruuslaivan kapteeni, sekun käytännössä pyörii missä tahansa 2000-luvun tietokoneessa.
Brutal Legend, en kyllä tiedä yhtään innostaako tällainen pelityyppi, mutta se voi jopa pyöriä koneellani ja onhan siinä Lemmy ja muut. Ehkä läiskin sen läpi easylla (olen sentään läpäissyt sen Civ5BNW:n Emperorilla, joten saan actionpuolella nössöillä luvalla)

Muistakaa!

No hain [b]Convoy[/b]n, pakko antaa mahdollisuus nimikkeelle, jossa kuulemma yhdistyvät Faster Than Light ja Mad Max. FTL on sekin taas kaksi Euroopan markkaa, hakekaa pois kuka on koskaan halunnut olla avaruuslaivan kapteeni, sekun käytännössä pyörii missä tahansa 2000-luvun tietokoneessa.

[b]Brutal Legend[/b], en kyllä tiedä yhtään innostaako tällainen pelityyppi, mutta se voi jopa pyöriä koneellani ja onhan siinä Lemmy ja muut. Ehkä läiskin sen läpi easylla (olen sentään läpäissyt sen Civ5BNW:n Emperorilla, joten saan actionpuolella nössöillä [i]luvalla[/i])

Muistakaa!

[img]https://murfinsandburglars.files.wordpress.com/2009/08/guybrush-and-elane-never-pay-more-than-20-bucks.jpg?w=810[/img]
25.06.2017
Mustelmann
EchramathSamat nimikkeet siellä toki ovat aina alennuksessa.Tästä huolimatta olen ostanut joka vuosi eri pelejä.
EchramathJa Transistor ja Shadowrun Returns ihan vaan koska joku väitti niiden olevan hyviä.Väitin näin Transistorista toisessa ketjussa, minkä pitäisikin olla riittävä peruste ostopäätökseen.
[quote="Echramath" post=53467]Samat nimikkeet siellä toki ovat aina alennuksessa.[/quote]
Tästä huolimatta olen ostanut joka vuosi eri pelejä.

[quote="Echramath" post=53467]Ja [b]Transistor[/b] ja [b]Shadowrun Returns[/b] ihan vaan koska joku väitti niiden olevan hyviä.[/quote]
yarskiss
AstoretheinVideopelaajan kesä alkaa tunnetusti vasta Steamin kesäaleista. Alennusprosentteihin olen varsin tyytyväinen.Säästä rahaa, älä osta Steamista.... Allkeyshop
Hotline Miami 2: Wrong Number / 3,79€
[quote="Astorethein" post=53445]Videopelaajan kesä alkaa tunnetusti vasta Steamin kesäaleista. Alennusprosentteihin olen varsin tyytyväinen.

[b]Doom[/b] / 14,99€
[b]Call of Juarez[/b] / 4,99€
[b]Hard Reset[/b] / 1,39€
[b]Bastion[/b] / 2,99€
[b]Might & Magic X: Legacy[/b] / 8,49€
[b]Dishonored[/b] / 2,49€
[b]Hotline Miami 2: Wrong Number[/b] / 3,79€[/quote]

