HourglassEyes | Lukupiiri | 86 viestiä | 18.12.2024
Viimeisin Fiktiivi | 16.03.2025
Ernest Cline
06.10.2013
max
Ernest Cline on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on tähän mennessä julkaissut yhden varsinaisen kirjan, joka on myös suomennettu: Ready Player One. Kirjasta on myös suunnitteilla elokuva. Aiemmin Ernest Cline on käsikirjoittanut Star Wars Phantom Menacea odottavasta kaveriporukasta kertovan elokuvan, jota ainakin itse suosittelen myös.
Cline kävi viime syksynä myös Suomessa ja on kaikinpuolin mahtava tyyppi. Hänen seuraava kirjansa Armada, jatkaa samalla linjalla Ready Player Onen kanssa eli häpeämätöntä nörtteyden ylistystä on luvassa.
Tässä ketjussa voi keskustella Ernest Clinesta, hänen kirjoistaan ja asiaan liityvistä uutisista.
Ernest Cline on yhdysvaltalainen kirjailija, joka on tähän mennessä julkaissut yhden varsinaisen kirjan, joka on myös suomennettu: [url=http://www.risingshadow.fi/library?action=book&book_id=6636]Ready Player One[/url]. Kirjasta on myös suunnitteilla elokuva. Aiemmin Ernest Cline on käsikirjoittanut Star Wars Phantom Menacea odottavasta kaveriporukasta kertovan elokuvan, jota ainakin itse suosittelen myös.

Cline kävi viime syksynä myös Suomessa ja on kaikinpuolin mahtava tyyppi. Hänen seuraava kirjansa [url=http://booktionary.blogspot.fi/2013/08/cover-unveiled-for-armada-by-ernest.html]Armada[/url], jatkaa samalla linjalla Ready Player Onen kanssa eli häpeämätöntä nörtteyden ylistystä on luvassa.

07.05.2015
max
Minä luen Armadan suoraan englanniksi, vaikka Ready Player Onen suomennos olikin mainio, enkä ilman sitä olisi varmaan edes tullut tietoiseksi koko kirjailijasta. Mutta jos suomennos tulee, niin kyllä ostan senkin ihan "kulttuurin" tukemiseksi. Malttamattomana odotan heinäkuuta. Masentavaa on, jos Armadaa nyt viime metreillä lykättäisiin. Viime aikoina en ole jaksanut lukea kuin viikottaisia sarjakuvia ja kesä vienee lukuintoa ennestään, joten toivon tästä RPO:n kaltaista kevyttä lukuharrastuksen pelastajaa jonka voimalla jaksaisi lukea jotain muutakin.
07.05.2015
Laureline
Oh, Ready Player One oli ihan loistava! Tykkäsin ihan kympillä! Ja ilman sitä en olisi ollut tietoinen hänestä ollenkaan, täytyy myöntää. Pari vuotta sitten (samoihin aikoihin kirjan ilmestymisen kans) oli Hesarissa hyvä kirja-arvostelu siitä, sellainen varmaan puolen sivun kokoinen. Mulla oli se luokan seinällä, ihan vaan että jos edes yksi innostuis sen lukemaan niin olis ollu hyvä ;)
14.05.2015
yeppis
yeppisArmadan julkaisupäivä kait edelleen heinäkuussa, toivottavasti käännös tulee sopivasti jouluksi :smile:Itseäni lainaten - kyselin gummerukselta asiasta, vastaus oli "tulee joskus 2016 puolella, JOS edes tulee listalle"...pöh, olisin toivonut hieman positiivisempaa vastausta!
[quote="yeppis" post=32099]Armadan julkaisupäivä kait edelleen heinäkuussa, toivottavasti käännös tulee sopivasti jouluksi :smile:[/quote]

17.07.2015
max
Armadan viittaukset oli kyllä kohdallaan, mutta juonen kanssa niin ja näin. MMORPG-pelit on vaan rikkaampi lähtökohta kuin FPS-pelit, joten se oli sinänsä odotettavissa. Loppuratkaisun arvasin väärin, mutta ei siitäkään niin jaksanut yllättyä. 80-luvun rokkia tekee kyllä mieli kuunnella. Vielä kun Pelikaani olisi olemassa että pääsisi arcadea mätkyttämään. :sad: Nostalgiahermojen kutkutukseen oli sekoitettu kumminkin turhan paljon CS-addikteja (vai Call of Dutyko se nykyisin on se juttu) sankaruuteen kosiskelevaa YA-pölhöilyä (niin toki RPO:ssa mutta siinä se ei jostain syystä vaivannut), ja mikä pahinta suht paljon "america f yeah"-menoa. Armada tuntui puutteistaan huolimatta omalla tavallaan RPO:ta hiotummalta, ja oli silti ihan kaivattu piristysruiske, joten hyvä maku kumminkin jäi, ja innolla luen seuraavankin Clinen jos/kun sellainen tulee.
30.10.2017
Isona yllätyksenä Gummerus suomentaa Armadan! Romaanin käännös ilmestyy ensi maaliskuussa – kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta alkuteoksen julkaisun jälkeen. Kovakantisen kirjan on suomentanut jälleen J. Pekka Mäkelä.
Annoin Armadalle enkkupuolen tietokannassa kolme ja puoli tähteä. Pidin kirjasta – se oli helppolukuinen ja erittäin viihdyttävä. Mutta ei Armada mitenkään pärjännyt Ready Player Onelle. Siitä huolimatta, että teos tuntui edeltäjäänsä hiotummalta, minkä max viestissään mainitsi.
Zack Lightman ei ole koskaan perustanut todellisuudesta. Elokuvat ja videopelit ovat aina vetäneet pidemmän korren. Hän toivoo, että tapahtuisi jotain fantastista. Että käynnistyisi suuri avaruusseikkailu.Minulta katosi usko suomennoksen tuloon, ja luin Armadan kesällä englanniksi kirjastosta. Harmi, ettei Gummerus tiedottanut käännösoikeuksien hankkimisesta. Olisin toki jaksanut odottanut vielä lisää.
Kun hän sitten bongaa avaruusaluksen, hän uskoo menettäneensä järkensä. Näköpiirissä leijuva laite on suosikkivideopelistä Armadasta, jossa pelaajien tarkoitus on suojella maapalloa ulkoavaruuden tunkeilijoilta.
Alkaa yllätysten ketju, joka panee Zackin tarkistamaan tietämyksensä maapallon historiasta, sen tulevaisuudesta sekä omasta elämästään. Vaakakupissa painaa ihmiskunnan eloonjääminen, ja Zackin on puettava ylleen sankarin viitta.
Armada on hilpeä ufotrilleri pahimpaan seikkailu- ja nostalgiannälkään – kasvu- ja seikkailutarina.
Isona yllätyksenä Gummerus suomentaa [i]Armadan[/i]! Romaanin käännös [url=https://www.adlibris.com/fi/kirja/armada-9789512407354]ilmestyy[/url] ensi maaliskuussa – kaksi vuotta ja kahdeksan kuukautta alkuteoksen julkaisun jälkeen. Kovakantisen kirjan on suomentanut jälleen J. Pekka Mäkelä.

[quote]Zack Lightman ei ole koskaan perustanut todellisuudesta. Elokuvat ja videopelit ovat aina vetäneet pidemmän korren. Hän toivoo, että tapahtuisi jotain fantastista. Että käynnistyisi suuri avaruusseikkailu.

[i]Armada[/i] on hilpeä ufotrilleri pahimpaan seikkailu- ja nostalgiannälkään – kasvu- ja seikkailutarina.[/quote]

Annoin Armadalle enkkupuolen tietokannassa kolme ja puoli tähteä. Pidin kirjasta – se oli helppolukuinen ja erittäin viihdyttävä. Mutta ei Armada mitenkään pärjännyt [i]Ready Player Onelle[/i]. Siitä huolimatta, että teos tuntui edeltäjäänsä hiotummalta, minkä max viestissään mainitsi.
01.11.2017
KiLLPaTRiCK
Day one, vaikka Ready Player One olikin mielestäni pettymys. Ehkä Spielbergin elokuva on parempi.
15.11.2017
Nyt on selvinnyt, että samanaikaisesti Armadan kanssa Gummerus julkaisee pokkarilaitoksen Ready Player Onesta. Tätä onkin odotettu, sillä suomennos ilmestyi kovakantisena heinäkuussa 2012. Päätöksen taustalla on varmasti RPO-elokuva, joka saa ensi-iltansa juuri maaliskuussa. Yllättävästi Gummeruksen ennakkotiedoissa pokkarilla on sama vanha kansikuva kuin sidotulla versiolla. Luulisi, että leffakansi on itsestäänselvyys.

EDIT: Amerikassa kirja julkaistaan elokuvakannella. Se näyttää tältä:
Nyt on selvinnyt, että samanaikaisesti [i]Armadan[/i] kanssa Gummerus julkaisee pokkarilaitoksen [i]Ready Player Onesta[/i]. Tätä onkin odotettu, sillä suomennos ilmestyi kovakantisena heinäkuussa 2012. Päätöksen taustalla on varmasti RPO-elokuva, joka saa ensi-iltansa juuri maaliskuussa. Yllättävästi Gummeruksen ennakkotiedoissa pokkarilla on sama vanha kansikuva kuin sidotulla versiolla. Luulisi, että leffakansi on itsestäänselvyys.