Mustelmann
yarskissJuu ei kiitos. Nuo "avainsivustot" kyllä tiedetään.
Säästä rahaa, älä osta Steamista.... Allkeyshop
[quote="yarskiss" post=53473]
Säästä rahaa, älä osta Steamista.... [url=http://www.allkeyshop.com/blog/]Allkeyshop[/url][/quote]
Juu ei kiitos. Nuo "avainsivustot" kyllä tiedetään.
No, jos haluaa saada voittoa, pitää ottaa riskiä... :concentrate
Avainkauppasivustot ovat varmaan kyllä itsessään luotettavia (sehän on vain ns. käytettyjen pelien uudelleenmyymistä, mikä ei ole laitonta tai hämäräperäistä maissa joissa nämä kauppapaikat toimivat), mutta niiden avaimet eivät välttämättä aina ole.
Esim. muutama vuotta sitten Ubisoftin pelien avaimet oli ostettu varastetuilla luottokorttitiedoilla ja pistetty avainkauppapaikoille myyntiin. Kun Ubisoft huomasi tilanteen, niin sillä ei ollut enää väliä pitikö avaimen ostaja ostostaan ihan asiallisena vai ei, kaikki avaimet pistettiin jäihin ja pelit lopettivat toiminnan. Ostajat jäivät sitten itkemään, että ns. eivät tienneet Keltaisesta Pörssistä hankkimansa polkupyörän olevan varastettu ja että se kuuluisi heille koska olivat hyvässä uskossa siitä maksaneet.
Tuollainen on toki huonoa mainosta avainkauppiaille, joten varmasti nämä suurimmat toimijat pistävät ainakin vähän paukkuja avainten alkuperän tarkistamiseen. Mutta en luottaisi näiden valvontajärjestelmän toimivuuteen niin kauan kun ei oikeudenpäätöksellä tule sanktioita virheistä. Kannattaa varmistaa kauppiailta, saako rahat takaisin kauppiaan puolesta, jos avaimet eivät toimikaan tai lopettavat toimintansa jonkin kohtuullisen ajan sisällä. (Huom! Kauppapaikka ja kauppias eivät ole välttämättä sama asia, kauppapaikka voi olla portaali useammalle avainkauppiaalle)
No, jos haluaa saada voittoa, pitää ottaa riskiä... :concentrate

Esim. muutama vuotta sitten [url=http://www.eurogamer.net/articles/2015-01-28-deactivated-ubisoft-game-keys-bought-from-eas-origin-using-stolen-credit-cards]Ubisoftin pelien avaimet oli ostettu varastetuilla luottokorttitiedoilla ja pistetty avainkauppapaikoille myyntiin[/url]. Kun Ubisoft huomasi tilanteen, niin sillä ei ollut enää väliä pitikö avaimen ostaja ostostaan ihan asiallisena vai ei, kaikki avaimet pistettiin jäihin ja pelit lopettivat toiminnan. Ostajat jäivät sitten itkemään, että ns. eivät tienneet Keltaisesta Pörssistä hankkimansa polkupyörän olevan varastettu ja että se kuuluisi heille koska olivat hyvässä uskossa siitä maksaneet.

Caveat emptor, kuten sanotaan.

[url=https://www.polygon.com/2015/2/9/8006693/the-truth-behind-those-mysteriously-cheap-gray-market-game-codes](Kiinnostuneille tässä laajempi artikkeli avainkauppapaikoista, niiden toiminnasta, ja avainten alkuperän selvittämisestä)[/url]
yarskiss
Olen ostanut useamman vuoden kaikki PC-keyt tuon portaalin kautta, eikä mitään ongelmia ollut...
G2A, CDKeys.com, InstantGaming yms. ovat isoja firmoja - tähän erikoistuneita, joten varmaan heillä joku varmistus avaimille on.
Konsolit ovat taas eri asia, jos peli täytyy ladata toisella käyttäjällä eli saattavat lakata pelaamasta hetken päästä...
27.06.2017
Echramath
Toisaalta kolmen markan pelin menetys ja toisaalta ne ovat Steamissakin käytännössä ilmaisia. You win some, lose some, it's all the same to me.
28.06.2017
kyty
Tietysti sitä on kautta aikain myyty käytettyjä pelejä, mutta pelien hinnat ovat nykyään monasti niin alhaisia, että sitä miettii että saavatko tekijät tarpeeksi rahaa takaisin, varsinkin jos voitot valuvat jollekin avainkauppiaalle...
Ei liity avainasiaan, mutta Steamista löytyvä suomalaisin voimin väännetty peli Lydia on huomattu Washington Postissa.