EDIT: Amerikassa kirja julkaistaan elokuvakannella. Se näyttää tältä:

[img size=350]http://images.penguinrandomhouse.com/cover/700jpg/9780804190138[/img]
Muokannut Jussi (17.12.2017)
02.02.2018
JussiYllättävästi Gummeruksen ennakkotiedoissa pokkarilla on sama vanha kansikuva kuin sidotulla versiolla. Luulisi, että leffakansi on itsestäänselvyys.Pokkari näkyi tänään myynnissä Joensuun Suomalaisessa, vaikka sen piti ilmestyä vasta maaliskuussa. Gummeruksen pokkariin oli kuin olikin laitettu elokuvakansi:

[quote="Jussi" post=55084]Yllättävästi Gummeruksen ennakkotiedoissa pokkarilla on sama vanha kansikuva kuin sidotulla versiolla. Luulisi, että leffakansi on itsestäänselvyys.[/quote]

[img]https://gummerus.studio.crasman.fi/file/dl/c=bookpage/U2EN9w/lKhuZL14warEj-Xqw8w2vA/Ready_Player_One07347.jpg[/img]
02.02.2018
Siis ei jumalauta nyt taas. Nauroin tuolle kansikuvalle jo aiemmin ja arvelin, ettei sitä varmaankaan käytetä missään, kunhan moka tajutaan. Nyt se on sitten läiskäisty kirjankin kanteen.
Toisaalta tuo venyneen näköinen raaja saattaa kuitenkin olla fyysisesti korrekti. Mutta vaikka olisikin, niin illuusio vakavasta vääristymästä ei katoa, tuijotti kuvaa miten tarkasti tahansa.

28.02.2018
En kovinkaan ihastunut Ready Player Oneen itse, vaikka se tuntui muilta saavan suitsutuksia. Sujuva teos, ja ehkäpä sen vuoksi saatan lukea Armadankin. Kirja on ilmestynyt tänään sähköisenä versiona.
En olisi todennäköisesti edes kiinnittänyt huomiota RPO:n pokkarikanteen sen kummemmin, mutta kun Astorethein kerran mainitsi, niin nyt katse kiinnittyy koko ajan suorana olevaan jalkaan. Se näyttää jostain syystä luonnottomalta.
28.03.2018
Vesa Sisättö arvosteli Hesarissa Armadan. Lainaus:
Romaanina Armada ei ole aivan yhtä vetävä kuin Ready Player One, mutta ihan viihdyttävää luettavaa kuitenkin, kunhan jaksaa sen melodramaattisia perhekohtaloita. Kaikesta päätellen teos kuvaa vasta suuren pelin ensimmäistä tasoa, eli jatkoa saattaa olla tulossa. Huhujen mukaan seuraavaksi olisi kuitenkin vuorossa jatkoa Ready Player Onelle.Ready Player One -elokuva sai Suomen ensi-illan tänään. Yhdysvalloissa ensi-ilta on huomenna. Saa nähdä, tuleeko filmistä menestys vai floppi.
Vesa Sisättö [url=https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005619984.html]arvosteli[/url] Hesarissa [i]Armadan[/i]. Lainaus:
[quote]Romaanina [i]Armada[/i] ei ole aivan yhtä vetävä kuin [i]Ready Player One[/i], mutta ihan viihdyttävää luettavaa kuitenkin, kunhan jaksaa sen melodramaattisia perhekohtaloita. Kaikesta päätellen teos kuvaa vasta suuren pelin ensimmäistä tasoa, eli jatkoa saattaa olla tulossa. Huhujen mukaan seuraavaksi olisi kuitenkin vuorossa jatkoa [i]Ready Player Onelle[/i].[/quote]