Ei liity avainasiaan, mutta Steamista löytyvä suomalaisin voimin väännetty peli [url=https://www.washingtonpost.com/news/comic-riffs/wp/2017/06/21/lydia-this-childs-tale-deals-skillfully-with-adult-issues/]Lydia on huomattu Washington Postissa[/url].
28.06.2017
Mustelmann
Lydian kehitystä ja matkaa Steamiin tuli seurattua Pelit-lehden foorumilla, onhan yksi tekijöistä kyseisen lehden pitkäaikainen avustaja (toimittajiahan siellä ei juuri olekaan). Pienen tiimin pikkupeli ei välttämättä saavuta maailmanmainetta, mutta ainakin Suomessa tehdään oikeitakin pelejä, eikä pelkkää puhelintauhkaa.
26.12.2017
Talvialesta löytyi taas jotain kiinnostavaa:
Call of Juarez: Bound in Blood / 2,49 €
Wolfenstein: The New Order + The Old Blood / 14,99 €
Crysis 2 / 4,99 €
Layers of Fear / 4,99 €
Rahaa ei mennyt tällä kertaa paljon, mutta ajattelin vielä tarkistaa, onko konsolipuolella mitään hyvää tarjouksessa...
Call of Juarez: Bound in Blood / 2,49 €

[b]Crysis 2[/b] / 4,99 €
[b]Layers of Fear[/b] / 4,99 €

26.12.2017
Echramath
Heh, katsoin Dirt Rally kympin ja sehän toimisi Linuxillakin... niin joo, kone pitäisi päivittää ja se ohjainpuoli maksaa kolmatta sataa...
21.06.2018
Mustelmann
Steamin kesäiset alennukset alkoivat tänään, mutta lupasin itselleni, etten osta tällä kertaa mitään. Tuossa päätöksessä aion pysyä, vaikka olenkin vähän katsellut, mitä kaikkea olisi tarjolla (kaikkea olisi ja paljon).
[Spoileri - klikkaa]
[Spoileri - klikkaa]
[img ]https://i.imgur.com/gGrgOHs.jpg[/img]

[spoiler][img ]https://i.imgur.com/gGrgOHs.jpg[/img][/spoiler]
23.06.2018
Echramath
Curious Expedition siellä olisi alennuksessa, mutta vähän 50/60 odotukset, onko kyseessä uusi Faster Than Light vaiko jotakin väärintasapainotettua tuubaa. Varoittavana esimerkkinä Sunless Sea, joka on ihan sievää steampunk-kuvastoa ja äänetkin kunnossa ja tiemmä hyvää kirjoittamista – mutta se peli on kyllä ihan paska. Siis teknisesti toki sekin toimii ihan ok, siinä ei vain ole mitään mielenkiintoista elementtiä joka ajaisi pelaamaan.
(Ja Convoykin on aloittamatta joo)
[url=https://store.steampowered.com/app/358130/The_Curious_Expedition/]Curious Expedition[/url] siellä olisi alennuksessa, mutta vähän 50/60 odotukset, onko kyseessä uusi Faster Than Light vaiko jotakin väärintasapainotettua tuubaa. Varoittavana esimerkkinä Sunless Sea, joka on ihan sievää steampunk-kuvastoa ja äänetkin kunnossa ja tiemmä hyvää kirjoittamista – mutta se peli on kyllä ihan paska. Siis teknisesti toki sekin toimii ihan ok, siinä ei vain ole mitään mielenkiintoista elementtiä joka ajaisi pelaamaan.

26.09.2018
1 kirja, 890 viestiä
Dammit... Tell Tale pistää sitten hanskat tiskiin. Mitenköhän käy firman jo ostettujen Steam-pelien? Ensin hoksasin että niiden musiikit saattavat kadota lisenssimaksujen vanhentuessa, mutta sen vielä kestän. Mutta jos ei pystyisikään enää palaamaan vaikkapa Walking Deadin synkkään maailmaan...
Toisaalta vanhoja Sierran pelejäkin yhä saa jopa ostettua, joten ehkä huolehdin turhaan. Vain ensimmäiset kuukaudet lienee sekavia, kunnes oikeuksien omistukset saadaan kohdilleen.
En yleensä juurikaan välitä pelistudioista, mutta Tell Talen lopettamispäätös tulee samanlaisena iskuna kuin Cinemawaren konkka aikoinaan. Yhteistä molemmille firmoille on se, että kumpikaan ei oikeastaan tehnyt pelejä vaan elokuvamaisia tarinakokemuksia. Onkohan siinä jokin kaava? Siis tuotantokustannusten ulkopuolelta.