[i]Ready Player One[/i] -elokuva sai Suomen ensi-illan tänään. Yhdysvalloissa ensi-ilta on huomenna. Saa nähdä, tuleeko filmistä menestys vai floppi.
19.04.2018
Kiinnostava meta-arvostelu Ready Player One -elokuvan vastaanotosta: Forbesissa
Kritisoidaan poliittisesti värittyneitä arvioita, joissa on nostettu esiin elokuvan oikeistolaisuus. Käsitellyt arvostelut ovat kieltämättä aika villejä, mutta viime vuosien tapahtumien jälkeen Ready Player Onen osakkeet ovat laskeneet omissakin silmissä. Kirjassa on kieltämättä sellainen libertaarinen pohjavire, joka teoksen ilmestyessä tuntui viehättävän 80-lukulaisen amerikkalaiselta (american dream jne.), mutta nyt siitä jää huonompi maku kun epämääräiset tahot ovat omineet tätä ajatusmaailmaa ja onnistuneet samalla kietomaan siihen ties mitä. Kuvaa ei paranna tuo uusi Armada, jossa on mukana pakettiin kuuluva militarismi.
Andy Weir on ehkä itselläni ottanut sen viitan mitä Cline aiemmin kantoi, mukavan kepeitä geeksujuttuja ilman turhaa painolastia. Kun nyt innostuin kirjoittamaan, niin suosittelen samalla tämän tyylilajin ystäville Charlie Jane Andersin kääntämätöntä All the Birds in the Skyta. Siinä käsitellään vähän samaa teknologian kehityksen tematiikkaa, vakavammin mutta samalla kirjoitustyyli on todella nuorekas eikä yhtään ärsyttävällä tavalla, yllätti todella positiivisesti kun luulin lukevani jotain paljon työläämpää.
edit: Nyt näin elokuvan ja mikä pätee kirjaan ei kyllä päde elokuvaan,en ymmärrä kritiikkejä, koska elokuvassahan suorastaan
[Spoileri - klikkaa]
[Spoileri - klikkaa]
Kiinnostava meta-arvostelu Ready Player One -elokuvan vastaanotosta: [url=https://www.forbes.com/sites/erikkain/2018/04/07/the-critics-must-be-crazy-ready-player-one-doesnt-glorify-toxic-nerd-culture/#1359f1441886]Forbesissa[/url]

[spoiler]
kommunismi voittaa. Sen sijaan ensimmäisen ja toiseen vihjeen muttaminen räminäksi vähän harmitti, vaikka Hohto-jutut olivatkin puun takaa tullessaan sinänsä mahtava yllätys kirjan kulkuja odottavalle. Kiva adaptaatio, vaikka en selvästi kuulunut kohderyhmään siinä missä kirjaa lukiessani koin vielä kuuluani, vaikka nuortenkirja toki on. Elokuvaa oli selvästi tuunattu nykyteineille Twitch ja Overwatch-viittauksin. [/spoiler]
Muokannut max (22.04.2018)
17.03.2019
KiLLPaTRiCK
Vihdoin tuli Armada luettua, yli 37 kuume jyllää, niin ei oikein jaksa muuta kuin maata sohvalla viltti päällä ja lukea.
Vielä kehnompi kuin Ready Player One, mutta ei mene ainakaan liikaa aikaa hukkaa, kun on lyhyt ja kepeä.
Readyssä oli sentään omia ideoita, mutta tämä tuntui jo viisi kertaa nähdyltä ja kyllähän kirjailija mainitsi nämä elokuvat, joista oli niin surutta lainannut. Ei auta kuin hakea lisää hunaja teetä ja seuraavaksi Uinuvien Jättiläisten kimppuun...
10.07.2020
Cline on kirjoittanut Ready Player Onelle jatko-osan! Ready Player Two ilmestyy 24. marraskuuta, ja kirjan pituudeksi ilmoitetaan 384 sivua kovakantisena. Juoniselostuksen ja kansikuvan näkee englanninkielisen Risingshadow'n tietokannasta.
Voisi kuvitella, että Gummerus suomentaa kirjan. Jää nähtäväksi, miten nopeasti. Olen lukenut alkuperäisen romaanin vain kerran, eli kohta on uusinnan aika.
Ready Player Twon markkinointitekstin mukaan ensimmäistä kirjaa on myyty miljoonia kappaleita, mutta tarkempaa lukumäärää ei anneta.
Cline on kirjoittanut [i]Ready Player Onelle[/i] jatko-osan! [b]Ready Player Two[/b] ilmestyy 24. marraskuuta, ja kirjan pituudeksi ilmoitetaan 384 sivua kovakantisena. Juoniselostuksen ja kansikuvan näkee englanninkielisen Risingshadow'n [url=https://www.risingshadow.net/library/book/61844-ready-player-two]tietokannasta.[/url]

[i]Ready Player Twon[/i] markkinointitekstin mukaan ensimmäistä kirjaa on myyty miljoonia kappaleita, mutta tarkempaa lukumäärää ei anneta.
10.07.2020
Oi, toivottavasti on hyvä.
Luin kesän alussa Ready Player Onen ekaa kertaa englanniksi, ja nautin siitä yhä varsin paljon. J. Pekan suomennos on kyllä oikeastaan vielä parempi, fiilistelisin.
Oi, toivottavasti on hyvä.

- Keskustelut
- Lukusali