28.06.2019
Mustelmann
Vaikka en meinaa itsekään uskoa, niin en ilmeisesti ostanut viime vuonna yhtäkään PC-peliä. Niinpä oli korkea aika pukea ostohousut jalkaan ja rynnätä täysillä Steamin kesäisen perinteiseen alennusriehaan. Kassalle vein seuraavat pelit:
Rage / 3,29 €

[b]Firewatch[/b] / 4,99 €
[b]The Long Dark[/b] / 6,24 €
27.12.2019
Mustelmann
Vähän lisää joululahjoja itselleni. Bioshock löytyy jo ennestään konsolille, mutta miksipä en pelaisi yhtä suosikkipeleistäni myös ehostettuna pc-versiona.
Bioshock Remastered / 4,99 €

[b]Dying Light[/b] / 10,19 €
[b]Warhammer 40k: Sanctus Reach[/b] / 8,39 €
28.06.2021
Mustelmann
Alennusmyynnit, niistä minä pidän!
Shadowgrounds / 0,99€
Metro 2033 Redux / 4,99€
Metro Last Light Redux / 4,99€
Prey / 11,99€
Resident Evil 7 / 9,89€
Alennusmyynnit, niistä minä pidän!

[b]Shadowgrounds[/b] / 0,99€
[b]Prey[/b] / 11,99€
[b]Resident Evil 7[/b] / 9,89€

07.07.2021
1 kirja, 890 viestiä
Hoksattuani että Steamissa on sellainen asia kuin "wishlist", olen itsekin alkanut sortua alennusmyynteihin. Nyt on pelaamista odottamassa Controlin innostamana Alan Wake, sekä listalla pitkään roikkuneista peleistä The Vanishing of Ethan Carter, Heavy Rain, Beyond: Two souls ja Detroit: Become human. Eikä mennyt fyrkkaakaan kuin viisikymppiä ja nuo pelit riittävät varmaan loppuvuodeksi.

"Mustelmann"Pelit ovat nykyään sen verran halpoja, että yli kymppi yhdestä pelistä alkaa tuntua jo riistolta.Herääkin kysymys, että alkaako alennusmyynnit pitkällä tähtäimellä ampua itseään jalkaan? Vaikka joku Epic Games Store väittää että niiden ihan tuoreidenkin julkaisujen ilmaisjakelu on kannattavaa jos sillä saadaan asiakas ostamaan yhdenkin pelin, niin itse myönnän ostavani yhä pelini luottokaupastani Steamista ja vain hyväksikäyttäväni Epicin ilmaisjakeluita. Tosin luotan tilastoihin ja kauppapaikkojen johtoon niin paljon, että uskon ilmaisjakelun olevan kauppapaikoille kannattavaa bisnestä. Mutta entäs ne pelien kehittäjät joiden täytyy vain hyväksyä se, että pelaajat ostavat joko tutun turvallisia AAA-pelejä, tai sitten odottavat -90% alennusmyyntejä kärsivällisesti? Kohdistuisi vahinko edes niihin AAA-peleihin, joissa tunnutaan luottavan enemmän pelituntien määrään kuin sisällön laatuun...
"Rasimus"Dammit... Tell Tale pistää sitten hanskat tiskiin. Mitenköhän käy firman jo ostettujen Steam-pelien?Siellä ne yhä ovat, ja näyttäisi Wolf among us 2 olevan vielä aktiivisessa kehitystyössä

[quote="Mustelmann"]Pelit ovat nykyään sen verran halpoja, että yli kymppi yhdestä pelistä alkaa tuntua jo riistolta.[/quote]

[quote="Rasimus"]Dammit... Tell Tale pistää sitten hanskat tiskiin. Mitenköhän käy firman jo ostettujen Steam-pelien?[/quote]
Siellä ne yhä ovat, ja näyttäisi [b]Wolf among us 2[/b] olevan vielä aktiivisessa kehitystyössä [img]/media/kunena/emoticons/rs_smirk.png[/img]